tisdag, april 28, 2009

Den goda stormakten behövs!

Igår var det debatt i Bryssel mellan olika kandidater i valet till Europaparlamentet där tog Abir upp debatten om den goda stormakten och Carl Schlyter reagerade kraftigt på att hon undrade hur många kvinnor ska våldtas i Kongo innan Achlyter reagerar.

Att jag som jobbar mot en militarisering av EU anklagas för detta accepterar jag inte, sade Carl Schlyter och dunkade handen i bordet flera gånger medan han talade.


Men Abir har en väldigt bra poäng här, EUs apatiska utrikes politik bidrar bara att kvinnorna i Kongo får lidabra mycket mer än nödvändigt och Carl Schlyter säger att han har bjudit in många att berätta om situationen där, men hur löser det problemet att de som drabbats får komma hit och prata om inget annat görs?

Det är dags att EU tar rollen som den goda stormakten för det är alldeles för många individer som lider i världen medan vi forsätter vår vardag. Någon gång ibland lyssnar på ett föredrag och skänker pengar efter att ha hört hur dåliga levnadsförhållande de som drabbas har.

söndag, april 26, 2009

Spotify länk på varje inlägg

Jag lyssnar konstant på musik när jag sitter framför datorn, därför tänkte jag börja lägga in en länk till spotify med den musiken jag lyssnade på när jag skrev just det inlägget, får se hur varierat det blir med musikstilarna. Jag har en vision att ibland lägga upp spellistor, album, artister eller enstaka låtar, ska bli intressant att se var detta landar.

lördag, april 25, 2009

Festivalerna börjar forma sig

Tankarna sträcker sig väldigt sällan längre bort än 7 juni just när äntligen det börjar kännas lite som en valrörelse. Men vad ska jag mer göra i sommar är väldigt oklar, vad som har varit självskrivet sedan förra sommaren är att det kommer bli festival, frågan är vilken! De allra flesta banden so spelar på festivlerna har jag inte hört en låt av och det är svårt att få tag på deras skivor.

Är ytterst tacksam för fildelningen där jag kan lyssna in mig på dom banden och få ut mer av konserten när jag kan låtarna istället för att inte fatta något i ett hörn av publikhavet.

Slaget står mellan Peace & Love, Hultsfred och Way out West.

Hultsfred
Hultsfred har en lite speciell plats i mitt hjärta när detta var den första festivalen jag var iväg på 2005 var också deras topp år och de har inte varit i närheten av den klassen sedan dess. De har många band kvar att släppa men just nu är det dessa som väger över till hultans fördel.

LILLASYSTER [S]
FRANZ FERDINAND [UK]
DROPKICK MURPHYS [US]
SLAGSMÅLSKLUBBEN [S]
SONIC SYNDICATE [S]

Peace & Love
Förra året var året då jag firade syrrans student istället för att se på RATM-återkomsten, men jag är inte bitter (inte så mycket i vilket fall) för Peace and love hade en riktigt grym uppställning det året, även dom har mycket kvar att släppa innan jag är helt övertygad till detta året, men just nu är det detta gänget som drar mest, ni känner igen en hög ifrån förra listan.

Navid Modiri & Gudarna
Volbeat [DK]
Timbuktu
Raised Fist
Slagsmålsklubben
Sonic Syndicate

Way out West
Nykomlingen i gänget kört hårt jag var inte helt såld förra året men var där 2007 och jag var helt såld på upplägget osv även om det barn sjukdomarna var många. Detta året är de lite mer inne på min linje igen! Nu när jag underlättar det också när jag har en lägenhet i stan.

Amadou & Mariam (ML)
Arctic Monkeys (UK)
Basement Jaxx (UK)
Lily Allen (UK)
Timo Räisänen

Jag har inte listat Sonisphere alls tänkte klumpa ihop det lite med Hultsfred för att köra en två veckors festival och avsluta med band som Metallica och The Hives hade varit grymt värre!

Så jag är fortfarande väldigt vilsen men Hultsfred hade varit lite ute ur leken om de inte hade Sonisphere helgen efter för min del för de har inte övertygat mig med den bandlista de har nu, de har inget band jag gillar som sticker ut ifrån dom andra festivalerna, men de har Sonisphere.

Svårt att säga, vi får helt enkelt vänta ett tag till innan jag köper biljett.

tisdag, april 21, 2009

Nästa integritetshot?

Röstningen om telekompaketet är inte klar men nu kan du se vad nästa integritetshotande förslag är. Är terroristhotet så stort att vi måste lagra allas uppgifter (och om passageraren har ätit specialkost..)?

Nej det är det inte.

Sedan förstår jag inte hur britterna tänker när de vill registrera alla inrikes resor - till och med våra hotellövernattningar.

Ett stycke ur Centerpartiets valmanifest.
Som ett komplement till Ombudsmannen och Integritetsskyddskommittén bör integritetsskyddet även
föras in i arbetet med konsekvensanalyser, som är en del av EU:s agenda för regelförenkling och bättre
lagstiftning. Analyserna innefattar idag bedömningar av de ekonomiska, sociala och miljömässiga
effekterna liksom av de administrativa kostnaderna för ett lagförslag. Centerpartiet anser att analyserna
även ska väga in den personliga integriteten och skyddet av var och ens privata sfär.

