torsdag, juli 23, 2009

En granskning av Ipredlagen (Klar 2012)

Skönt att det blir en granskning av Ipredlagen men att den löper ända till 2012 kommer göra att vi får dras med en privatpolis i ett antal år för jag är tveksam till att riksdagen kommer göra något annat än att vänta in utredningen, tyvärr.

Men ändå ett tecken (väldigt väldigt litet tecken dock) på regeringen verkar förstå att dessa frågorna inte är helt poppis utanför skivbolagens kontor.

måndag, juli 20, 2009

Semsterstängt när bikinireklamen rullar som mest.

CUF har släppt en rapport om att ätstörningar inte tar semester.
Det är bara landstinget i Västmanland som har öppet som vanligt.

Läs mer i Aftonbladet och cuf.se

måndag, juli 06, 2009

Så stöter du bort nya läsare

GP har tröttnat på att deras nyheter har indexerats och gjorts sökbara i olika sökmotorer som Google News eller Eniro Nyhetssök.

Jag kan bara se till mig själv och säga att jag har hittat bra tidningars hemsidor just genom dom söktjänsterna. Tidningar som jag annars inte hade hittat, och bidraget till att deras trafik har ökat = deras annonsintäkter ökar.
När de väljer strategin att stänga ute blivande läsare kommer de själva stå som förlorare, men tydligen förstörs journalistiken genom att bli sökbara, ett synsätt som jag har svårt att förstå.

Jag har gillat dom tankarna jag har hört ifrån Stampen (ägare till bla GP) om deras syn å internet och hur de som gigant inom papperstidningar ska agera för att möta framtiden. Men detta var ett bakslag. Att inte bli sökbar är som att bygga en mur runt sin egen lilla ö och det är inte så en verksamhet som lever på annonser ska bli ledande även i framtiden.

lördag, juli 04, 2009

Det kan bara var Sverige

Sverige är ett fantastiskt land med en smula socialistisk historia.

Det är nog bara i Sverige där det mest besökta turistmålet är ett lågprisvaruhus (Gekås i Ullared) och det näst mest besökta är en kommunalägd nöjespark (Liseberg).

Lisebergs siffror är ifrån 2007 och de hade då 3 139 000 besökare

Gekås hade 2006 3,7 miljoner besökare. Men under 2007 skedde både nytt besöksrekord och försäljningsrekord (20,7 miljoner kronor på en dag).

På listan över mest besökta turistmål är det ganska många offentligt ägda turistmål. När hamnade nöje bland vård, skola och omsorg?