måndag, mars 31, 2008

Staten ska gör statens uppgifter

Nu är det klart med försäljningen av V&S känns skönt att staten säljer ett företag och att staten tar ett litet steg ifrån att vara koncernen Sverige till att vara staten Sverige. Det är inte statens uppgift att sälja alkohol.

Ett argument som haglar är att vinsten är en säker inkomstkälla, men nu när detta går till att betala av statsskulden kommer vi få en minskning av utgifterna med ca 2 miljarder per år (V&S utdelning är ca 800 miljoner).

söndag, mars 30, 2008

Tillbaka i verkligheten

NU är jag tillbaka i verkligheten och är otroligt nöjd med skidåkningen, tråkigt nog blev Emily sjuk under veckan så mitt projekt med att få fram vårt nästa slalom hopp gick inte som tänkt.

Imorgon är det jobb och kurs i Halland till helgen , var där jag kommer hålla i ett av passen.

Skidåkningen då?
Nysnö två dagar och solsken två dagar helt fantastiskt!! Kan nog inte bli så mycket bättre skidåkning än så här. Jag hade gärna åkt ännu mer men får ta det nästa säsong (alperna?).

lördag, mars 22, 2008

Jag åker skidor.

Nu är det snart skidsemester och ledighet i en vecka = inget inlägg alls på bloggen fram tills 31/3. Kom tillbaka då.

Själv kommer jag mest vara i Trysil.

Om ni har missat någon av alla de länkarna jag har lagt till deras snöblogg så tipsar jag om den igen. Läs den!

torsdag, mars 20, 2008

Ett grön 1 Maj tåg!

Sossarna i Jönköping har blivit bittra över att vi vill demonstrera för Solidaritet i Jönköping när vi har våran förbundsstämma då. (se Tv4 Jönköping)

Förstår faktiskt inte hur de tänker.
Ska bra kvinnor få demonstrera på internationella kvinnodagen, kanelbullar på kanel bulledagen. Bara bibliotekarier får demonstrera på internationella bokdagen.

Ni hör själva hur knepigt det låter. Vi vill demonstrera för arbetare och för solidaritet, det vill sossarna också, bara för att sossarna säger att vi tycker fel saker har de ingen som helst rätt att säga åt oss vilka dagar vi ska manifestera vår politik.

Sossarna äger inte första maj.

Läs också:
Magnus Andersson
Johan Pettersson
Annie Johansson

tisdag, mars 18, 2008

Media avgift?

Nu börjar Tv avgiften övergå i en medie avgift där det kan bli så att alla som har en dator även måste betala när SVT börjar sända på internet.

Jag blir bara jätte trött...

Varför ska människor tvingas betala för något de inte vill ha?

fredag, mars 14, 2008

Minska hockey spelandet i Sverige!

Väldigt mycket efter men pga en helg där jag varit godvärd kom det inte upp fören nu.

Det pågår ett totalt moraliskt förfall bland Sveriges unga killar idag, de lägger tusentals kronor på supporter prylar, på onödig utrustning på biljetter till en match som de egentligen inte behöver se.
Vi måste minska hockey spelandet och hockey konsumtionen i Sverige idag.

Många unga killar som inte har råd att köpa denna utrustningen men verkligen vill vara som de stora stjärnorna i NHL känner sig olyckliga, mobbingen ökar bland de som inte har den nyaste klubban eller är tillräckligt bra i laget.

Tränarna petar de som inte spelar bra vilket gör att självkänslan minskar bland unga killar.

Så här kunde senaste debatt ha låtit när vi pratat konsumtion bland unga idag, men det gör den inte, varför?

För att detta har funnits i alla tider. Problemen med utrustningen och kostnaderna för dessa.
Jag tycker hockey är skit bra och vill ha mer hockey bara för att unga "slänger bort pengar" på hockey och andra mår dåligt för att de inte kan vara med eller är lyckade i laget så finns det annat att välja på, tex shopping, fotboll, WOW spelande.

Det är det som är så bra med individuellt tänk, det finns valmöjligheter. Som Maria Wetterstrand sa, det finns dom som inte konsumerar alls, och det är också ett val.

onsdag, mars 12, 2008

Vilken start på dagen!

Magnus Andersson är idag med på DN debatt och det är en våt dröm att läsa. Klockrent!

Centerpartiet har en bättre miljöpolitk än många andra partier (mest för att de verkligen har en). Men det finns förbättringar, den är verkligen ute och slirar ibland men det är inte omöjligt att få in den mer på banan för snabbare utveckling mot ett fungerande och hållbart samhälle.

När jag förklarar CUF och Centerpartiets miljöpolitk använder jag alltid meningen.
Dyrt att smutsa ner, billigt och lätt att vara miljövänliga

Miljöpolitiken är inte svårare än så.

Men återigen läs Magnus DN debatt, underbar läsning.

tisdag, mars 11, 2008

Frankrike

Jag har alltid tyckt att frankrike verkar vara ett rätt skönt land om de bara kunde klättra ner i verkligheten.

Franska är ett pyttelitet språk som bara är användbart i Frankrike och några få afrikanska länder (=Disneyland som är hyfsat internationella ändå, får gärna visa tydligt hur man kommer till den engelska delen av hemsidan.)

Efter typ 20 minuter av att försöka tyda Franska (jag har läst Spanska, Tyska och turist bulgariska, men det hjälpte mig inte mycket. Så gick jag in på en svenska Disney sida och var inne på den engelska sidan på 2 minuter.
Fransmän, suck...

