lördag, november 20, 2010

Ska kommunisterna styra i Lysekil?

Socialdemokraterna hade ett möte i torsdags för att rösta om de ska gå i opposition eller styra tillsammans med de partierna som de idag har en valteknisk samverkan med (Kommunistiska partiet, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Skaftöpartiet). Detta innebär helt enkelt att Socialdemokraterna har valt att ge makt åt kommunistiska partiet som i budgetdebatter hävdat att Kommunen behöver inte bry sig om att hålla budgeten för storbolagen går med vinst (kan försöka leta efter källa om ni önskar).

De får för min del gärna försöka styra kommunen det kommer underlätta för en promenadseger för Alliansen i valet 2014 om detta försök till att styra Lysekils kommun ens klarar sig så långt.

Mötet i torsdags verkar inte heller underlätta den interna striden inom sossarna. Båda sidorna har inställningen att den andra sidan måste sluta och lämna partiet som enda lösningen. Detta innebär att antingen kommer socialdemokraterna i valet efteråt tappa flera röster utanför eller innanför rondellerna i Lysekil (Personrösterna i valdistrikten)

Kommer dom inte överens och kan få ett enat parti kommer de att tappa mycket i att många röstmagneter slutar och de anhängarna röstar på andra partier i kommunen, tex har kandidater för Socialdemokraterna valt att rösta på Centerpartiet i kommunvalet 2010 för att de inte vill stödja de egna interna konflikterna.

Den enda vinnaren i den situationen som nu verkar uppstå i Lysekil är Alliansen, och det tackar vi för även om den stora förloraren fram till nästa val är Lysekils kommun.

Mer media
SR Väst

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alliansen samarbetar med SD det är mycket värre än att S valtekniskt samarbetar mer K. Dessutom har Alliansen hur oetiskt som helst raggat en ung sosse som tänkt lägga av. Fy faan! Förlorarna i detta är nog alliansen ska du se!

Anders Dahlberg sa...

Att kalla det samarbete med alliansen för att dom sitter ersättare i valberedningen är ju skrattretande, Lysekilarna har röstat in SD och då får vi ta konsekvenserna av det, men något samarbete är det inte.

Sedan får du gärna utveckla det oetiska i att en ung socialdemokrat byter parti för att han har tröttnat på de interna stridigheterna, Socialdemokraterna är de största förlorarna på den öppna pajkastningen som sker mellan sossar i Bohusläningens kommentatorsfällt men som sagt, förklara gärna hur Alliansen kan förlora på detta.