måndag, januari 28, 2008

Förvånad egentligen?

Jag höjde faktiskt på ögonbrynet men blev inte jätte förvånad när jag läste att FI kommer tillbaka som parti. För ett tag sen tänkte jag klanka på hur deras jämställdhetsarbete verkligen var men det visade sig att den bloggen och fd fi människan med kanske den mest ojämställda människosynen jag varit med om just var en föredetting.

I vilket fall kommer det gå ungefär som förra gången, de har lite pengar till en minimal kampanjbudget, Gudrun kommer vara så skicklig som bara hon kan vara och verkligen synas och höras men det kommer falla pladask igen med ett futtigt antal röster.

FI har ingen grogrund i svensk politik, majoriteten av sveriges feminister har andra partier som är bredare och med en jämställdhetspolitik och ett språk som attraherar fler än elit feminister.

Så här är jag

Gjorde idag ett personlighets test.

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag




Reslutat
Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.


Jag tycker det stämmer ganska bra på mig.

onsdag, januari 23, 2008

Facklig humor?

Jag blir lite små seg ganska ofta när jag läser om facket, vet inte hur många gånger jag har skrivit det men de gör verkligen vad de vill för stunden och är inte ett dugg principfasta.

Sallad är tydligen dåligt men eget vin är bra.

Deras lilla kampanj om att företag ska käka julbord på bra restauranger med kollektivavtal var den bara spel för medlemmarna?
För pamparna verkar inte bry sig.

Abstinens


Jag ha lite abstinens efter två saker.

Skidor
Får mail om att TV trysil har lagt upp mer klipp och tar ett span.
Jag håller seriöst på att bryta ihop snart. Abstinensen efter skidor är total.
Om inte tidigare blir det Trysil v. 13 så jag kommer få min skidåkning, men det är så långt borta!!

Emily
Jag hade inte riktigt bestämt mig för om jag skulle till Halmstad och se på Vincent Vicious eller åka till Lysekil och fixa med diverse CUF papper i helgen men efter ett litet samtal igår blir det Emily och sedan Göteborg lördag kväll.
Vincent Vicious tar jag nästa fredag när de spelar i Onsala och CUF papprena hade jag planerat för en annan dag ifrån första början så inga missar här.

tisdag, januari 22, 2008

Ork finns alltid

Så lite kan göra så mycket!

Jag var så trött o seg och tänkte strunta i disken idag, bara se scrubs lägga mig och sen fortsätta läsa på Zahiren (än så länge grymt bra, ca 30 sidor lästa).

Men efter ett kort samtal med en otroligt fantastisk uppåt flickvän som berättade att hon kan komma till helgen så blev jag så pigg att jag fick fortsätta på mitt projekt att diska rent efter helgen. Nu har jag inte mycket kvar.

Tänk så mycket ett kort samtal ifrån någon som sprudlar av energi kan göra, klockan var trots allt 22.30 typ.

Ett halvår i min tredje stad

Fram tills jag var 19,5 år hade jag bott i samma hus i samma rum med samma utsikt.
nu när jag snart ska fylla 21 har jag bott i över ett halvår i min tredje stad Falkenberg och haft en helt egen adress i 4,5 månad. Det har gått fort. Jag har fortfarande en del grejer att köpa till lägenheten innan jag är helt nöjd och jag tror jag hinner flytta till min fjärde stad innan jag har fått köpt alla tavlor, de nya gardinerna och allt annat små krafs. Vilken den fjärde staden blir vet jag inte just nu men det är minst ett år kvar tills jag behöver ha bestämt mig.

Eftersom det rullade på för fullt i Skövde under lumpen han jag inte riktigt fastna i tankarna hur jag skulle lära känna nytt folk, hur jag skulle lösa saker och ting. Men jag letade lägenhet och dreglade i IKEA kataloger.

I efterhand kan jag säga några saker, var helt underbart att bo hemma hos någon den första tiden ännu bättre när han drar med mig på saker hela tiden. Jag har ett gäng falkenbergare i telefonboken som jag har träffat via Internet/krogen/CUFare men ibland finns inte orken att bjuda in sig själv som man måste göra i början. Sitta i telefon hemma i lägenheten med andra vänner är då ett alternativ, men inte så bra i längden man måste leta nya vänner och allt hänger på dig själv om du vill hitta dom eller inte.

Ibland har tanken slagit mig hur det skulle vara att bo kvar hemma i Lysekil. Fler och fler av mina vänner där har flyttat/har planer på att flytta eller blir kvar för alltid. Men jag skulle nog inte klara av att se alla mina vänner lämna staden och testa något nytt utan att själv få göra det.

De som blir kvar för alltid kommer alltid att finnas där vilket är jätte skönt för jag kommer alltid besöka Lysekil.
De som har flyttat har samma situation som mig, vilket är jätte skönt vi har stöd i varandra och ser Lysekil och oss med andra ögon.
De som planerar att flytta kommer få samma situation och tills dess kommer de finnas kvar, vilket är och kommer bli bra oavsett.

