måndag, augusti 30, 2010

söndag, augusti 29, 2010

Styrd fritid eller fri fritid?

Ungdomar har för lite att göra är något som vi hör titt som tätt, kommunpolitikerna tycker att det där med en fritidsgård för att visa att vi bryr oss om ungdomarnas fritid är handlingskraftigt. Men vad innebär en fritidsgård?
Att kommunen upplåter lokaler till ungdomar där de kan aktivera sig med de aktiviteter, spel och annat som personalen ordnar. I väldigt många fal engageras de som besöker fritidsgården i verksamheten och det är mycket bra men är detta tillräckligt?

Inte riktigt.

Fredrick Christensson är den kandidat som jag hade röstat på i Lysekil om jag fortfarande hade varit skriven på min hemort, så är inte fallet.

Läs hans inlägg om fritidsgårdar och hans alternativa lösning ungdomspott.

tisdag, augusti 24, 2010

Alliansen överens om Supermiljöbilspremie

Jag ville bara lyfta att Alliansen har gått ut med att man ska genomföra Centerpartiets förslag om en supermiljöbilspremie, känns riktigt bra och otroligt roligt!

Ni kan även läsa Miljöpartiets förslag till hur dom sänka utsläppen ifrån svenska bilar.

Taget ifrån Albin Ring Broman:

Miljöpartiet fokuserar mer på piskor än på morötter. De tror att de kan beskatta oss ur fossilberoendet.

Alliansens supermiljöbilspremie är ett konkret förslag från ett regeringsalternativ. Miljöpartiets förslag är ett förslag från ett enskilt oppositionsparti och handlar mer om ambitioner och målsättningar (har vi hört det förr?) än om konkreta lösningar med angivna siffror.

Alliansens premie är teknikneutral medan Miljöpartiet fortfarande slirar på ämnet. De verkar fortfarande tro att politiker framför marknaden är bättre lämpade att avgöra vilken teknik som är mest effektiv.

Miljöpartiet är emot förbifart Stockholm och begär stora nedskärningar i utbyggnad och underhåll av vägar. Vart har de tänkt att deras miljöbilar ska rulla?Lite media
DN, SR, Expressen, SVT, Politikerbloggen, DI, GP.

Lite bloggarn
Annie Johansson, Magnus Andersson, Cornucopia, Frank Thoren.

måndag, augusti 23, 2010

Allt som Alliansen i Lysekil genomfört!

Undrar du vad Alliansen i Lysekil har genomfört?
Alliansen har gemensamt gått i flygblad med detta och Centerpartiet i Lysekil (genom mig) har publicerat allt på vår blogg. Alliansen har även presenterat ett litet dokument med vad man vill den kommande mandatperioden.

Här kan du kolla hur Socialdemokraterna nästan har haft total dominans genom åren.
En ställning som Socialdemokraterna kommer ha svårt att hålla, dom gånger jag har varit hemma hör jag om ett antal Socialdemokrater som antingen kommer att rösta på Centerpartiet eller inte rösta alls i kommunalvalet, milt sagt kan man säga att de interna stridigheterna inom Socialdemokraterna är djupa, tyvärr! I en liten kommun påverkas hela klimatet i kommunpolitiken av att det största partiet har interna problem.

onsdag, augusti 04, 2010

Sänkt moms skapar jobb!

Ser genom Rickard Nordin att SHR har en debattartikel i GP om restaurang momsen, en fråga som Centerpartiet har lyft under året och ligger helt i linje med restaurang företagarna.

Det intressanta är att dom som skapar jobb ligger ofta i linje med Centerpartiet och driver kampanjer i sakfrågan mot Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Undrar då vilket alternativ som driver politiken som ger fler jobb på riktigt istället för åtgärder genom arbetsförmedlingen.