lördag, februari 05, 2011

Bra poänger och lite fel i GP

GP gör många rätt i dagens ledare. De utspelen som centerministrarna har gjort det sista är inte helt smidiga. Även om jag ser en skillnad på att bryta uran som inte går att återställa eller vindkraftsetablering där det går att återställa området efter nedmontering.

Det enda felet som GP gör är att hacka på Stureplanscentern, det som Annie Johansson lyfter i expressen och som valanalysen konstaterar är att deras arbetssätt bör inspirera övriga Centersverige och det är bara att hålla med. Det har definitivt inte fungerat i Göteborg. Den färska Centerstudenter avdelningen i Göteborg har skapat en plattform för unga liberaler att träffas och diskutera, får se var det initiativet tar vägen framöver!

Det som Stureplancentern har gjort med Stockholm innerstad är vad hela folkrörelsen går ut på, engagera flera. Detta är något som Centerpartiet har varit lysande på och byggt upp en stor medlemsbas i partiet men någonstans gick det fel på vägen. Vi nu måste komma tillbaka till att engagera flera på olika sätt. Då är Stureplancentern något att ta efter och anpassa till vad som fungerar lokalt i varje kommun.

Fler kommuner måste helt enkelt anamma det framgångsrecept som avdelningen Stureplanscentern i Stockholm utvecklat och använt systematiskt både under förra mandatperioden och under valrörelsen.

Stureplanscentern har lyckats med att sätta väljarna, inte partiet, i fokus och diskuterat frågor som väcker känslor och berör, vilket skapar engagemang och intresse långt utanför partiet. Det har också gjort skillnad.

Citat ifrån artikeln i expressen.

Det bloggades om Stureplancentern som bra exempel redan i oktober.