tisdag, december 29, 2009

Var det publikens fel?

Det är tråkigt att inte alla kom in på rekordmatchen som köpt biljetter, inne var det skön stämning och gott om plats på läktaren, om man stod på rätt ställe.
För egen del var jag bland dom sista som kom in på läktarplats och när vi försökte komma högre upp på läktaren för att ännu fler skulle komma in möttes vi av en vägg av människor som inte ville flytta sig, vid första avbrottet för att försöka få in fler så började de överst på läktaren att flytta ihop och det gick att flytta sig ytterliggare 10 meter upp på läktaren. Jag och min kompis tröttnade på att stå och trängas, efter ytterliggare en period var det ett tåg med folk som trängdes uppåt som vi följde med och på den översta tredjedelen hade vi gott om plats och folk kunde sitta ner om de ville.

Missen arrangörsmässigt var att komma på ett sätt att få upp folk högre upp på läktaren för där fanns gott om plats, missen av publiken var att fylla på där det fanns plats, hur man nu kan missa det om folk trängs för att komma in medan andra på ståplats kunde sitta om de hade velat.

Frölundas hemsida kan ni själva se hur trångt det är nertill på läktaren där ingången var jämfört med högre upp där det fanns tomma ytor (tredje bilden).

onsdag, december 16, 2009

Den sjuka debatten

Mellan årets sista tenta och julshoppingen tänkte jag bara slänga iväg ett lästips ang sjukförsäkringsdebatten.

Anna Dahlberg i expressen.
Jag har spenderat timmar tillsammans med sakkunniga på försäkringskassan för att sätta mig in i de komplexa turerna kring sjukförsäkringen. Efter den genomgången har jag oerhört svårt att känna igen mig i den debatt som förs.


Fler Centerpartister som skriver: Annie Johansson, Magnus Andersson, Johan Linander, Peter Ranki, Stina Bengtsson, Anders W Johnsson

fredag, december 04, 2009

Bra tillägg ang sjukförsäkringen

Det har varit hårda ord mot Alliansregeringen efter att försäkringskassan har dragit in sjukpenning för cancerpatienter.
Vad som har gått fel vet jag inte, om det är att försäkringskassan övertolkar (som har hänt förr) eller att lagförslaget ifrån Alliansen har varit otydligt det vet jag inte men det är bra att regeringen har lagt fram ett lagtillägg för att förtydliga vad Alliansen menar.

Överlag tycker jag att Alliansens reform av sjukförsäkringen är bra, är du sjuk men kan jobba en del så tror jag att du blir frisk snabbare av att komma tillbaka i små portioner till ett jobb som du kan klara av, men klarar du inte av att arbeta så ska du inte det! Men jag saknar en reform som slår samman försäkringssystemen så att det blir en dörr in. För att citera Centerpartiets Politik, A-Ö.

Centerpartiet förespråkar en samordnad arbetslivsförsäkring, som innebär att arbetslöshetsförsäkringen, sjukförsäkringen och arbetsskadeförsäkringen slås samman. Arbetslivsförsäkringen ska administreras av en gemensam myndighet, både på nationell och på lokal nivå. Detta skulle ge förutsättningar för effektiv rehabilitering och minskad rundgång i trygghetssystemen.

Detta vill Centerpartiet.

Fler som skriver
Anders W Jonsson (C), Mina moderata karameller, Smurfgodis, Kent Persson (M), Solveig Zanders (C), En knufflista