tisdag, juli 27, 2010

(C) mest aktiva i företagarfrågor

Svenskt Näringsliv har granskat vilka partier som är aktiva i debatten om företagandet, inte helt oväntat men väldigt välkommet så är Centerpartiet det mest aktiva partiet i att debattera företagarfrågor.

Centerpartiet är mest aktiva i debatten både i riksmedia och lokalmedia, alltså är både partiledningen och de lokala företrädarna ute i debatten.

Centern är det mest aktiva partiet i debatten. De två största aspekterna som debatteras är företagsklimat, i synnerhet på landsbygden, och företagandets betydelse för arbetstillfällen, sysselsättning och tillväxt.

Källa rapporten

måndag, juli 26, 2010

Tät blandstad lösning på bostadsbrist i Gbg

Rickard Nordin fortsätter driva debatten i GP om den täta höga blandstaden och det är många klocka ord om hur det ska vara, lite drömmar och visioner om vad man kan göra med en grus och asfaltsöken i Göteborg, några festivaler skulle få leta ny konserplats men det är det värt.

YIMBY förklarar termen blandstad.

fredag, juli 23, 2010

Läsvärd intervju med Maud

Denna artikeln är mycket omfattande och läsvärd både för medlemmar som blivande väljare. För det är inte alla Centerpartister som har koll på hur mycket alliansregeringen har åstadkommit och det är ett litet problem om vi ska kamma hem alla poäng för vårt arbete. Den senaste tiden har Centerpartiet haft en liten men ändå positiv opinionstrend, nu är det bara dags att öka farten ytterliggare!

onsdag, juli 14, 2010

Mer Manhattan i Göteborg!

Det är bara att applådera mina partikamrater som idag skriver på GP debatt om att göra Frihamnen till Göteborgs Manhattan.
Jag är trött på alla som kommer med kommentaren, jag tror inte på att bo i höghus därför ska ingen bo i höghus, fördelen med en stad är att den kan ha olika puls, olika framtoning och olika höga hus inom väldigt kort restid, det ena utesluter inte det andra. Enda skillnaden är att de höga hus kastar skugga runt sig men om man då bygger i ett område där det är nästan obebyggt, ett fd industriområde så är det ett ypperligt ställe att ge Göteborg en skyline som idag är näst intill obefintlig.

Läs mer
Rickard Nordin, Jonas Petterson, Frank Thoren, Yimby Gbg.

Gå även med i Facebook gruppen
Gör frihamnen till Nordens Manhattan

torsdag, juli 08, 2010

Monas 10 misstag

Sitter i bilen på väg hem ifrån Almedalen väldigt nöjd med Mauds tal igår och det är lite tråkigt att inte kunna se Mona idag, hade gärna gjort det av det jag läst i media så verkar det inte vara några större nyheter, hon gillar inte Alliansen och hon tycker att hennes 2005 politik är grunden för möjligheternas land.

Albin Broman