söndag, februari 28, 2010

Vägvalet och infrastruktur

Debatten om en trängselavgift har dragit igång ordentligt när det lokala enfrågepartiet Vägvalet startat. Lite synd för dom är att ett annat lokalt parti ifrån Borås (bildat 1994) är för en trängselskatt, men så kan det vara.

Nu är det ett nybildat parti så kanske lite för tidigt att be om några tankar på hur dom tänker runt infrastrukturen men efter att ha läst mastodont debatten på Rickard Nordins blogg, vägvalets hemsida och GP kommentarer så har jag inte sett något annan politik än att dom är helt emot trängselskatten. Presenteras inga andra tankar om hur dom ser på och ska lösa trafiksituationen i Göteborg har jag svårt att se hur vägvalet ska locka väljare.

Får se om dom kommer att presentera någon mer politik innan valet.

Ida Karlsson, Mer Rickard Nordin, GP 1, GP 2, GT, SR 1, SR 2, AT

söndag, februari 21, 2010

Färre unga aktiva när skitsnacket ökar?

De är ett problem att politiker tar till ord för att skrämmas när det inte är (hoppas jag!) riktigt så dom menar, men för att sticka ut lite så twistar man definitionen lite eller helt enkelt försöker med lite gammal hederlig smutskastning eftersom argumenten inte räcker hela vägen, oavsett vad så är utvecklingen inte bra, varken för svenska språket eller trovärdigheten i politiken.

Ett praktexempel på detta är när Lennart Holmlund (S) kommunalråd i Umeå kallar Centerpartiet för högerextrema. Menar Lennart allvar med att han likställer Centerpartiet med dom traditionella högerextrema partierna eller är det bara ett lågvattenmärke i den politiska debatten, jag tror det senare.

Det kommer komma mer negativt kampanjande tyvärr, jag tror detta kommer bli den smutsigaste valrörelsen någonsin.

Undrar varför ungdomar inte engagerar sig mer i partipolitiskt, kan det finnas ett samband med det negativa skitsnacket mellan politiska motståndare, jag tror det.

Fler som kommenterar Lennart Holmlund
Mattias Larsson, Sven-Olov Edvinsson, Magnus Andersson

onsdag, februari 17, 2010

Kommission för välfärdens framtida finansiering

Personligen tycker jag att debatten om välfärden i Sverige är sjukt tråkigt med med fokus på pajkastning och bråk om procenttal istället för den långsiktiga visionen för hur vi ska lösa uppgiften. Detta gör att jag kommer vara otroligt intresserad av vad denna kommissionen för välfärdens framtida finansiering kommer fram till.
Från vänster ser vi tankesmedjan Arena och ifrån höger Timbro, som har ganska olika ideologiska syn (milt sagt) på samhället.

Under Almedalen i sommar kommer den att presenteras, jag är redan nyfiken på resultatet.

torsdag, februari 11, 2010

MP socialisterna?

Detta är helt befängt, att Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Göteborg vill ge mer pengar till den som tar längst tid på sig att utföra ett arbete!

Detta kommer resultera i att vi kommer få ett ännu trögare byråkratiskt kommunalt system, galet!

tisdag, februari 02, 2010

Starke man!

Jag hade helt missat SVTs komedikväll men såg avsnittet igår och blev nyfiken på hur pilotavsnittet för vinnaren "starke man" var. Serien kommer handla om ett kommunalråd i en mindre svensk kommun och jag gillar konceptet, hoppas det lever upp till förväntningarna i höst.

Har du någon som helst erfarenhet ifrån kommunpolitiken så kommer du nog skratta lite mer.