fredag, maj 30, 2008

Är LO sossarnas firma?

Sossarna raggar medlemmar genom att kalla det för deras supporterklubb.
betyder detta att LO är deras firma? (wiki om huliganism)

Tanken slog mig efter LOs brev till grannarna till riksdagsledamöter i Alliansen.
Stefan Tornberg, Politikerbloggen

Får se vilken effekt detta får bland LO medlemmar som bor granne och känner riksdagsledamöterna personligen, går de med på att drabbas av Sveriges största firma eller väljer de att som många andra redan har gjort att gå ur?
Jag är förvånad att LO är så blinda över medlemsraset och försöker skylla det på Alliansen, det är LOs handlande och inget annat som gör att medlemmarna slutar.
Fast om 10 år fungerar inte argumentet att LO medlemmarna inte vill, då är det bara sossar kvar om LO fortsätter som de gör.

(kommenterande bloggar)

Uppdatering
Stefan Tornberg svarar på LOs brev.

tisdag, maj 27, 2008

Skolbesök i västerås

Skolbesök i västerås. Går bra har fått in ett helt gäng underskrifter för att lyfta frågan att åtgärda algblomningen i mälaren.

måndag, maj 26, 2008

Slutsålt

Nu är biljetterna till peace and love slut.. Tältet ska köpas snart och planera hur vi ska ta oss dit.. Men jag tycker synd om alla som inte fick biljett.. Listan är i vilket fall riktigt grym och jag har ca 30 band på listan över band jag vill se..

lördag, maj 24, 2008

Facket fortsätter ljuga

Jag blir så arg när facket ljuger så att de inte ska framstå som den mobbare som de kan vara ibland..
Att det gör det när de informerar en skolklass om fackets roll gör det ännu värre..
Det kommer komma en insändare i ämnet ifrån en som var där.. Är den är klar lägger jag upp den här..

onsdag, maj 21, 2008

Ung vänster mot starkare demokrati?

När politiker i Sverige stiftar en lag är det viktigt att det är vad befolkningen vill och att det inte strider mot Sveriges grundlagar.
Därfär är det konstigt att förslaget med en författningsdomstol inte har kommit tidigare där just nya lagar ska granskas så att de inte strider mot grundlagarna.

Men av någon konstig anledning gillar inte Ung Vänster detta.

Hanna Wagenius skriver mer i ämnet.

måndag, maj 19, 2008

Modevisning i Halmstad

Idag är Angela med i hallandsposten hon är också med i Entre.

Angela bor i Halmstad som jag har lärt känna lite på senare tid hon är verkligen grym!! Designar det mesta och hennes balklänningar är sjukt snygga!

Just nu säljer hon in sina kläder i olika affärer. Jag gillar människor som vet vad de vill och verkligen satsar!! Se hennes modevisning på Halmstad Högskolas UtexpoMässa den 29-31maj! Skicka ett mail till choklad65@hotmail.com om du vill ha biljetter, de kostar 20kr och är snart slut!

fredag, maj 16, 2008

Ung Vänster ska få pengarna!

Ida kan du läsa i Hallands Nyheter att regionen tar nya bidragsregler när medlemstalet inte är vad det har varit. De senaste åren har bara CUF klarat kraven och det gör de inte i år.

För några år sedan polisanmäldes Ung vänster och SSU i Halland för att de hade medlemsfuskat, SSU har betalat tillbaka pengar men det har inte ung vänster gjort, detta gör att frågan lyftes om de skulle få pengar med de nya reglerna.

Självklart!
De som är aktiva idag ska inte drabbas av det som de aktiva gjorde för några år sedan i en fråga som detta.

torsdag, maj 15, 2008

Sofia appelgren

Fick min signade bok av sofia appelgren idag.. Träffade henne på ett möte för ett tag sen, otroligt intressant människa som ger peppning till att fortsätta stånga huvudet blodigt mot korkade antiföretagar regler som försvinner alldeles för långsamt även om det går åt rätt håll..

måndag, maj 12, 2008

Efter 9 månader i lägenheten utan någon

Efter 9 månader i lägenheten utan någon krukväxt så köpte daniel runvik en till mig.. Ska bli spännande att se hur länge den klarar sig. Rekordet hittills är att döda 3 kaktusar på 3 månader..

lördag, maj 03, 2008

EMU

NU har vi haft en av de hetaste debatterna denna stämman, EMU. För två år sedan var vi för, förra året med en röstsskillnad blev CUF emot.

Denna gången får vi se. Sista replikskiftet innan beslut.

Upptadering
Och där var vi emot EMU, lite klarare majoritet denna gången.
Ingen rösträkning.