fredag, maj 08, 2009

Internet är mer värme än en teknik

Många av de lagar som hotar vår personligaintegritet och inskränkningar av internet har kommit till på direktiv ifrån EU. Detta är något jag inte accepterar. Internet är inte en kall teknisk lösning det är där vi bildar oss vår uppfattning om saker, utövar våra demokratiska rättigheter, blir kära och skaffar vänner.

Vi gör det dygnets alla timmar över hela världen samtidigt. Det finns dom som blir rädda av att information sprids så fort och utan kontroll men internet är inget annat än samhället, för det är samma människor framför skärmen som det är på stan. Bara att vi idag kan kommunicera ögonblickligen med alla, överallt hela tiden.

Men varför vill någon hindra detta, ofta ser det en möjlighet för rikets säkerhet, storebror ska få mer makt. Polisen måste kunna göra sitt jobb men det behövs inte någon masslagring av alla mail, sms osv. Utan det ska ske på samma sätt som det alltid har gjort, när det finns en brottsmisstanke ska polisen få tillstånd i domstol för att få inleda en undersökning. Allas information ska inte ligga lagrad, det är framförallt inte ekonomiskt försvarsbart och det är vi kunder som drabbas av såna korkade lagar.

Sedan ska ingen privat organisation ta över polisens uppgifter!
Artisterna har idag aldrig tjänat mer pengar på sin musik än nu, men ändå kommer lagar som IPRED för att skivbolagen ska behålla sin makt över utvecklingen.
För det handlar inte om något annat. När Spining Jenny kom stormade de som var handspinnare James Hargreaves hus och gjorde allt för att hindra utvecklingen av något som skulle göra det bättre för alla men de får byta jobb.

Känner ni igen er?

Vi använder fortfarande kläder, de som odlar bomull, odlar fortfarande bomull. Likadant blir det med artisterna, musikerna kommer fortfarande att tjäna pengar, vi kommer alltid att lyssna på musik men de som tillverkar och jobbar med själva skivan kommer få det tufft.
De har nu två val: anpassa sig eller streta emot!
Skivindustrin har valt att streta emot och använda parlamentarikerna som hjälpmedel, det behövs någon som inte är så lättlurad.

I Europaparlamentet är medelåldern hög och förståelsen är precis nyvaknad över vad internet verkligen är, men det behövs många fler som har en känsla över att internet är mer än en teknisk lösning, det är värme mellan människor, det är det globala samhället samlat på ett ställe. Sedan måste Europaparlamentet jobba med fler frågor än personligintegritet! EU är en fantastisk plattform för klimatarbetet och att öppna gränserna för handel mot omvärlden är viktigt för att få med hela världen i utvecklingen.

Inga kommentarer: