fredag, februari 27, 2009

Tur till Åre

Veckan har varit fylld av lektioner, resor hit och dit lite möten om Ep valet osv.
Helt sjukt att det bara är 100 dagar kvar till Ep valet och debatten är nästan obefintlig, imorgon kommer jag åka till Åre och kommer inte ha någon direkt tillgång till dator (rättare sagt väljer att inte ha).

Men vi hörs när jag kommer hem den 8e efter förhoppnignsvis fantastisk skidåkning och då kommer ja även ha nytt eget boende i Göteborg.

Tills dess:

måndag, februari 23, 2009

Lite skadeglädje

Jag har haft en otrolig skadeglädje över (s) senaste tiden de har inte gjort mycket rätt och jag börjar fundera på varför de inte lyckas med oppositions angreppen längre.

Senast hittar jag via HAX hur de klagar på fri patientrörlighet inom EU med argumentet ifrån Åsa Westlund.
Alla människor har inte 100 eller 200 000. Jag vill att alla människor ska ha frihet och möjlighet att få vård när de behöver den och då kan man inte ha ett system där de som har råd kan gå före hela tiden

Citat klippt ifrån SR

De är alltså för att det ska fungera som idag, där de som har pengar kan köpa vård utomlands och den stackaren som inte kan det får sitta och vänta i en dåligt fungerande vårdkö någonstans i Sverige, helt sjukt!
Men de är kanske rädda för beviset att det svenska systemet fungerar dåligt.

Eller så kanske de är emot av ren slentrian när de är emot fri rörlighet på tjänster, det är ju hemskt att göra det lättare för företagare att bedriva verksamhet utomlands och att utländska företag får komma till Sverige.

fredag, februari 20, 2009

Vad tycker du om ett nytt gymnasium?

Lysekilsposten har en fråga på deras hemsida om du vill ha ett nytt gymnasium på Rinkenäs (ett område i Lysekil).

Jag tycker du ska rösta ja för att:
- Kommunen kommer hyra skollokalerna, alltså en fast årlig kostnad där skötsel ingår.
- Vi slipper undervisning i baracker
- Andra verksamheter och kontor i Lysekils kommun kommer flytta in i de nuvarande lokalerna alltså kommer hyresavtal att avslutas och lokaler att säljas, vinst till kommunen.

Just nu (12:02 fredag)
Har 253 personer röstat
Ja 56% (142st)
Nej 44% (111st)

Rösta du också!

torsdag, februari 19, 2009

Mona ger dagens skratt

Jag lyssnade med ett halv öra till Youtube klippet som visar att Mona ljuger om att hon aldrig har velat att staten ska gå in som ägare men det är inte det som är det roliga.

Det roliga startar Ca 2.20 in i klippet som är från en P1 debatt mellan Maud och Mona
där programledaren pratar om lånegarantier som regeringen redan har lagt fram och undrar om Mona har en annan åsikt.

Mona: Nej självklart inte
Programledaren: Då tycker ni ju likadant
Mona: nej vi tycker att regeringen ska ge besked om att dom finns där och ge lånegarantier (tystnad) och andra insatser.

Sossarna ger bara tomma ord just nu. De vill att staten ska gå in med lånegarantier (som de redan gör) samtidigt som de anklagar regeringen för att inte vara handlingskraftiga, fast de redan har gjort precis det sossarna vill att staten ska göra.

Jag förstår inte alls Mona just nu, hon snurrar till det för sig.Magnus Andersson skriver också

onsdag, februari 18, 2009

Maud är fantastisk i SVT!

