tisdag, april 28, 2009

Den goda stormakten behövs!

Igår var det debatt i Bryssel mellan olika kandidater i valet till Europaparlamentet där tog Abir upp debatten om den goda stormakten och Carl Schlyter reagerade kraftigt på att hon undrade hur många kvinnor ska våldtas i Kongo innan Achlyter reagerar.

Att jag som jobbar mot en militarisering av EU anklagas för detta accepterar jag inte, sade Carl Schlyter och dunkade handen i bordet flera gånger medan han talade.


Men Abir har en väldigt bra poäng här, EUs apatiska utrikes politik bidrar bara att kvinnorna i Kongo får lidabra mycket mer än nödvändigt och Carl Schlyter säger att han har bjudit in många att berätta om situationen där, men hur löser det problemet att de som drabbats får komma hit och prata om inget annat görs?

Det är dags att EU tar rollen som den goda stormakten för det är alldeles för många individer som lider i världen medan vi forsätter vår vardag. Någon gång ibland lyssnar på ett föredrag och skänker pengar efter att ha hört hur dåliga levnadsförhållande de som drabbas har.

1 kommentar:

StenHuggarn sa...

Tjena, kul blogg.

Är också ursprungligen från lysekils kommun, driver också en blogg från blogger.

Titel:
Kändisarna-KändisSkvaller

Länk:
http://kandisarna.blogspot.com/

Bloggen uppdateras varje dag! Handlar i huvudsak bara om kändisar, fast inte från lysekils kommun då*Asg* Utan kändisar från hela världen.