onsdag, augusti 31, 2011

Centerpartiet tar steget framåt

Annie Lööf är föreslagen till ny partiordförande för Centerpartiet. Ett förslag som jag är mycket nöjd med. Jag tror också att Anders W Jonsson kommer bli bästa komplementet som 1:a vice ordförande.

Processen fram till detta beslutet tycker jag också har varit riktigt bra! Att man kan stöpa blöta kandidaterna. Ställa kandidaterna mot väggen i sina frågor för att bilda sig en egen uppfattning är bra. Något helt annat än det totala maktfullkomliga spelet som är bakom Socialdemokraternas sätt att välja partiledare på.

Annie är starkt kommunikativ, har förmågan att fortsätta att utveckla Centerpartiets politik och hon har ett så otroligt starkt stöd inom partiet. En kraftig majoritet bland distrikt, avdelningar och enskilda medlemmar som har hört av sig till valberedningen med förslag har valt Annie som partiledare. Det är ett antal steg kvar på resan fram till stämman i Åre. Nu när diskussionerna runt partiledaren har nått ett delmål kan den fortsatta politiska diskussionen ta vid. Det är många förslag att ta ställning till.

Media:
DN, SR, SVT, Expressen, SvD artikel, SvD Analys, Aftonlbadet 1, Aftonbladet 2, GP 1, GP 2

Bloggar:
Magnus Andersson, Fredrick Federley, Anna-Karin Hatt, Johan Hedin, Centerpartiet Göteborg, Ingemar Johansson, Centerpartiet Gävleborg, Anders W Jonsson, Emil Källström, Mikael Andersson, Thomas Böhlmark, Göran Petterson

Inga kommentarer: