söndag, maj 31, 2009

Mitt hem är i lådor

jag sitter nu i min nya lägenhet och funderar på vad jag måste köpa för att hålla mitt liv flytande den kommande veckan när jag ska tentaplugga och valkampanja samtidigt. Det är otroligt skönt att få flytta ihop med syrran och bo i en ljus lägenhet ute på lindholmen än ett korridorsrum i en källare.

Sedan tycker jag ni ska läsa Marie Wickbergs kommentar om lönedumpning.

torsdag, maj 28, 2009

När slipper vi fuldebatten?

Jag är på väg till skolan men läser Sanna Raymans mycket tänkvärda fråga till Ulvskog, när slipper vi fuldebatten?

Inklippt i sin helhet nedan.

Fuldebatt | Ulvskog följer en gammal tradition
Varje gång Socialdemokraterna vet att deras politik är lite ful och fel flyttar de fokus medelst nyspråk och harmset tonfall. En dålig integrationspolitik
hanteras med locket på. Reellt utanförskap, t ex på grund av Las, ursäktas med trygghet. Yrken som de facto behövs nedvärderas med ordet pigjobb. Man kan undra om det alls går att diskutera politikens effekter med S, utan att få anklagelser i ansiktet.

Att Marita Ulvskog ger ett lettiskt bemanningsföretag epitetet människohandel
följer traditionen. Ju svårare man har att argumentera
i sak, desto knäppare jämförelser.
Ack vore det inte skönt med en ärlig debatt? Lek med tanken! Ulvskog
kunde låta protektionismen blomma och vi kunde prata på allvar.

Nej, jag vet, det lär inte hända. Det vore ju för populistiskt att bara erkänna sin protektionism så där.Go home, överlåter Ulvskog åt andra att ropa. Resultatet är en ständigt osaklig debatt, som står blickstilla.

Efter påhoppen har företaget Hyrlett.nu krävt en ursäkt för all svartmålning (svt.se). När får vi höra den, Ulvskog?

Sanna Rayman

måndag, maj 25, 2009

Magnus om turkiskt medlemskap

Se och läs Magnus Anderssons inlägg i debatten om turkiets medlemskap i EU.

Jag tycker det är ett sorgligt besked ifrån Fredrick Reinfeldt som blivande ordförande för hela EU.

Jag tycker att EU ska bli medlemmar i EU så fort de uppfyller kraven på mänskliga rättigheter!



fredag, maj 22, 2009

Dessa populistiska sossar

Att socialdemokraterna är rädda för valet till Europaparlamentet är ganska tydligt när de i brist på att hitta motståndare om CAP (Europas jordbrukssubventioner) använder de sig av en fransman som är ordförande i moderaternas partigrupp ifrån Frankrike ((PDF) Metro s. 13). Men de kunde lika gärna klämma dit en fransk sosse. När det gäller CAP tycker Sossarna och Moderaterna typ lika. Precis som Frankrikes sossar och högerparti.

Lågt och populistiskt av sossarna.

onsdag, maj 20, 2009

Förvånad över att ep kandidater inte röstskolkar?

SR Väst har listat om kandidaterna till parlamentet har röstat i tidigare val och alla som är kandidater ifrån deras upptagningsområde (10st) är det bara en sosse som har skolkat att rösta (pga sjukdom).

Själv var jag inte myndig i förra valet till Europaparlamentet.

Jag är nöjd med lite gratis nyhetsutrymme men egentligen är det ingen jätte nyhet att de som kandiderar i år tycker att valet är viktigt och har röstat tidigare.

Detta lyssnade jag på när inlägget skrevs

måndag, maj 18, 2009

Mer politik på youtube

Det är mycket kampanjande och möten just nu och pga brist av eluttag har jag inte hunnit med bloggen.

Men efter en dag i Alingsås har vi lagt ut några korta filmsnuttar där jag presenterar mig själv lite kort.
Med en tagning och ont om tid är inte alla meningar helt sammanhängande, men ställ gärna frågor i kommentarsfältet!



fredag, maj 15, 2009

Tre filmer om Centerpartiet

Detta är tre filmer om tre frågor vi driver i valet till Europaparlamentet!