Men nu har jag lite koll på vad Disneyland har för attraktioner, har kollat in ett bra gäng med nivåer på Google maps hur det ser ut där nere. Var lite sugen på att åka dit när jag var liten men blev inget då. Trodde inte det skulle bli något heller men saker ändras rätt som det är, och det är tur att man inte vet vad som kommer hända i livet, tänk så tråkigt det skulle vara.

Får titta och se hur det får plats/ha råd osv att åka ner, jag vill verkligen! Hoppas det går att lösa men det tror jag det gör!
Emily kommer gör en otrolig resa, och få massor med upplevelser men lite ego är jag, hon ska inte få allt för sig själv ;-)
Läs hennes inför berättelse del1, del2 och del3.

måndag, mars 10, 2008

Pistmaskiner

För er som inte har förståt tjusningen med pistmaskiner.


Åh, vad jag vill åka skidor...
Upp tidigt, åka skidor hela dagen med de människor jag kanske uppskattar mest i världen jag tror inte det finns något bättre!!

söndag, mars 09, 2008

Mer ifrån helgen

Annika Qarlsson, centerkvinnornas ordförande och en av föreläsarna på väst kursen som vi även hade en utåtriktad aktivitet med för att uppmärksamma 8 mars har bloggat ifrån helgen.

Väst äger

Jag är otroligt trött men väldigt nöjd med helgen i Göteborg där CUF väst distrikt hade en kurs ihop. Intressanta föreläsningar om föreningsarbete, teambuilding och feminism varvades med utåtriktade aktiviteter och Eldsjälsmiddag där det var en lite överraskning för mig i sånghäftet, sätta in "Anders Dahlberg" i Sjösala vals går jätte bra ;-)

Nu är det lite fika och TV resten av dagen. Blor nog en tidig kväll också, tråkigt att de nya grannarna ska hålla på och skriva, hamra osv. Detta huset är lyhört. Men men bättre att de gör det nu än senare ikväll.

fredag, mars 07, 2008

Det kliar i mina ben!!

Jag har inget mer att säga att jag hoppas att vädret i Trysil håller sig i ungefär tre veckor till så skulle jag få samma blick och läten som ett barn på julafton som har fått den julklappen hon/han har önskat sig allra mest i hela världen.


Bild ifrån Trysils snöblogg

Peace and love

Nu har äntligen Peace and love fått upp en ordentlig hemsida till festivalen, samtidigt har de släppt fler band. Just nu är det 20 band på festivalen som jag vill se (lågt räknat) men det blir alltid att det skapas ett sug efter vissa band när man sitter där i tältstolen dan innan allt drar igång och lägger upp helgens strategi.
Det sämsta när man lyssnar på flera olika musik stilar är att det är inte ovanligt att några måste se band krockar. Då måste det prioriteras och planeras, men det är med festival som med skidor, en känsla på morgonen och kör stenhårt på det, sedan efter första ölen och lite mat är det sug efter en helt annan typ av musik.
Planerad spontanitet, så kan man nog sammanfatta hela mitt liv just nu.

Men kan nog bli ett gäng som åker tillsammans. Eller i värsta fall att jag måste välja vilka jag ska tälta med..
Måste styra ihop lite olika personer festivalplaner.

torsdag, mars 06, 2008

Dagens arbetare mer kritiska

Det skrivs en del idag om att facket tappar många medlemmar.
Av centralorganisationerna är det LO som har tappat mest procentmässigt. Wanja Lundby-Wedin kommenterar också detta i en artikel redan 18 feb (återpublicerad på LO.se idag).

Jag var bered på att bara läsa massor med påhopp på regeringen och andra bortförklaringar men får säga att jag tycker hon hade stor öppenhet och såg kritiskt på den egna organisationen, tills jag läste sista stycket. Men ändå, jag blev positivt överraskad.

Själv tror jag mer på den anledningen att idag är folk mer kritiska till det mesta när det gäller att bli medlem och aktivera sig i något, LO facken har inte lyckats att förnya sig överhuvudtaget och när de har fokuserat mer på konflikter än på medlemmarna för att bevisa att de behövs så har medlemmarna inte känt att de har fått ut något av det.

HRF som är det facket som har tappat flest (18,9%) och när du kan läsa förbundsordförande Ella Niias bortförklaring till tappet är insikten och det kritiska tänkandet till den egna organisationen borta, (även om det nämns några standardfraser längst ner i texten).

Men jag tror hennes medlemmar har tröttnat på en välfärd som har varit tomma ord och där alla inte har fått det dom velat ha mest - en känsla av att de behövs.

Nä facket kommer tappa så länge de inte upptäcker att dagens arbetare vill ha ett fackförbund som verkligen lyssnar på arbetarna och inte en megafon till en bitter opposition.

De fackförbund som inte har klagat på regeringen så fort de har presenterat ett förslag om förändring av Sverige har heller inte tappat lika många medlemmar.
Samband?

Ja det är det, de som är medlemmar i facket idag är mer kritiska till sitt medlemskap och de fackförbund som inte förstår vad medlemmarna vill ha kommer tappa ännu mer under 2008.

tisdag, mars 04, 2008

Intressant helg

Till helgen kommer väst distrikten i CUF att arrangera en Jämställdhets- och funkiskurs i Göteborg. en bra och intressant helg där du bland annat kan lyssna på centerkvinnornas förbundsordförande Annika Qarlsson.

Programmet ligger inte upp än när det görs några sista minuten ändringar men det kommer bli en fantastisk helg!