Jag har känt att Lysekil är lite för litet för mig och ångrar inte en sekund att jag testade nytt, såg andra ställen och lämnade den tryggheten som fanns.

Jag hade viss trygghet redan på plats när jag kom till Falkenberg så jag hade ett litet skyddsnät i grunden och jobbet var klart, men idag är jag mer nöjd med mig själv än någonsin. Jag har bevisat att jag kan själv. Jag har fått mer erfarenhet ser på saker ifrån ett annat perspektiv och jag känner mig mer trygg i de beslut jag kommer ta om min framtid än någonsin.

Flytta hemifrån är något av det bästa jag har gjort. Även om jag sitter där själv i lägenheten någon/några kvällar i veckan men vännerna är inte längre bort än mobilen och MSN (som används mycket). Jag har oftast ganska bokade helger så lugna vardags kvällar har varit jätte skönt.
Sedan bor nya vänner närmare som ser dig med andra ögon och har andra infallsvinklar när du pratar om det du har pratat om i många år med dina första vänner det enda du behöver göra är att vara lite mer social än vanligt och bjuda in dig själv till dom.

Vänskapen till de första vännerna försvinner inte den utvecklas och anpassar sig som allt annat. Sedan har jag även kontakten med familjen förändrats och utvecklats, även om jag saknar några saker så hade det blivit så oavsett om jag åkte det året jag fyllde 19 eller det året jag skulle börja plugga (som hade varit alternativet).

måndag, januari 21, 2008

Piratdebatt = skyttegravskrig

Efter att ha läst marklunds lilla inlägg i piratdebatten kollade jag hur bloggmassan svarade på detta.

Piratdebatten i Sverige idag är århundradets skyttegravskrig där motståndarna knappt avancerar utan mest gräver ner sig mer och mer på varsin sida av ett stort fällt. I någon dom ifrån en domstol har ena sidan avancerat i en annan rapport har de blivit av med hela avancemanget.

Vi har ena sidan tekniknördarna och de unga på andra sidan de äldre och de som inte har växt upp med napster och allt annat innan det. (Obs grov generalisering)

I vilket fall har debatten stannat av och antalat underskrifter verkar vara styrande just nu. Men argumenten har inte direkt utvecklats den sista tiden. Bara blivit mer komplexa, hur tekniken är mot hur vissa kreatörer (vilket ord..) tycker att mitt är mitt och all fildelning är farlig mot mig och min lön.

Regelverker måste bli modernare och det kan omöjligt vara upp till den som laddar ner att veta om det är tillåtet eller inte. Men den som delar med sig har ett ansvar att veta om den får det eller inte.
Det är här jag står just nu, vill ha det annorlunda när jag också tycker "kreatörer" och skivbolag är vinnare på fildelningen (tycker jag en skiva är tillräckligt bra köper jag den.) Men vet inte riktigt hur jag ska få ner det på en typ fungerande lagtext än.

Jag och mina vänner har höjt stämningen på fler konserter än jag kan räkna upp just pga av att vi lyssnat in oss på deras mindre kända låtar för att kunna skrika halsen av oss under spelningen. Men artisten i sig är inte tillräckligt bra för att betala 150 spänn för ett album.
Detta mina damer och herrar är marknadsekonomi.
Jag är bered att betala för en upplevelse (konsert lätt 300spänn) men inte 150 spänn för att ha en dammig skiva jag inte kommer använda liggandes på en hylla hemma.

fredag, januari 18, 2008

Reklam för reklambyrån

Jag gillar människor som tänker lite längre än alla andra. Jag är ytterst tveksam till att detta är ett misstag och även om det är mercedes som beställt "felet" eller den lilla reklambyrån som har "gjort fel" så får en liten reklambyrå media i svenska tidningar.

De kommer garanterat få fler kunder. Även om de har stora internationella kunder idag om inte tål "misstag".
Mercedes är så stora att jag är tveksam till att de påverkas alls av detta.

Sedan kan det faktiskt vara ett misstag också.. Ingen som vet, charmigt.

Fores är namnet!

Den gröna liberala tankesmedjan har i dagarna fått namnet Fores.

Det ska bli intressant att se vilka fler organisationer som är med i arbetet dessa och en del annat kommer presenteras under januari.

torsdag, januari 17, 2008

Mona är rolig

Det mesta är redan skrivet om gårdagens partiledardebatt men jag måste säga att Mona är ganska rolig när det gäller inlägg i debatten.

Mona Sahlin tyckte att statsministerns anförande om när, hur, var och med vem hon skulle göra vad med var som när hon satt i en källare och lekte sanning och konka.


Även om det påminner om en tid som för Mona är väldigt många år sedan så är det ganska viktiga frågor och Mona vet att så länge svaren är svävande på dessa frågorna kommer hon ha höga opinionsiffror.