Kommentera i filmen eller här om du har frågor på det du har sett!

torsdag, maj 14, 2009

Tråkigt med missförstånd

Enligt planen skulle jag idag varit på en duell med någon ifrån vänsterblocket om frihandel eller den fria rörligheten. Jag fick ingen bekräftelse och trodde att skolan i marks kommun inte hade hittat någon motståndare. Nu ringde dom och undrade var jag var, tråkigt med missförstånd, det hade blivit en intressant debatt! Men jag får läsa några sidor finansiel ekonomi istället.

onsdag, maj 13, 2009

Kloka tankar om Upphovsrätt

Detta är ett långt och otroligt intressant inlägg om en uppfinnares syn på upphovsrätt.

Ta dig tid att läsa den!
Ett inlägg som kan få lite rätsida på diskussionen.

tisdag, maj 12, 2009

Debatt i Herrljunga

Jag blev riktigt trött på miljöpartisten som var med på dagens debatt, under hela debatten förklarar hon att frihandel är dåligt för att det var visst frihandel det som EU håller på med när det skrivs frihandelsavtal med andra länder, men hon vägrade förstå att det är inte frihandel så länge vi har alla subventioner osv, hon hade inget alternativ (som det brukar vara).

Efter debatten kommer hon fram nästa lite förbannad och undrade hur jag kunde stå för frihandel när resultatet var att det dumpades mat i länder under utveckling, jag förklarade att det inte var frihandel och sa vad det var. Hon svarade med tystnad och jag fick en skrift ifrån någon konstig mupp organisation, jag ska läsa skriften och pedagogiskt förklara varför den har fel, men inte idag.

fredag, maj 08, 2009

Musiker missar hela poängen

Som kandidat i ett val regnar det in enkäter av alla möjliga slag ibland kommer det några lite mer intressanta. Tex ifrån SAMI (Svenska Artisters och Musikers intresseorganisation). De ställer några korta frågor om vad jag tycker om förlängd upphovsrätt om bredbandsoperatörerna ska stå till svars för vad deras kunder gör osv.

Roligaste frågan tycker jag var.
5. Hur ska artister och musiker skydda sig mot icke ersatt kommersiellt nyttjande av musik på nätet (dvs pirater)?


Mitt svar:
Pirater är inte kommersiella, Internet är det bästa som har hänt musikerna i världen någonsin, tyvärr har de stora aktörerna valt att motarbeta istället för att se möjligheterna.

Sedan tycker de att domen mot pirate bay var bra. Med argumentet:

Den storskaliga fildelningsindustri som The Pirate Bay har skapat har skadat musiker och artister i stor omfattning. Vår grundinställning är att kreatörerna skall få betalt för sina prestationer och den rätten sätter The Pirate Bay ur spel genom sin profitering på andras arbete. Därför välkomnar vi den fällande domen, säger Stefan Lagrell, VD för SAMI.


Samtidigt gör de en nyhet av att de har betalat ut rekordstora belopp till de anslutna musikerna.

Någon mer än jag som inte får ihop ekvationen? Ledsen SAMI men ni kommer inte gilla mitt enkätsvar.

(Denna gången har jag valt låten med lite extra omsorg).

Internet är mer värme än en teknik

Många av de lagar som hotar vår personligaintegritet och inskränkningar av internet har kommit till på direktiv ifrån EU. Detta är något jag inte accepterar. Internet är inte en kall teknisk lösning det är där vi bildar oss vår uppfattning om saker, utövar våra demokratiska rättigheter, blir kära och skaffar vänner.

Vi gör det dygnets alla timmar över hela världen samtidigt. Det finns dom som blir rädda av att information sprids så fort och utan kontroll men internet är inget annat än samhället, för det är samma människor framför skärmen som det är på stan. Bara att vi idag kan kommunicera ögonblickligen med alla, överallt hela tiden.

Men varför vill någon hindra detta, ofta ser det en möjlighet för rikets säkerhet, storebror ska få mer makt. Polisen måste kunna göra sitt jobb men det behövs inte någon masslagring av alla mail, sms osv. Utan det ska ske på samma sätt som det alltid har gjort, när det finns en brottsmisstanke ska polisen få tillstånd i domstol för att få inleda en undersökning. Allas information ska inte ligga lagrad, det är framförallt inte ekonomiskt försvarsbart och det är vi kunder som drabbas av såna korkade lagar.

