måndag, januari 12, 2009

Ger avgångsbidrag en flexibel arbetsmarknad?

Skönt med en bra beskrivning av globaliseringens effekter av Lars Calmfors i dagens SvD.

Jag tycker inte hans förslag för att möta detta är helt klockrent, ett statligt avgångsbidrag till alla oavsett om de blir arbetslösa eller inte.
Stöd ifrån staten ska betalas ut till dom som behöver det och vi ska verkligen inte ha fler allmänna försäkringar, alldeles för stor del av statens budget går till att administrerar bidrag, vill facken och företagen ha detta kan de förhandla fram det och sedan skaffa ett eget system.

Men ett avgångsbidrag är inte det största hotet mot flexibiliteten på Sveriges arbetsmarknad det är den fruktansvärt jobbfientliga arbetsrätten. Det är först när folk blir uppsagda som det börjar röra på sig lite lite och folk glömmer atthälften av de varslade blir vinnare(sida 18)! Tänk så många frivilliga vinnare vi kommer få och hur mycket bättre vi kan använda globaliseringen om vi är mer flexibla även i en högkonjunktur.

Sedan kommer den vanliga försvara arbetsrätt tugget men varför ska man anställa någon med enda målet att sparka människan? Visst finns det idioter bland företagarna som det finns idioter i fackförbunden, det finns dåliga exempel nästan överallt men varför förstöra för alla när bara några få missköter sig? (Mer Las av PL&C)

Men som sagt vi behöver inte fler olika sorters bidrag detta är inget staten ska sätta sina feta fingrar i!!

Rekryteringsbloggen skriver också.

Inga kommentarer: