torsdag, april 14, 2011

För lång väntan på ambulansen

Ett av alla mål som finns inom regionen är att ambulansen ska nå 90% av befolkningen på 20 minuter i varje Sjukhusområde. Ett sjukhusområde täcker flera kommuner. De kommuner som har större tätorter drar ner snittet för hela området vilket gör att det ser ganska bra ut på pappret när det gäller att nå målet.

Tyvärr så är det i flera kommuner betydligt sämre resultat, men eftersom målet är per sjukhusområde så ser det som sagt bra ut på pappret. Detta skriver ambulanspersonalen i Svenljunga om i Borås Tidning idag. De skriver också att det är bara Centerpartiet som vill att man ska mäta målet på kommunnivå för att det ska ge en bild som speglar verkligheten på landsbygden.

Börjar vi göra på detta sätt så ser vi var resurser behöver läggas tydligare. För er som spelat Simcity och senare vet ni hur bitter och otrygg befolkningen känner sig när ambulans, polis och brandkår dröjer för länge.

Har inte sossarna någon regional politik?

På något annat sätt kan jag inte tolka den hetsen som Carin Jämtin och socialdemokratin har över att Fredrik Reinfeldt inte vill ta en sjukvårdsdebatt med Håkan Juholt inför omvalet i Västra Götalandsregionen.

Driv hellre på att ordna en debatt med alla ledarna i regionen. Hur många av väljarna vet egentligen vem Gert-Inge Andersson är?

Det är nog inte speciellt många som vet vem Kristina Jonäng, Centerpartiet är heller. Kristina jobbar på för att förbättra detta och är den regionpolitiker som synts mest i media senaste tiden. I antalet träffar i media har Kristina Jonäng 94 träffar mot Johnny magnusson (M), 78 träffar och Gert-Inge Andersson (S) 46 träffar).

Vill ni veta mer om Centerpartiet i regionen kan ni läsa det på vastragotaland.centerpartiet.net

måndag, april 11, 2011

Intressant förslag om Rosvikstorg

Detta inlägg har jag skrivit på Centerpartiets i Lysekils blogg.

Centrumplanering av Rosvikstorg i Lysekil valde Sofia och Sandra på teknikprogrammet, Gullmarsgymnasiet att ha som tema på sitt projektarbete. De hade många tankar och gjorde bland annat en modell över hur det skulle kunna se ut. Personligen tycker jag det ser riktigt bra ut och skulle gärna läsa igenom hela arbetet för att få helheten.

Rosvikstorg, Lysekil FOTO: Gabriel Berndtsson
Rosvikstorg, Lysekil FOTO: Gabriel Berndtsson

Utifrån artikeln och bilderna så är det en ordentlig uppryckning mot idag. Det jag funderar på är parkeringsplatserna. Nu har inte jag koll på hur marken under Rosvikstorg är eller vilka kostnader det är inblandade med att bygga ett parkeringshus under torget. Det hade varit intressant att göra som förslaget ovan men istället placera parkeringen under dagens taxi och torget. Ambulansstationen har kanske en bättre placering lite utanför stadskärnan för att snabbare nå fler. Taxi behöver heller inte ha sitt kontor i en sådan attraktivt belägen lokal. Behovet att ha en centralt placerad taxiparkering är stort helger och nästan hela sommaren så det måste finnas.

Det som idag är "Taxi" kan fortfarande ha gatukök som idag, en infart till ett parkeringshus placerat under torget och restaurang på taket med uteservering och utsikt över området. Samtidigt som vi får ett till bilfritt torg så kanske vi kan få ännu fler parkeringsplatser centralt.

För er som inte vet hur det ser ut idag kan se Rosvikstorg i Google Maps.

lördag, april 09, 2011

Centerpartiets valmanifest i Västra Götaland

Läs Centerpartiets valmanifest inför omvalet till Västra Götalandsregionen 15 Maj.
Vill du läsa det mer omfattande valprogrammet finns det här

Kronprinsessan är utsedd?

Debatten om Centerpartiets ledning tog fart i veckan. Det är nu intressant att se hur Anna-Karin utmanar Håkan Juholt inom Mauds ansvarsområden. Hur vanligt är det när en minister i ett parti utmanar Håkan Juholt på en annans ministers ansvarsområden? Ledaren för det stora oppositionspartiet så det är inte riktigt en vanlig nu ska vi profilera oss mot oppositionen artikel. I sak är det inget fel på detta men jag tror aldrig att Maud Olofsson skulle utmana Håkan Juholt på debatt om Matlandet Sverige som är Eskils hjärtebarn.

Snarare är jag på Rickard Nordins linje om att Maud håller på att matcha upp Anna-Karin Hatt som sin efterträdare.

Politiskt är debattinlägget bra!