GM har gett lite besked om SAAB och kräver att staten ska gå in med massor med pengar, vi har lite erfarenhet av detta på 70 talet och varven, nu snart 40 år senare går delar av det jag betalar i skatt till att betala tillbaka det misstaget, jag vill inte att mina barnbarn ska betala tillbaka ett precis likadant misstag med SAAB och fordonsindustrin.Uppdatering
Här twitras det om SAAB

lördag, februari 14, 2009

Gymnasiedebatten fortsätter

Debatten i lokaltidningarna i Lysekil fortsätter om den nya gymnasieskolan, flera felaktigheter lyfts (jag har själv tagit debatten under en artikel i Bohusläningen)

Kommunen skall inte bygga en skola, men ett hyresavtal kommer upphandlas där en entreprenör (eller det kommunalabolaget) kommer bygga en skola och sedan hyra ut den till kommunen.

Detta kommer kosta massor med pengar.
Nej!
När skolan är färdig kommer de nuvarande gymnasielokalerna användas till annat.
Musikskolan kommer få lokaler, en skola arbetsmiljöverket har dömt ut flera år i rad kommer säljas (kommunen har inte skött underhållet) flera olika hyreskontrakt kommer sägas upp och de "tillfälliga" baracker som kom 1993(?) kommer inte behövas längre.
= Kommunen kommer få en ny gymnasieskola och mest troligt spara pengar.

Det som däremot kommer kosta är de vägarbeten och arbetet med att göra plats för busshållplats i norra hamnen, detta har jag inga siffror på.

Men varför klagar människor då så mycket?
1. En minoritet i kommunfullmäktige verkar ha bestämt sig att vara emot nästan allt som Alliansstyret vill genomföra, Alliansens har ingen egen majoritet tror det är en eller två mandat för få.

2. Sedan är det några av de boende i Norra Hamnen som tycker att detta kommer förstöra för deras boende, men skillnaden mot idag är att bussarna kommer stanna där (bussarna kör redan idag igenom Norra Hamnen). Sedan kommer en ström av elever gå förbi ett industriområde och i utkanten av ett område med några bostäder ut till skolan.

3. Där skolan kommer byggas angränsar till något slags miljöskyddsområde enligt någon myndighet (har nämnts av några boende i Norra Hamnen) men idag finns det redan byggnation där och det är ju tråkigt att vi gör ett område mer lättillgängligt och ger eleverna i Lysekil en fantastisk skolgård.

4. I de lokalerna som kommer rivas finns idag Lysekils dagcenter Blåstället, men lokalerna är fruktansvärt dåliga och en flytt av dagcenter eller dyra reparationer är alternativet, för standarden på lokalerna idag är alldeles för dålig.

Ja som sagt, jag tycker detta är ett fantastiskt förslag och tycker det är tråkigt att några få personer har gjort det tills sitt livsverk att försöka stoppa detta.

Sedan har det genomförts en namninsamling mot skolan med 1830 underskrifter (följer dock inte vallagen och därför kommer ingen omröstning att genomföras), men jag är nyfiken på hur frågeställningen var och hur många av de som skrivit under som går i skolan själva.

torsdag, februari 12, 2009

Mycket tentaplugg och dåligt med rutiner

Det har inte blivit så mycket bloggande sista tiden men jag försöker att komma in i livet som göteborgare och har mycket tentaplugg.. Det är otroligt intressant att läsa nationalekonomi just nu när allt är som det är.

söndag, februari 01, 2009

(s) arbetar bara för (s)?

I helgen drog Mona Sahlin till med "s we can" förutom att det liknar swecan.org (fler kommentarer här, här och här)

Tycker jag att Departements bloggen har de bästa tankarna om ordvalet!

När Obama säger “vi” menar han alla amerikaner, inte det demokratiska partiet, inte heller Vitahusadministrationen eller sin familj. Han menar alla amerikaner.

Dessutom är han väldigt tydlig. Det är inte staten som ska lyfta landet ur krisen, utan medborgarna. Det är läraren, småföretagaren, filmstjärnan, alla.

När Mona Sahlin säger “S we can” avslöjar det att hon är tillbaka till den passerade sociala ingenjörskonsten. Det är inte den enskilda människan som förväntas göra någonting, utan staten. Och staten det är S.