tisdag, december 30, 2008

Utsikten ifrån mitt fönster hos föräldra

Utsikten ifrån mitt fönster hos föräldrarna, har inte blivit mer snö än detta på kusten denna säsongen.

måndag, december 22, 2008

God Jul!

Nu tänkte jag umgås med familjen och äta mycket mat, så det blir inte så mycket bloggande under en tid nu.

God jul och gott nytt år!

söndag, december 21, 2008

Microlån i julklapp?

Via Magnus Andersson hittar jag till DNs artiklar om microlån.
Några bolag som är mellanhand mellan dig och afrikanska företagare är Kiva och Myc4

Så är du inte klar med dina julklappar köp ex Kivas lånecertifikat och låt den som får investeringen välja vad hon/han vill investera sin julklapp i och kan sedan följa företaget på deras hemsida.

Det är microlån som kommer lösa fattigdomen i världen där det är människorna och inte någon byråkrati i en diktatur som plockar hem pengarna.

torsdag, december 11, 2008

Har jag missat något?

Återigen så försöker "anti all utveckling gänget" i Lysekils kommun stoppa bygget av ny gymnasieskola, vad de har dragit för felaktiga argument för att få ihop 1 830 underskrifter förstår jag inte. Men när flera betongsossar (för det finns många bra sossar också!) och deras hangarounds i miljöpartiet och lysekilspartiet blundar för fakta så är det inte så svårt, sedan är det hemskt att skolan man gick på som liten läggs ner. Min egen lågstadieskola är redan nedlagd vilket jag tycker är hur bra som helst, för den behövs inte.

Vilka argument använder de?
Det görs neddragningar överallt och de kommunala taxorna höjs, säger Sten-Åke Thorén. Därför är jag motståndare till satsningen på en ny gymnasieskola.

Men att inte bygga en ny gymnasieskola blir DYRARE enligt varenda utredning som har gjorts, men det är klart, en utrednings som motbevisar är självklart felaktig.

Dagens skola fungerar bra. Men byggnaderna måste underhållas bättre.

Nu handlar detta om flera skolor och småskolorna fungerar inte bra, sedan har han sett att alla elever har undervisats i baracker sedan 1994 i Lysekils kommun, är det en bra skola?

Jag undrar också vad som händer med småskolorna om denna satsning genomförs.

De läggs ner.
Arbetsmiljöverket har velat stänga en av småskolorna under flera år, kanske dags att se till att våra elever får en bra arbetsmiljö.

Sedan kommer elevunderlaget att minska och då är det jätte bra att vi minskar den totala lokalytan som detta förslaget innebär, samtidigt som vi får bra lokaler för våra elever och en lägre kostnad.
För det är en besparing i att andra inom kommunen kommer flytta ifrån lokaler där vi har hyreskontrakt och till dagens gymnasieskola, återigen vi sparar pengar.

Så vad har jag missat för något som gör detta skolbygget så korkat och hemskt?

onsdag, december 10, 2008

(s) redigerar bort motargument

Jag tycker det är sjukt roligt att när sossarna gör sin youtube satsning så klipper de bort när Mona muttrar som en femåring och hela Reinfeldts slutreplik.
Fast när ens politik blir golvad är det nog enklast att redigera.

Ifrån sossarnas youtubekanal, (se sista 30s för att hänga med på Reinfeldts svar


Svaret som är bortklippt


Tack Johan Ingerö som såg detta.

tisdag, december 09, 2008

Julmys i Falkenberg

Det är mycket jul just nu, julbord med styrelser och annat, sedan massor med Julmys, hade julmys med Bohuslän i lördags och ikväll är det dags för Falkenberg, sedan är det miljökväll imorgon med Kungsbacka avdelningen och julmys med Halmstad avdelningen nästa vecka, vet att flera ska med Göteborg och spela laserdome, det händer så otroligt mycket med saker just nu, sedan kommer nästa år kick starta med mängder med årsmöten, efter det är mitt liv som CUF ombudsman slut, kommer kännas knepigt...
Men jag kommer alltid finnas där när någon eller några CUFare behöver mig!!

onsdag, december 03, 2008

Härlig ironi Johan!

Jag gillar Johan Staël von Holstein!

Han drar saker till sin spets även om jag inte tror att vi kommer börja slås på gatorna så har han några intressanta poänger som sossarna bara konstaterar att de är dumma och behöver inte svara på, de förstår inte ironin!

De tycker att han har ett förakt mot arbetarna men jag tycker vi ska skilja på en sak här, arbetare är inte per automatik sossar och har inte per automatik sosse åsikter här har Johan fel.

