söndag, mars 29, 2009

CUF Förstämma - Occidenten

Sitter på tåget till Göteborg efter en helg med mycket politik, lite sömn och fantastiska människor, det är få helger som så roliga som en hel helg med CUF, men pigg det blir du inte.

CUF förstämma har nu äntligen fått ett lite roligare namn, Occidenten, det är som orienten men i väst, fantastisk solnedgång, västligt osv, det är occidenten.

Debatterna var många och mycket ideologisk, ska bli intressant att höra debatten på stämman, väst distrikten är väl förbereda!

Sedan kommer det bli otroligt spännande hur förbundsstyrelsen kommer se ut, valberedningen har ett otroligt bra förslag men fler otroligt bra personer kommer ställa upp och inget är klart om hur det kommer bli.

Det som är skönt är att det är inte några intriger mellan olika falanger som förstör stämningen på stämman.

fredag, mars 27, 2009

Hopp om integritet, men inget är klart

Europaparlamentet har idag röstat igenom ett initiativbetänkande angående den personliga integriteten på internet. Detta beslutet är mycket bra men ett initiativbetänkande är inget mer än att parlamentet har sagt vad de tycker i frågan, det kommer alltså inte bli någon lagtext som gör detta juridiskt. Vi har framför oss telekompaketet och efter EP valet Medina rapporten, som direkt kräver avstängning av fildelare på internet. (Läs mer om detta hos HAX)

Vi har inte vunnit kampen om den personliga integriteten och rättigheten att använda internet fören vi har fått lagtext i frågan och med tanke på de starka påtryckningarna som finns i vissa håll Europa så krävs det att du röstar på en person som prioriterar frågan om personlig integritet.

torsdag, mars 26, 2009

Besök hos maskinteknik, chalmers

Min syster funderar på att plugga maskinteknik på Chalmers och jag hängde med som sällskapshund på en info kväll. Efter lite dragning om själva programmet och vad de sysslade med så hälsade vi på en av programföreningarna som fixade lite med prylarna till Chalmers kortegen.

Jag tyckte detta var sjukt roligt, jag som åker med och efter halva klippet börjar det roligaste.

Äntligen konkurens

Jag brukar mer eller mindre medvetet spy galla högt över SJs monopol när jag åker tåg någonstans (se det som en liten motståndsrörelse).

Detta är verkligen härligt att läsa! Äntligen!

Läs fler centerreaktioner 1,2 ,3 ,4 ,5 ,6 ,7

måndag, mars 23, 2009

Dålig koll på nedladdning Liza

Liza Marklund har gått ut och och tyckt hur tråkigt det är att hennes kompis band inte har sålt så många skivor men att det har laddats ner 80 000 gånger (bluff sajten.

Efter lite grävande visade det sig att så var inte alls fallet utan det var ifrån en bluffsajt där det inte alls går att ladda ner skivan. Tydligen hade två personer lyssnat på bandet på Last FM, undrar hur många personer det är i bandet?

Hittades via Johan.

fredag, mars 20, 2009

Varför begränsa möjligheter?

Jag är så otroligt trött på alla dessa förslag om hur man ska styra upp internet och hur hemskt internet är, det ska avlyssnas det ska gälla andra lagar på internet som i verkligheten och äganderätten ska inskränkas.

Vad hände med brevhemligheten, det ska inte spela någon roll om jag skriver ett mail eller om jag spiller ut bläck om mina hemliga tankar.

Varför ska jag inte få dela med mig? Har jag tillverkat/köpt en fil av något slag som jag vill att mina vänner ska få smaka/lyssna på så ska jag dela med mig spelar ingen roll om det är en musikfil eller a-fil. (Detta är en större diskussion men i grunden, nöjesindustrin måste utnyttja den nya tekniken inte begränsa den).

Det har tänkts en del tankar om att man ska få vara anonym på internet, vad är det för skillnad på att sprida mitt budskap på en hemsida eller delar ut ett anonymt flygblad?

Demokratin måste vinnas varje gång, så är det med den personliga integriteten också.

Här har EU ett jätte ansvar, datalagringsdirektivet och IPRED kommer båda i grunden ifrån EU direktiv, det finns parlamentariker och länder i Europa som vill styra upp detta hemska Internet, därför behöver vi parlamentariker som är vakthundar för den personliga integriteten och kan stoppa dessa förslagen i ett tidigt skede.

Det som väckte mina tankar denna gången HAX om FNs arbete med en ny standard.

tisdag, mars 17, 2009

Maud har näst högst förtroende!

Nya siffror visar hur stort svenska folket har för partiledarna efter att Mona Sahlin har rasat så har nu Maud näst högst förtroende efter Fredrik Reinfeldt som har en toppnotering. Sossarna tycker inte att regeringen inte har gjort något för att hindra krisen men deras klagan går verkligen inte hem i stugorna.

Artikel om förtroendemätningen och lite staplar.

Genom Annie Johansson

söndag, mars 15, 2009

Mitt digitala liv är tilbaka

Nu har jag äntligen skaffat internet till mitt nya boende, har hankat mig runt på skolan och hos vänner men nu är det löst och det känns otroligt bra!

Igår var hela Lysekil fullt av Centerpartister som gick runt på stan, för första gången någonsin vajade en Centerflagga på torget i Lysekil, kul att få kampanja lite på hemmaplan det var ett tag sedan senast. Tråkigt bara att tidningarna har inställningen "Vi vill inte tröttna ut våra läsare så vi ska vänta lite till innan vi skriver om själva valet" det är inte konstigt att det är dåligt intresse. Men sedan får partierna skylla sig själva när det är så sent med alla kampanjer och utspel.

fredag, mars 13, 2009

700 artister har tröttnat på skivbolagen

Det finns ett hopp att fler än vi musikkonsumenter har tröttnat på skivbolagen. 700 artister har skrivit under på att de har tröttnat på hur skivbolagen uppför sig.

Hittades visa Anna Troberg kampanjenen Featured artist coalition

Mycket centeraktivitet i Lysekil

Centerpartiet arrangerar otroligt mycket i Lysekil just nu. Kvinlliga företag har fått uppärksamhet, Centerkvinnorna har genomfört mat span och imorgon under Bohusläns distriktstämma kommer det vaja Centerfanor på kungstorget och du kan prata EU politik med bland annat mig och Abir.

Sedan kommer det vara fler centeraktiviteter på måndag och kommande veckan men de har jag inte riktigt koll.

Jag tror det är väldigt få som inte har fått se en härlig klöver på lördag kväll i Lysekil.

söndag, mars 08, 2009

Insändare i Bohusläningen

Några dagar sent men tillgången till dator i Åre har varit noll och jag har bara använt min mobil för att få veta vad som händer i världen.
Men här kan du läsa den insändaren jag hade med i lokaltidningen Bohusläningen om gymnasielokalerna i Lysekil, Yngve Berlin (kp) hade en insändare mot lokalförändringen men den finns inte online.

lördag, mars 07, 2009

SJ vet vad folk tycker om dom

Skönt att höra att sj vet om att de är dåliga, tyvär har de ingen möjlighet att själva ta sig ur detta, monopolet måste brytas på riktigt.
Eftersom jag inte vet hur bilden blir på skärm så står det "resan mot ett bättre sj har bara börjat" vid loggan. Om några timmar är det dags att ta mig hem ifrån Åre med kära Sj.