Läs DN

En rad kan ändra så mycket

Bara en rad kan ändra betydelsen och hur bra en låt blir.
Ifrån helt ok till ja jag vet inte riktigt vad än... Fantastisk?

onsdag, januari 16, 2008

Video är ett hot!

Jag gillar verkligen detta.

Erik Hultgren hittar en insändare som en skivhandlare skrivit 1985. Där han klagar på att musikvideon gör att skivförsäljningen sjunker!

Jag känner igen detta med något?

Är musikvideon ett hot idag? (Videon är ett måste för att det ska går bra idag.)

Poliser i Halland

Jag är verkligen imponerad av polisen i Halland, de är så otroligt mycket mer aktiva på vägarna än poliserna i västra götalands län.

Varannan månad står de typ och har kontroller på trafiken vid deras kontrollplats vid Falkenberg (idag var det mest lastbilar).

En motsvarande kontrollplats längs E6 i Bohuslän har jag aldrig sett en polis vid.

tisdag, januari 15, 2008

Ny blogg

Nu är det återigen dags för en ny blogg att länka till!!
Denna gången är det Madeleine Sjöhage ifrån Ulricehamn som har startat just denna dag.

Jag ser att detta är väldigt lovande för hon rivstartar med att fet dissa västtrafik, göra olika tester och visa resultaten för att beskriva vilken person hon är och lite mode.

Inte dåligt för att vara första dagen!

FÖr övrigt har hon en lite skönare beskrivning av hennes blogg än vad andra har.
Confessions of a teenage politican and dramaqueen


Läs och njut gott folk.

Gustav vs Folkpartiet

Gustav Andersson svarar idag på DN debatt Jan Björklunds artikel som var på DN debatt i fredags.

Gustav menar det att det är bra för U länder som inte har så effektivt jordbruk att priserna på maten ökar eftersom de då får den ekonomin som krävs för att investera och odla bättre och på marks som tidigare inte varit odlad.

Han vinner över Björklund som ställer biobränsle och kärnkraft mot varandra.

Gustavs andra vinst kommer när Folkpartiet i Nacka försöker spela på bondeförbundet och att det enbart är för kärnväljarna i Sverige som han skriver detta.

Jag tycker det är tråkigt att Folkpartiet verkar tappa alla liberala och marknadsekonomiska tankar och förnuft för att få mediautrymme.

För ökar priserna ökar produktionen och när produktionen ökar kommer fler tjäna mer som de kan spendera och då kommer priserna minska eftersom produktionen blir effektivare och fler handlar mer detta gör att investeringarna går ihop ändå.

Ökad användning av biobränslen behöver inte betyda extremt höjda priser på livsmedel eftersom produktionen kommer öka.

Efter att ha packat ca 300 brev så kan jag snurra in i mig själv. Så för att vara lite tydligare slänger jag in några citat ifrån Bloggen Bent

Så, enligt folkpartiet är det bra om de fattiga bönderna odlar bananer åt Dole, men det är inte bra om de odlar sockerrör åt Shell - särskilt inte om de får mera betalt av Shell. Om de får mera betalt av Shell, så är det ett hot mot livsmedelsproduktionen, och särskilt mot de låga priserna på ICA Maxi.


Protester mot denna ordning är, givetvis och självklart, att Centerpartiet håller sina kärnväljare om ryggen. Jag begriper förstås inte riktigt vid vilket tillfälle fattiga bönder i Zambia och Brasilien röstade på Centerpartiet i ett svenskt val…


Läs fler blogg kommentarer

Uppdatering
Nu vet jag vart Folkpartiet i Nacka har hittat sina funderingar.

söndag, januari 13, 2008

När blir det en diktatur

Johan Pettersson svarar på lite kritik ifrån vänstersidan och Chaves groupies när han inte gillar sättet landet håller på att utvecklas.

Det är helt sjukt att staten kramare inte ser varningstecknen när ett land håller på att bli en diktatur.

onsdag, januari 09, 2008

Småkorkad ibland

Jag hade verkligen ställt in mig på att träna ikväll var faktiskt taggad (har inte blivit så mycket under semestern. Julafton var senast jag tränade. När jag käkat och höll på att diska innan jag skulle ta bilen till gymmet kommer jag på det att bilen står på verkstaden fortfarande. suck.

Får träna på fredag istället.

Har börjat fila på det bästa ögonblicken under 2007, men är inte helt nöjd än. Får se när de kommer.

tisdag, januari 08, 2008

Apoteket bort

För varje dag blir världen lite bättre och lite friare men idag tog Sverige ett lite större steg än vanligt, även om det var en utredning.

Läs mer om utredningen hos Annie Johansson och en debatt artikel i GP.

måndag, januari 07, 2008

Vardag igen

Nu är det åter vardag i mitt liv och det har varit så otroligt skönt med semester, och vilken semester sedan, jösses.

Livet är nog bättre än någonsin och våren kommer springa bort sjukt snabbt.
Men jag klagar inte, går saker som jag vill kommer 2008 bli ännu bättre än 2007 och 2007 var ett riktigt bra år!!