onsdag, september 24, 2008

Nytt liberalt miljönätverk

När det gäller intressanta nätverk och seminarium, så bor jag på fel sida av Sverige.
Nu har bland annat Magnus varit med och startat ett liberalt miljönätverk, med Stefan Frölster, Svenskt näringsliv och David Eberhardt, författare till "I trygghetsnarkomanernas land" som talare på första träffen så kommer detta bli riktigt bra!

Kanske skulle kolla hur intresset är att kicka igång verksamhet även på Sveriges framsida?

tisdag, september 23, 2008

Enligt (v) kommer jag bli fattig!!

Vid årsskiftet kommer jag plugga och om jag då inte får något extrajobb (som jag självklart kommer göra allt jag kan för att få) så kommer jag räknas som fattig enligt dom.

Detta är ett hån ifrån Vänsterpartiet, en spottloska på alla de som har riktigt svårt att klara vardagen att klumpas ihop med personer som mig som blivande student.

Studenter bör verkligen få en slant mer men att klumpa ihop studenter och hemlösa är fruktansvärt lågt för att få billiga politiska poäng.

Pressmeddelande ifrån Vänsterpartiet
Rapporten
--
Till er som tänker anklaga regeringen för att de inte görs tillräckligt för de hemlösa så är det kommunernas ansvar.

fredag, september 19, 2008

Bra Dagen

De gånger jag surfar in och läser artiklar i Dagen så har jag skakat mer eller mindre på huvudet.
Men detta är sanslöst bra.
Något som kyrkan måste ta till sig, det är för många i kyrkan som inte har någon självdistans alls. Ang Betner och kyrkan.

Läs den!

Citat Magnus Betnér

Sitter hemma i Lysekil och funderar på att åka till min gamla gymnasieskola och se om det är några kvar man känner, om inte för att kolla vad mina gamla lärare och de nya eleverna tycker om beslutet om ny Gymnasieskola, det var lite blandat i lärarkåren när jag pratade med dom i julas.

Ni får nöja er med två Magnus citat.
När kyrkan sedan ändrar sig på den punkten, ganska många decennier för sent så är det den enklaste sak i världen. "Hoppsan... Nu snurrar visst jorden runt solen och så pratar vi inte mer om det."

När kyrkan tyckte det var rimligt att bränna häxor så gjorde vi det. När kyrkan gillade att tortera folk i Spanien så gjorde vi det. När kyrkan sanktionerade folkmord på varenda Indian i hela sydamerika så hejade vi på. Kyrkan ber inte om ursäkt. Kyrkan ändrar sig ibland. Men det blir ingen stor sak av det.

Om tusen år kommer kyrkan säkert gilla både abort, kvinnor och bögar och då kommer vi inte prata mer om det...

Hela inlägget.

Ur talet på hoppets demonstration
ul att det är så många här. Från så många olika håll och olika organisationer. Ok, mest vänster. Men de andra är väl på jobbet...

Och en länk

tisdag, september 09, 2008

CUF gör världen bättre

Stora ord är det verkligen, men CUF har kämpat för att få igenom ett klimatbistånd, detta föreslår nu regeringen.
Enligt Magnus ska 4 rätt satsade miljarder utomlands minska utsläppen lika mycket som 40 satsade miljarder i Sverige. Det är skillnad på att prata miljöpolitik och att verkligen göra något. Detta är att göra något.

Läs mer på Magnus blogg

måndag, september 08, 2008

Minska köttet eller sluta skövla regnskog?

Jag är en människa som älskar kött, men jag är inte värre än att jag kan tänka mig att dra ner något litet av olika anledningar, men att hävda att man ska sluta äta kött enbart för att det är bra för klimatet är inget jag direkt faller på (klimatpåverkan finns där och den är högre än på annat håll, men..)

Surfade in och kollade vad LRF har att säga, än så länge har jag bara hört köttälskare med bara känslor och ingen fakta och de som har all fakta som har fått uttala sig i tidningarna vill skära ner på köttätande

Saxat LRFs hemsida.
Jordbrukets och köttproduktionens globala utsläpp
I en FAO-rapport från 2006 (se nedan) anges att köttproduktionen är 18 procent av de globala utsläppen. 6 procentenheter av dessa är koldioxid från röjning och bränning av regnskog, 4-5 procent är metanutsläpp från betande djur, och ungefär lika mycket är lustgas från stallgödslad mark.

Jordbrukets totala utsläpp globalt är 20-25 procent. Variationen är stor mellan länder.
I Sverige svarar jordbruket enligt den officiella rapporteringen för 13-14 procent av Sveriges totala utsläpp.

FAO rapporten, Naturvårdsverkets rapport: Import av kött - export av miljöpåverkan.

Alltså plockar vi bort skövlingen av regnskog så klipper vi ner köttetspåverkan till 12%, det ska självklart minska ännu mer.
Alltså är det regnskogen vi ska kämpa mest för, jag kommer fortsätta äta svenskt kött i den utsträckning jag gör idag (vilket inte är några extrema mängder).

Läs också DN, Sydsvenskan, SvD.

onsdag, september 03, 2008

Ordningen på nyheterna

Ibland undrar jag hur de som lägger nyheterna tänker på vilken makt de har när de bestämmer i vilken ordning nyheterna presenteras.

När de toppade och rapporterade ifrån republikanernas konvent var det att de ville satsa mer på kriget i Irak (vill inte Obama också skicka mer soldater?), eller har inte McCain åsikter i fler frågor?

Direkt efter detta rapporterar de om 11 civila döda i Pakistan efter en amerikansk attack mot en by, inte undra på att McCain har dåligt stöd i Sverige med denna rapporteringen.

Inslaget imorse: