måndag, april 11, 2011

Intressant förslag om Rosvikstorg

Detta inlägg har jag skrivit på Centerpartiets i Lysekils blogg.

Centrumplanering av Rosvikstorg i Lysekil valde Sofia och Sandra på teknikprogrammet, Gullmarsgymnasiet att ha som tema på sitt projektarbete. De hade många tankar och gjorde bland annat en modell över hur det skulle kunna se ut. Personligen tycker jag det ser riktigt bra ut och skulle gärna läsa igenom hela arbetet för att få helheten.

Rosvikstorg, Lysekil FOTO: Gabriel Berndtsson
Rosvikstorg, Lysekil FOTO: Gabriel Berndtsson

Utifrån artikeln och bilderna så är det en ordentlig uppryckning mot idag. Det jag funderar på är parkeringsplatserna. Nu har inte jag koll på hur marken under Rosvikstorg är eller vilka kostnader det är inblandade med att bygga ett parkeringshus under torget. Det hade varit intressant att göra som förslaget ovan men istället placera parkeringen under dagens taxi och torget. Ambulansstationen har kanske en bättre placering lite utanför stadskärnan för att snabbare nå fler. Taxi behöver heller inte ha sitt kontor i en sådan attraktivt belägen lokal. Behovet att ha en centralt placerad taxiparkering är stort helger och nästan hela sommaren så det måste finnas.

Det som idag är "Taxi" kan fortfarande ha gatukök som idag, en infart till ett parkeringshus placerat under torget och restaurang på taket med uteservering och utsikt över området. Samtidigt som vi får ett till bilfritt torg så kanske vi kan få ännu fler parkeringsplatser centralt.

För er som inte vet hur det ser ut idag kan se Rosvikstorg i Google Maps.

Inga kommentarer: