måndag, april 28, 2008

Lästips ang nutidhistoria

Många tankar har tänkts ang varför Centerpartiet gjort det tappet som gjorts ifrån 70 talet till idag. Johan Ingerö skriver mycket tänkvärt om det (här och här).

Att Centerpartiet hade majoriteten av alla väljare som tyckte staten tog för mycket plats och sedan släppte ledartröjan vilket gjorde att partiets väljare delades upp mellan Moderaterna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna.

Sedan tror jag att Kärnkraften hade en del i detta också (att vara kritiska och sedan gå med på att bygga nytt är mindre smart opinionsmässiga).

lördag, april 26, 2008

Framtidsdialogen!

Igår startade Centerpartiets Framtidsdialog, jag tycker det är intressant att ett parti låter alla kommentera direkt på en hemsida om olika förslag osv. Det är inte ovanligt att partier vill veta vad folk tycker om förslag A och B men då måste det oftast mailas in och ingen annan får direkt läsa kritiken eller hyllningarna av ett förslag.

Läs även: Annie, kommenterande bloggar

torsdag, april 24, 2008

Bandsläpp P&L!!

Jag köpte biljett till Peace&Love för några dagar sedan och idag släppte de 16 nya akter, inget som jag skuttar runt i lägenheten för, men nöjd det är jag.

Jag är inne i ett litet indie träsk just nu så The Pigeon Detectives var riktigt trevligt!
Sedan tänkte jag spana in Björn Gustafsson

Jag tänkte lista vilka band jag såg fram emot men det orkar jag inte riktigt (det är många). Ni får siffror istället,
Torsdag 19 band
Fredag 7 band
Lördag 10 band
Och fyra band som inte har fått någon dag än.

Vilken sommar det kommer bli! Pendla mellan Sveriges två bästa sommarstäder, med en helt ok konsertstad i mitten, åka till Paris och Peace & Love.
Längtar!!

måndag, april 21, 2008

Vilka är ett hinder idag?

UNTs ledarsida igår kommenterade Magnus Anderssons debattsida dan innan avslutningen på ledaren är
Ur ett bestämt perspektiv är Magnus Anderssons artikel i första hand en intern centerangelägenhet. Det är inom centern som låsningarna sedan folkomröstningen 1980 varit hårdast och det är centern själv som drabbats av detta genom svårigheter att accepteras som samarbetspartner av övriga borgerliga partier.


Så har det varit, men det är över ett år sedan vi lämnade detta och idag är det Folkpartiet som är problemet! De lämnar förhandlingarna i klimatberedningen när energipolitiken börjar diskuteras och Maud kommer snart att bjuda in till energisamtal, ska bli intressant att se hur folkpartiet reagerar då.

Men för att få en långsiktig energipolitik är det inte bara Alliansen som måste komma överens Sossarna måste också med på tåget, anledningen att det inte händer något idag är att energiföretagen inte vet vad som händer efter 2010 och därför sker inga ordentliga satsningar, foten måste sättas ner och den ska cementeras, hur detta ska se ut fungera osv är inte upp till mig, men långsiktiga spelregler är ett måste.

Läs mer:
Magnus 1 Magnus 2
Henrik Sjöholm

torsdag, april 17, 2008

Magnus om "miljörörelsen"

Magnus Andersson skriver idag om SNF och hur de är ett hinder för ett bättre klimat.

Jag hade en fundering på att bli medlem i SNF när jag var yngre, ju mer jag läser och tittar på vad organisationen gör desto längre ifrån ett medlemskap kommer jag.

Läs debatt artikeln i Aftonbladet.

onsdag, april 16, 2008

Artisterna vinner på fildelning

Ifpi fick en liten miss i åtalet mot Pirate Bay. Tom Piha har inte blivit tillfrågad av Ifpi innan åtalet väcktes och hans advokat kommentar ang att de rättar till sitt misstag gillar jag.
De var tvungna att göra det i och med att de inte tillfrågat Tom innan. Det är han som äger rättigheterna till det aktuella verket, säger han.


Vi kommer inte få en lösning på fildelningsfrågan med att kräva 15 miljoner kronoer ifrån fyra stycken personer. Dels är det en summa som inte har några proportioner dels försöker skivbolagen häva att det är artisterna som är förlorare på fildelningen. Artisterna är de riktigt stora vinnarna!

Artisterna tjänar pengar på konsterter och spelningar, en spelning där publiken kan texterna är mycket bättre än en spelning där alla diggar lite lätt stillastående.
Ett band som har haft en bra konsert vill du se igen, det är inte lika säkert om det har varit en lam stämning bland publiken.

När festivaler och spelställen släpper artister som folk inte har hört talas om blir de nyfikna, skivan finns inte alltid och de laddar ner, spelningen blir magisk.
Vill någon ha skivan köper man skivan.

Jag köper kanske 2 skivor per år, men jag ser många många fler konserter, minst en festival per år. Det är så jag stödjer musiken där den är bäst - Live.
Att ha den på en plastig skiva som samlar dam är värdelöst.

lördag, april 05, 2008

Köpa biljett snart?
Peace & Love har i torsdags haft bandsläpp igen och får säga att det tar sig ännu mer. Kanske dags att köpa biljetter snart??
Taget Hultsfred 06

De som får mig att lätta ytterliggare lite mer på min plånbok denna gången är The Hives och Manu Chao,

trots att jag hade lite för höga förväntningar när jag såg honom förra året så är det en skön liveakt.

Sedan är torsdagen sanslöst bra, 15 av banden
där vill jag se. Risken för krockar är stor.

tisdag, april 01, 2008

Centerpartiet och Twingly

Centerpartiet blir första partiet att använda Twingly, kul att alal som läser om en nyhet eller ett utspel ifrån Centerpartiet också kan läsa vad bloggarna tycker om detta (allt negativt och allt positivt) och kommentera själv.

Undrar hur många av partierna som hänger på?

Läs mer:
Den Liberala Misantropen

Idol uttagning i Falkenberg

Kanske ska ta en tur till stan och den halvtspontana idol uttagningen som är där, eller lyssna på de som kommer dit. (Enligt Hallands Nyheter (ej online).

Fast det luktar ganska mycket första april skämt om detta, vet inte vad lokaltidningarna har för traditioner i dessa södra delarna men jag skulle inte bli helt förvånad (I Bohuslän brukar det vara något som låter lite knepigt i tidningarna på första april).