torsdag, oktober 09, 2008

Byggnads "solidariska" världssyn

Byggnads visar hur deras "solidariska" världssyn ser ut.
När de använder samma retorik som Sverigedemokraterna i den boken de har skrivit om Vaxholmskonflikten. Johan Folin och Magnus Andersson skriver mer om detta.

4 kommentarer:

Matz sa...

I en debattartikel i Aftonbladet den 9 oktober försöker ordföranden i Centerns ungdomsförbund Magnus Andersson att koppla ihop Byggnads med Sverigedemokraterna. Åter igen visar det sig att Centerpartiet har förvandlats från ett folkrörelseparti till ett nyliberalt parti för Stureplanshögern. Sorgligt.

Den som vet någonting om Byggnads och arbetarrörelsens historia vet då också att vi alltid har arbetat med internationell solidaritet. Precis som framgår av citatet ur vår bok om Jobbtrafficking, som Magnus Andersson ondgör sig över, är vi övertygade om att alla människor har rätt till drägliga arbetsvillkor villkor i sitt hemland. Det är detta som är internationell solidaritet.

Den som orkar ta reda på fakta vet också att många människor kommer till Sverige och blir grovt utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Man får inga eller väldigt låga löner, får sova på cementgolv, tvingas sanera asbest utan skyddsutrustning, blir hotade.

Det senaste året har problemen med jobbtrafficking uppmärksammats flera gånger i massmedia. Bland annat i stora reportage i Aftonbladet, TV4 och Sveriges radio. Det är alltså ett allvarligt, uppmärksammat reelt problem. Att förringa denna exploatering av utländsk arbetskraft är en skymf mot dessa utnyttjade människor. När centerpartiets ungdomsförbunds ordförande försöker att förminska detta problem begår han just en sådan skymf mot våra utländska kollegor.

Magnus Andersson väljer att sprida dynga och koppla ihop oss med Sverigedemokraterna. Varför kan man undra. Jo därför att Centerpartiet i sin iver att vara det mest nyliberala partiet vill misstänkliggöra Byggnads. Det viktigaste för Magnus Andersson och centern är att den fria marknaden ska råda och då gör det inget att människor blir utnyttjade.

Det är tråkigt att ledande företrädare i centerpartiet inte ser den verklighet som finns i Sverige idag. När Stureplanscentern står och dricker färgglada drinkar i innebarerna på Stureplan bryr de sig väldigt lite om hur polackerna har det som får sova på kalla betonggolv i hotellbygget bredvid.

Matz Larsson, kommunikationschef Byggnads

Anders Dahlberg sa...

Detta det största skämt jag varit med om i svar på ett blogginlägg, inget svar på sak utan försöker bara måla upp en bild som sosse kansliet sedan länge försökt att fästa på centerpartiet.

Finns inget svar på påståendet att Byggnads använder samma retorik som Sverigedemokraterna.
Men däremot hemska historier om utsatta människor i Sverige. Det är ett jätte problem med alla utnyttjade gästarbetare, men detta handlar inte vaxholmskonflikten om.

Byggnads försöker försvara sig själva genom att prata om helt andra ämnen, fegt!

Föresten var det inte Byggnads som fick skit för att de inte hjälpte papperslösa i Sthlm utan hjälpte polisen köra ut dom? (Ska återkomma när jag plockat fram mer fakta)

Tobias sa...

Den dagen som Byggnads använder vår retorik, den dagen blir jag byggnadsarbetare... det vill säga aldrig. Detta är bara mycket osmaklig, snaskig och billig guilt by association från er nyliberaler. Jag kan ha respekt för både Byggnads gamla nationella solidaritet, och centerpartiets gamla politik samt delar av dess nya politik om ökad företagsamhet, men detta är bara ett stort bottennapp. Sluta använda sd, och dessutom felaktigt, som ett slagträ i debatten!

Anders Dahlberg sa...

Detta är inget guilt by association de raderna som inläggen hänvisar till är nästan ordagrant lika.

Men SD tycker väll att man ska stasa mer på pengar i hemlandet än att deras arbetare ska komma hit och jobba, detta tycker byggnads med.

Så jag vet inte var jag/vi använder oss av SD felaktigt som ett slagträ?