Läs hela manifestet här (PDF) (integritet på s. 4 och framåt)

Läs i Svd

Tack Hax

måndag, april 20, 2009

Lena stödjer 138!

Tack Lena Ek, jag är otroligt nöjd över att Lena Ek stödjer ändringsförslag 138.

Alliansregeringen har tappat integritetskompassen så jag är glad att borgerliga företrädare i Bryssel håller uppe fanan!

Mer bloggat.

fredag, april 17, 2009

Där tog kampanjen fart

Det har varit lite seg start på kampanjandet tycker jag men nu är det full fart fram till valet, skolbesök igår, debatt idag, imorgon sedan tenta och inlämningar i veckan för att kampanja nästa helg och så är det stämmorna.

Härligt!!
Nu ska bara media haka på också!

onsdag, april 15, 2009

Jag kandiderar till FS

De som vill och kandiderar till förbundsstyrelsen i CUF kan skriva en krönika om varför just de ska bli valda, detta har jag gjort och den ligger nu ute på CUF.se

Läs min krönika.

tisdag, april 14, 2009

Länktips till valet 7 juni

Känner du att du inte har koll på valet till Europaparlamentet som är den 7 juni är du inte ensam. Här får du en hög med länkar som kan hjälpa dig med information och nyheter. Jag har bara kollat lite snabbt på några bra länkar men har du fler tipsa gärna!

Kampanjhemsida om att rösta den 7e juni
DNs fördjupningssida om Ep valet
Europaportalen
Europabloggen (där kandidater ifrån olika partier bloggar)
EUs informationskontors hemsida
Valmyndighetens hemsida om Ep valet
SvDs sida om Ep valet
DN twittrar

fredag, april 10, 2009

Musik och politik

Funderar fortfarande lite på hur min spellista ska se ut till min Ep kampanj, får se när jag tar tag i det ordentligt. Den fantastiska Marie Wickberg har gjort sitt soundtrack.

Andra spellistor jag funderar på är att skapa en delad spellista att dela med CUFarna där alla som börjat längta efter CUF stämman i Östersund kan lägga in deras låtar, men jag tänkte fundera ut några låtar att börja med så listan inte är helt tom när jag börjar sprida den.

Det har sagts för men utvecklingen med facebook, twitter och spotify gör att vi som politiker kan visa vår mänskliga sida och inte bara att vi ses med en mick framför näsan på torget eller i talarstolen på fullmäktige.

onsdag, april 08, 2009

Underbar självinsikt

Just nu är det ingen större match för alliansen dels pga bonusskandalerna och hanteringen av den. Men även att sossarnas svar på det mesta alliansen genomför är antingen att det ska skrotas eller att sossarna ska satsa mer pengar, väljarna ser igenom denna politiken och de har inget trovärdigt alternativ, det finnas aldrig oändligt med pengar och speciellt i en finanskris. En sådan politik gör även debatten väldigt tråkig och icke konstruktiv. Om socialdemokraterna stod för en genomarbetat politik som inte bara går ut på att kasta skit på regeringen utan att komma med egna förslag och därmed testa alliansens argument på riktigt. Sedan är det verkligen inte allt som alliansen genomför som är bra det är många brister, främst när det gäller den personliga integriteten.

Nu säger jag inte att Allianspartierna var mycket bättre under valkampanjen 2006 men alliansen presenterade egna förslag som tex arbetslinjen.

Men detta blogginlägget ifrån Anders Nilsson hoppas jag väcker några tankar inom socialdemokratin.

tisdag, april 07, 2009

Arbetsgivarna betalar Wanjas "återtåg"?

Wanja har en liten uppförsbacke framför sig för att återta förtroendet och av detta inslaget i rapport verkar det som att det är arbetsgivarna som får betala med fackliga möten på arbetstid (för någon slags arbetsledare) där frågorna handlar om hur medlemmarna ska lägga rösten på rätt ställe (alltså på (s)

Jag hoppas jag har gjort en grov missuppfattning om att detta var på arbetstid eller att de fick lön för ett möte på arbetstid. I vilket fall så är det helt sjukt att facket kan arrangera möten för att ta hand om sina egna problem och försöka samordna en valkampanj åt sossarna på betald arbetstid. Jag hoppas verkligen har jag missuppfattat något här, har jag inte gjort det så är den av förstörda svenska modellen mer förstörd än vad jag först trodde.

torsdag, april 02, 2009

Hur passiv är regeringen, egentligen?

Ni har säkert hört sossarna skrika sig hesa om att regeringen inte gör något för att möte finanskrisen men läs Karl Malmqvist blogginlägg som smular sönder deras argument.

Slutsats: Tomas Östros, Ung Vänster och Utredarna är antingen fullständigt okunniga om hur modern stabiliseringspolitik bedrivs, eller så prostituerar de sitt intellekt till förmån för att få kasta skit på regeringen. Jag vet inte vad som vore värst…