lördag, september 15, 2012

#vemägerdig

Vi i Centerpartiets Ungdomsförbund har precis släppt kampanjen #vemägerdig. Vi har lyckats med vårt mål om twitterstorm med retoriska frågor på twitter. Sedan har ett antal socialister blivit riktigt sura på kampanjen och försöker förminska den genom att ställa hånande frågor på samma tema.

Kampanjen är väldigt enkel. Den handlar om överförmynderi över oss som invånare i Sverige. För även om vi har en borgerlig regering så har vi kanske inte en liberalregering. Även om vi i Centerpartiet har försökt att trycka på i förhandlingarna så har vi inte alla gånger lyckats få med oss övriga Alliansen på tåget. Det är synd.

Men överförmynderiet är fortfarande stort i Sverige. Behöver vi alla myndigheter vi har? Är de rätt organiserade? Gör de rätt saker? Jag och CUF är väldigt tveksamma, det är därför vi har skapat denna kampanj. Vänstern försöker driva med den. Men det är mer ett resultat av att de inte ser problemet med för lite frihet för individen.

Det behövs en stat, det behövs regler och det behövs myndigheter. Men blir staten för stor, reglerna för krångliga och myndigheterna för byråkratiska så hämmar det samhällets positiva kraft. De byggs för lite, det anställs för få och det krävs danstillstånd för att få dansa på lokal. Mycket regler och onödigt överförmynderi har skapat detta. Det är därför vi ställer den retoriska frågan, vem äger dig?

Uppdatering
Ajour har skrivit om kampanjen. Jag tycker de har missat målet.

Hanna Wagenius har också bloggat.