onsdag, november 26, 2008

FN Förbundet odemokratiska?

Varför tycker människor att det är rätt att göra inskränkningar på rättigheter folk har kämpat för i många år och dött för vår demokrati?

Rätten att tycka som man vill, rätten till att träffas och ha möten hur och var man vill, rätten att äga sin mark.

Detta är så otroligt självklara saker för oss men efter att ha läst Hanna Wagenius text i Magasinet Neo funderar jag seriöst på att föreslå att CUF i Halland ska gå ur FN förbundet efter deras förslag om att förbjuda vissa åsikter, att tvinga markägare som har fått rätt i domstol att samernas renar inte ska gå på deras mark ska tvingas till det osv.

Steget ifrån detta till att förbjuda något som inte är lika politiskt korrekt (PK) är inte alls långt och det är väldigt skrämmande!

Dessa rättigheter är heller inte självklara överallt i världen och att några vill att vi ska gå samma väg som vissa diktaturer gör är hemskt!

Det värsta är att förutom den medlemsavgift som CUF i Halland betalar så är utrikesdepartementet en av deras största inkomstkälla, alltså betalar våra skattepengar rapporter som är vidriga mot våra rättigheter.

lördag, november 22, 2008

Dagens debatter ska starta! Vi börjar at

Dagens debatter ska starta! Vi börjar att diskutera föräldraförsäkring sedan har vi lite emu och kärnkraft. En bra dag helt enkelt ;-)

torsdag, november 20, 2008

Ljuger dom eller läste dom fel?

Mitt val att stå utanför allt som har med alla LO bundna fack att göra ångrar jag verkligen inte när jag läser att de tolkar SCBs och arbetsmiljöverkets statistik lite som de vill.

Men det har hänt förr att vänsterkanten och facken tolkar verkligheten så som de vill att den ska se ut och inte som den ser ut.
Undrar varför medlemmarna minskar i facket?
kan det vara för att de gör fel saker? Kanske, men det kommer LO kollektivet aldrig att erkänna.

onsdag, november 19, 2008

Superonsdag

Idag är det CUFs superonsdag, flera distrikt kommer vara ute och kampanja!!
För oss i Halland är det mest en vanlig onsdag med tre kampanjdagar denna veckan, två förra veckan och tre veckan innan det.

Men nu ska vi visa övriga CUF Sverige vart skåpet ska stå!
Ska kampanja på Halmstad Högskola och sedan prata EU med Johan Pettersson.

Följ CUF on Tour!

måndag, november 17, 2008

Festival

Lite värme i kylan är det att titta på Praktikant-Robban som lista lite olika youtube klipp ifrån Hultsfredsfestivalen.

Vilken värme, vilken kärlek!

torsdag, november 13, 2008

Ipred

Äntligen ryter Magnus Andersson ifrån om IPRED som första borgerliga politiker, detta har det även skrivits om i svenskan och politikerbloggen.

Det är helt sjukt att privata företag ska agera poliser!

onsdag, november 12, 2008

Företagsbesök i Halmstad

Killarna bakom knapp.nu och knappnytt osv osv jobbar numera under namnet Fat statement och vi tog en sväng förbi dom idag, sjukt intressant, så härligt att träffa människor som tycker att det tråkigaste som finns i världen är att lönearbeta och samtidigt pratar med andra så att de förverkligar sina egna drömmar om eget företag!

Ett härligt företagsbesök som gav mycket energi!
Jag vill träffa dom igen!

måndag, november 10, 2008

Det där med radio

Jag har på kulturnyheterna i bakgrunden och det har precis varit en diskussion om att kraven på en viss del egen producerat innehåll för kommersiell radio har slopats, riktigt bra tycker jag!

Kvinnan som var representant ifrån Sveriges Radio hade heller inget att invända mot detta men programledaren fiskade och matade och lyfte upp P1 som gud när det gäller egenproducerad radio och undrade när kommersiell radio skulle göra något liknande.

Suck!
Den skaran människor som älskar P1 är inte tillräckligt stor för att en kommersiell radiostation skulle klara sig just för att P1 har monopol! Så att försöka framställa kommersiell radio som bara intresserad av nöje är lågt! Monopolet slår undan benen totalt för kommersiell radio med bara egenproducerat material liknande P1. Jag undrar om monopols kramarna som använder argumentet att reklamradio bara gör nöjes program inser att just monopolet nästan dödar alla förutsättningar för privata alternativ.

Fackeltåg mot rasism

Igår arrangerade CUF i Halmstad ett fackeltåg mot rasism jätte bra gjort med (enligt Hallandsposten 40-50 deltagare, själv surrade jag runt lite och hjälpte till med fixandet så fick aldrig någon överblick.

Läs Hallandsposten

lördag, november 08, 2008

Ett litet försvarstal för partiet

Jag får faktiskt försvara Centerpartiet lite för Rick Falkvinge är lite väl hård (även om han har helt rätt att samtliga svenska partier har inte hittat ett naturligt sätt att förhålla sig till "det där internet").

Men det som Centerpartiet gjort i form av Framtidsdialogen och att vi är det första riksdagspartiet som använder Twingley alltså kan alla direkt kommentera alla nyheter och utspel som centerpartiet gör.

Sedan är inte arbetet mot bloggarna mer än ja, inbjudan till träffar men men, starten är bra får se hur målgången blir.

Detta kan användas betydligt mer av regeringens arbete, skulle inte vara så svårt att ha en remiss hemsida där allt som går på remiss läggs ut och att alla som vill kan lämna förslag på ändringar eller skriva vad som är bra direkt på hemsidan istället för att bara skicka ut till etablerade intressegrupper och andra remiss instanser.

fredag, november 07, 2008

Blogg sydafrikaprojektet

Centerrörelsen driver flera projekt i Sydafrika just nu är de nere i Sydafrika och du kan följa deras arbete på Sydafrikaprojektets blogg.

tisdag, november 04, 2008

Snurra runt

Nu händer det mycket samtidigt, det planeras saker för fullt, jag har visningar och besiktningar av lägenheten jag försöker göra så gott jag kan av att planera mitt liv efter årsskiftet som kan bli jobb eller plugg i ena eller andra änden av landet. Samtidigt som jag vill göra ett så bra avslut som går på jobbet, bloggen tar jag när jag hinner men då kommer det mest bli små tips på andra läsvärda inlägg (inte helt olik hur det har varit senaste tiden).