torsdag, april 22, 2010

Hur viktig är järnvägen för MP - egentligen?

För oss miljöentusiaster är det trevligt att frågan har diskuterats högt och lågt tyvärr för oss optimistiska miljöentusiaster så har fokus i debatten varit att mer stenålder är lösningen, jag tror att det är mer framtid som fixar problemen!
I debatten efter den senaste infrastrukturproppen tyckte Miljöpartiet att Centerpartiets miljöengagemang var ett hån eftersom man beviljade pengar till förbifart Stockholm, pengarna skulle istället gå till järnväg.

Nu skriver Johan Hedin på sin blogg att han kan inte komma på en enda meter ny järnväg som kom till när Miljöpartiet var stödparti till Socialdemokraterna, Miljöpartiet prioriterade istället en ny djurskyddsmyndighet och friår.

Under samma period låg anslaget för underhåll på järnvägen på 80kr per km, inte jättekonstigt att vi har fått gigantiska förseningar i vinter. Tex Storbritannien satsar 800kr per km i underhåll en liten skillnad. Åsa Torstensson (C) har sett till att det har varit en närtidssatsning och en nationell plan för infrastrukturen med mycket satsning på järnväg.

Det är skillnad på att prata och på att göra!


2 kommentarer:

Kapten Kalas sa...

Hej Anders!

Två stycken tips.

Säg inte bara att ni vill satsa på framtiden, framtiden är ingen lösning i sig. Ni kommer att hamna i en situation där MP kommer med alla konkreta förslagen medan ni hänvisar till någonting som kanske inte alls kommer. Det är viktigt att komma ihåg att det är människans övertro på teknologi som försatt oss i miljöproblematiken från första början.

Mitt andra tips är att alla ord som innehåller "jätte" skall skrivas ihop.

Ha det bra!

Anders Dahlberg sa...

Framtiden i sig kommer inte med någon lösning men med en medvetenhet och rätt politik så kommer framtiden med lösningen. Tex olika styrsystem, regelförenklingar osv.

Medvetandet om klimatet har inte funnits länge inom teknikutvecklingen men under tiden den har funnits har det gått fort åt rätt håll och idag är inte utveckling = ökad klimatpåverkan, det var det förr.

Tack för korrläsningen!

Hade gött!