tisdag, mars 30, 2010

(C) och (M) får rätt av JO

Jag har bloggat på Centerpartiet i Lysekils blogg om att JO kritiserar byggnadsnämnden i Lysekil.

-----

Miljö och byggnadsnämnden har för något år sedan tagit beslut om att ta planfrågor som är myndighetsutövning inför öppna dörrar, detta har Christer Hammarqvist (C), Hans Nordlund (M) och John Berntsson (M) kritiserat och JO-anmält nämnden. Eftersom planfrågor behandlar känsliga uppgifter som berör privatpersoner och företag ska mötet vara inför stängda dörrar.

Torbjörn Stensson (S) har tidigare gått ut och kritiserat Hammarqvist, Nordlund och Berntsson för att de har JO anmält nämnden och anklagat dom för att vara ljusskygga.

Nu har alltså justitieombudsmannen gett Christer Hammarqvist (C), Hans Nordlund (M) och John Berntsson (M) rätt i sin kritik mot beslutet i byggnadsnämnden.

lördag, mars 20, 2010

Kortbloggat lördag

Partiledarnas förtroendemätningar har alltid varit trevlig läsning för oss Centerpartister, Maud Olofsson har nog alltid varit 2 eller 3 i mätningarna och ska vi se till förtroendet bland dom egna väljarna så är det Maud Olofsson som är populärast bland dom egna. Mona Sahlin har bara stöd av 11% av sina egna väljare vilket är ett problem för sossarna om detta stämmer hos partiarbetarna på fältet. Sedan vet jag inte vad sossarna tycker om artiklarna om Maria Wetterstrand (Mp).

Sedan har Centerpartiet i Göteborg en debattartikel om vad dom vill göra med Göteborg, även detta är trevlig läsning.

Fler som bloggar
Rickard Nordin, Per Ankersjö, Dick Erixon, Wiesman, Helen Törnqvist, Kulturbloggen, Peter Andersson, Högberg, Kent Persson.

torsdag, mars 18, 2010

Gymnasiebygget har påbörjats

Då var första spaden i marken och bygget av Gymnasieskolan kan börja. Bra beslut tycker jag när man tar ett helhets tänk över lokalfrågan.
Denna frågan var även droppen som fick bägaren att rinna över i konflikterna inom socialdemokraterna. Jag har följt frågan lite på bloggen ifrån det att kommunfullmäktige tog beslutet om lokalfrågan.

På Centerpartiet i Lysekils blogg finns en insändare åderpublicerad från 2007 som är kompletterad med fakta. Där har jag även kommenterat Miljöpartiets svängar i retoriken.

onsdag, mars 17, 2010

Mer ordning i Lysekil nu?

Socialdemokraterna i Lysekil hade i Måndags sitt årsmöte där listen skulle fastställas och striderna innan har varit stora med många artiklar och insändare. Sprickan i Socialdemokraterna har drabbat kommunalpolitiken som helhet men efter årsmötet i måndags hoppas jag att detta är början till slutet på den stora konflikten, den stora vinnaren på detta är framförallt Lysekils kommun. Det blev en del förändringar ifrån valberedningen förslag och deras interna provval. Inför mötet var det ett gäng anonyma kommentarer på en artikel i Bohusläningen som uppmanade Brastad medlemmar att lämna partiet, kommentatorsfunktionen togs bort efter att det spårade ur, bra beslut eftersom det var helt osakliga påhopp.

Nu håller jag tummarna för att konflikten är någorlunda löst så att det kan bli en diskussion om hur framtidens Lysekil ska se ut.

Uppdatering
Samma personer som gjorde att kommentatorsfunktionen stängdes på ena artikeln är igång även på denna artikeln.

fredag, mars 12, 2010

Politiskt tunt besök av Mona i Uddevalla

Vad ska man säga, det politiska facket kommunal och Socialdemokraterna arrangerade en manifestation mot alliansregeringens klyftor och det var, tomt och gammalt. Uddevalla är en socialdemokratisk traditionell stad och jag trodde inte att jag skulle få läsa om att det var relativt tunt i leden.

Personligen gillar jag kängan som kommer ifrån Rättvisepartiet socialisternas Patrik Berg i TV4, "Mona som högavlönad är ingen bra representant för oss som arbetar fackligt" (väldigt fritt citerat)

Men Mona presenterade ingen direkt politik denna gången heller förutom rätt till heltid. På kommentatorssidan så är det några besvikna vårdanställda som inte riktigt litar på det Mona Sahlin säger.

Men i april kommer oppositionens politik, då kan det bli lite mer diskussion om politik än eldig retorik, eller?

torsdag, mars 04, 2010

Fler höghus till Göteborg!

Jag tycker det ser snyggt ut på projekteringsbilderna på det tredje tornet på Gothia Towers, mycket bra!
Samtidigt blev jag väldigt nöjd med att det är 78% av GP läsarna som vill ha fler höghus i Göteborg, skönt att det är så många positiva till detta, själv tycker jag att det borde bli fler höghus med privatbostäder i, det är helt klart bättre att bo högre och få vettiga grönområden än att smeta ut boendet.

Tex har jag en lite dröm om att smälla upp ett 40 våningshus istället för den gamla industrilokalen på Hisingen som brann för snart ett år sedan. Men jag har ingen aning om hur detaljplaner och annat ser ut för området.

Fler som skriver
Batboyslim