Det Johan ironiserar över som tydligen sossarna och fack folk inte fattar är att vi måste tänka framåt och låta marknaden sköta detta. Marknaden består av människor och det är när några maktgalna "kloka" människor ska leda den dumma massan då går det fel, i detta fallet är det sossar och LO folk som vet hur man ska styre ett företag med fler miljoner i förlust och vill att staten ska ta över denna.
Ska vi göra det med varje företag som storvarslar då kommer staten gå under och vi kommer slås på gatorna.

Än har ingen svarat var Johan Staël von Holstein har fel, de tycker slentrianmässigt han har det, för han har ironiserat med dom kloka i Rörelsen.

-------------
Jag älskar människor som går samman för att driva sin sak, men när en organisation inte driver medlemmarnas sak då är det dåligt, LO är dåligt för det driver vad fackpamparna tycker inte vad medlemmarna tycker (har ingen som helst faktagrund till detta, men det verkar inte LO ha heller.)
Eller jo, jag har pratat med vänner som är med i Byggnads osv som tycker att de är bra på förhandla om löner, men att i övrigt är det bara sosse snack.

Heja arbetare ni gör ett otroligt bra jobb och ni som blir varslade, enligt Dagens Möjligheter så får varannan som blir varslade det bättre efter ett varsel än innan så tänk framåt!

En liten bit på vägen (v)

Konjunkturpolitiskt är det inte särskilt bra att dra in köpkraft från dem som har lite, utan få bör man dra in köpkraft från dem som har mycket, säger han i intevjun.


Så det är ok att de med låg inkomst att köpa något fler julklappar men inte att de med hög inkomst kan investera riskkapital i något fler småföretag.

Då förstår jag.

Politikerbloggen

tisdag, december 02, 2008

Vill vi begrava valar i guldsarkofag?

Det är aldrig ALDRIG bra för staten att ta beslut om olika saker för att det hör till den svenska traditionen, det kostar mycket pengar som vi får ta ifrån andra som behöver det bättre att staten ska pumpa in mer pengar än det redan är beslutat till olika forskningsprogram är korkat, dumt och att ge HLR på en döende val.

Men jag tror inte att Volvo och svensk bilindustri är en döende val men med statliga feta giriga fingrar så kan det lätt bli det, en döende val som kommer begravas i guldsarkofag.

Fast med ett ägarbyte till ett företag som inte har sanslösa ekonomiska problem kan volvo bli ett lyckat koncept eller rättare sagt komplement till det nya företagets andra bilmärken.

Göran Johansson yrar runt med några koncpirationsteorier, men han har ett intressant stycke!

1977 gjorde jag en resa till Japan och den upplevelsen har följt med mig hela livet. Jag var då Metall-ordförande på SKF i Göteborg. På den tiden såg man över axeln på japanska bilar. Men de gjorde allt rätt. De satsade på rejäla utbildningar för sina arbetare. De kollade upp minsta lilla småfel. De moderniserade och effektiviserade och blev snabbt en av världens bästa bilbyggare.

Kineserna gör nu om samma sak, men vi ska inte göra om samma misstag. Vi måste samarbeta med dem och lära oss av dem och dra nytta av våra fördelar. Sverige har en lysande framtid som industriland och den får inte falla på en oansvarig hantering av en kortvarig kreditkris.


Sista meningen är det största yrandet men raden innan är intressant.
Vi måste samarbeta med dem och lära oss av dem och dra nytta av våra fördelar.


Vi ska inte bara samarbeta med dom, de ska äga oss också!
KPMG släppte redan i januari en rapport där de tror att den asiatiska marknaden kommer ta över inom 10 år. Det är dom som gör bilar som kunderna vill ha då är det dom som bäst driver ett fungerande företag, inte staten!

Jag blir bara arg när SVTs jornalister säger att detta är mer än företagsekonomi det handlar om den svenska själen, hade det handlat om den svenska själen hade svenskarna köpt Volvo och inte Hyundai.

Knuffat om volvo,
Claes Krantz sjukt långa artikel
jag inte har läst "Hur mycket finns kvar om 5år?"
PJ Anders Linder svarar Göran Johansson
Artikel Sydsvenskan
Per Ankersjö jämför med Hugo Chavez
Departementet skriver om Sossarnas snurrande i frågan.
SvD om vad partierna tycker

måndag, december 01, 2008

Hur var det nu?

Sahlin anklagar allt dåligt och lite till på Allians regeringen men ibland ska hennes pressekreterare kanske läsa lite mer än rubriken.

Hon hoppar på och tycker att det görs ett dåligt jobb med jämställdheten för att några länder har sprungit om vår andra plats på listan.
Saken är den att mätningen är gjord mellan 1998-2006, Allians regeringen hade inte så mycket att säga till om då.