söndag, februari 01, 2009

(s) arbetar bara för (s)?

I helgen drog Mona Sahlin till med "s we can" förutom att det liknar swecan.org (fler kommentarer här, här och här)

Tycker jag att Departements bloggen har de bästa tankarna om ordvalet!

När Obama säger “vi” menar han alla amerikaner, inte det demokratiska partiet, inte heller Vitahusadministrationen eller sin familj. Han menar alla amerikaner.

Dessutom är han väldigt tydlig. Det är inte staten som ska lyfta landet ur krisen, utan medborgarna. Det är läraren, småföretagaren, filmstjärnan, alla.

När Mona Sahlin säger “S we can” avslöjar det att hon är tillbaka till den passerade sociala ingenjörskonsten. Det är inte den enskilda människan som förväntas göra någonting, utan staten. Och staten det är S.

3 kommentarer:

Norah4you sa...

Flumskolan skördade ännu ett offer, för inte har väl Sveriges Goldie Hawn (Har jag o.s.v.) Mona Sahlin själv kommit på idén och glömt att testa den på andra :-) ;-)

Nåväl det var det där med mängdlära som alla skulle lära sig redan i grundskolan.... själv gick jag i Tornhagen, eller som den också kallades Statens försöksskola,i Linköping där vi testade att rita cirklarna. Cirkeln som skulle föreställa helheten. Vilket i detta fallet skulle motsvara Obamas uttalande omfattande alla amerikaner... Så ritade man en cirkel inuti för att motsvara en viss specificerad mängd.... i detta fallet motsvarande Sahlins 'S'.... tänk om de lärt sig måla innercirkeln röd. Hade de som inte var studieintresserade då lärt sig att den vita ytan som blev över dvs: helheten A minus den röda ytan S visat att A>S ..... eller kan de inte ens läsa '>' tecknet???

Anders Dahlberg sa...

Den där liknelsen gillar jag, det är verkligen sossarnas största problem de förstår inte att helheten är större än socialdemokratin.

1. Men arbetsrätten ökar tryggheten - Ja om du ska arbeta på samma arbetsplats i 35 år och är tjingis med facket.

2. Sänkta skatter är dåligt - Ja, om du tycker att staten och inte folket ska bestämma var pengarna ska.
Osv.

Andreas Johan E sa...

Jag gillar detta inlägg Anders!
Yes, Alliansen can;)