Sedan ska ingen privat organisation ta över polisens uppgifter!
Artisterna har idag aldrig tjänat mer pengar på sin musik än nu, men ändå kommer lagar som IPRED för att skivbolagen ska behålla sin makt över utvecklingen.
För det handlar inte om något annat. När Spining Jenny kom stormade de som var handspinnare James Hargreaves hus och gjorde allt för att hindra utvecklingen av något som skulle göra det bättre för alla men de får byta jobb.

Känner ni igen er?

Vi använder fortfarande kläder, de som odlar bomull, odlar fortfarande bomull. Likadant blir det med artisterna, musikerna kommer fortfarande att tjäna pengar, vi kommer alltid att lyssna på musik men de som tillverkar och jobbar med själva skivan kommer få det tufft.
De har nu två val: anpassa sig eller streta emot!
Skivindustrin har valt att streta emot och använda parlamentarikerna som hjälpmedel, det behövs någon som inte är så lättlurad.

I Europaparlamentet är medelåldern hög och förståelsen är precis nyvaknad över vad internet verkligen är, men det behövs många fler som har en känsla över att internet är mer än en teknisk lösning, det är värme mellan människor, det är det globala samhället samlat på ett ställe. Sedan måste Europaparlamentet jobba med fler frågor än personligintegritet! EU är en fantastisk plattform för klimatarbetet och att öppna gränserna för handel mot omvärlden är viktigt för att få med hela världen i utvecklingen.

torsdag, maj 07, 2009

Bli medlem i CUF

Föresten tycker jag du ska bli medlem i Centerpartiets Ungdomsförbund!

Det är genom CUF jag har träffat de mest intressanta människorna!
Jag har diskuterat demokrati med människor som bor i en diktatur,
jag har pratat fritidssysselsättning med människor uppväxt i kåkstäder,
pratat om hur det är att leva drägligt i Sverige med invandrare som väntar på besked
pratat drömmar med småföretagare som bråkar med krångliga regler
och träffat många många fler intressanta människor!

Gör det du också, bli medlem!



Våga dissa LAS

Det som LO var emot när det infördes är idag fackets (inte arbetarnas) största maktmedel som drabbar unga, invandrare och dom som inte trivs på sitt jobb. Detta skriver Magnus Andersson idag om på expressen.

Jag hoppas Centerpartiets stämma vågar ta beslutet som gör att vi kan börja kämpa mot ungdomsarbetslösheten på riktigt.

måndag, maj 04, 2009

Korta tankar efter stämman

Nu har jag vaknat och kommit igång lite med livet efter stämman, jag har fortfarande inte smält allt som har hänt.

Under söndagen var jag otroligt spänd över hur valet till den nya förbundsstyrelsen skulle sluta. Under pläderingarna var det en hög med människor som gick upp och berättade varför just jag skulle sitta i styrelsen och det går inte att beskriva den känslan, att att höra andra berätta om mig, allt jag gjort och varför de tyckte att jag skulle passa i styrelsen.

Magiskt är det!

Känslan att se medlemmar som nästan varit livrädd över att gå upp i talarstolen gör det för första gången just för att berätta över hur fantastiskt bra jag är går inte att beskriva! Jag är fortfarande otroligt rörd!

Jag fick även Yngve Carlssons ungdomsledarstipendium. Genom åren har detta gått till många av dom som jag haft som förebilder inom CUF. Jag tycker det är stort att få ställa mig till dessa förebilder inom organisationen!

Mitt sömnbehov har ännu inte blivit fyllt men jag ska börja läsa på inför tentan jag har på fredag sedan är det partistämma över helgen, kommer bli fantastiskt roligt!

CUF har format mig till den jag är idag och jag har träffat de mest fantastiska människorna under tiden jag har varit aktiv, jag tycker att du ska bli medlem i världens bästa ungdomsförbund!

lördag, maj 02, 2009

CUF stämma i Östersund

Förhandlingarna är inne på sin andra dag i Östersund på vår förbundsstämma nu är det diskussioner om järnväg. Tidigare har vi tagit ett gäng beslut och Petter har rakat håret efter att han förlorat debatten om monarki (som vi är för).


Jag har skickat spellistan tidigare men nu är det stämma och då ska det vara soundtracket.