tisdag, juni 17, 2008

Direkt webb tv idag

På något sätt känns det som en lättnad att läsa detta om splittringarna i Centerpartiet riksdagsgrupp. Även om det är sak samma om de ändå röstar ja.
Jag tänkte ha riksdagens direktsända webb-tv på i bakgrunden när jag jobbar idag. (Talarlistan för dagen finns)

Förutom signalspaningen diskuteras detta.

Staffan Danielson kommenterar signalspaningen.

10 kommentarer:

Kraxpelax sa...

"Svikarna", som ger sig för partipiskan, gör bara helt rätt. De tar sitt förnuft till fånga. Denhär lagen är inget rolig alls, det måste ärligt erkännas. Den är ett nödvändigt ont och inget annat, det ska säjas rakt ut. Men nödvändigt, det är det.

Och SÅ förfärligt är det faktiskt INTE. Det skyddar mer än hotar oss.

Finns risk att lagen missbrukas? Jomen natuuuuuurligtvis. Makt kan ALLTID missbrukas. Den risken kan vi inte undvika.

Jag börjar undra. Denhära FRA-lagen. Vad ÄR det som är så outhärdligt farligt med den. Dethär samhället är rätt beskedligt, trots allt. Makten här är mera svag än stark, det är till stor del det som är problemet.

Svenskar är fega, det ser man gång på gång. De vågar inte står för någonting. De vill gömma sej i buskarna & hojta.

Dessa högstämda floskler, dessa ständiga förnärmade honnörsord. Vad ÄR det man vill dölja, då, för Storebror?`

Varom handlar den egentligen, den så ytterst heliga "integriteten"?

Är det till exempel kanske barnporrbilderna på hårddisken?

Åh, det tror jag nog, i rätt så många fall. Det har ju visat sig.

Dethära ideologiska engagemanget är fan inte hälften så tjUsigt som det utmålar sej självt, det är min åsikt!

+

Mer allmänt:

Signalspaningslagen. Jag känner inte till detaljerna. Får hålla mig till principen. Jag stödjer lagen. Den är nödvändig. Vi måste ha en förstklassig säkerhets- och underrättelsetjänst. Det är en bister nödvändighet. Den personliga integriteten får komma i andra hand.

Jag ställer inte alls upp på den våldsamma motreaktionen. Den är bara enögd. Ignorerar argumenten. Det är ansvarslöst. Det övertygar inte.

I själva verket går det inte långt nog. En effektiv underrättelse- och säkerhetstjänst, som alltså är av nöden, kräver informationsinsamlig i massiv skala. ALLT är relevant, ochb ALLT bör övervakas!

Självfallet handlar det inte blott om terrorhot. Det handlar om hot generellt.

Det finns en motsägelse i reaktionen. Dessa demokrater, som vill syna makten, vill själva osedda förbli. Vad är tanken? Varför inte ömsesidighetsglasnost?

Problemet är att reaktionen strängt taget inte bygger på en tanke överhuvud taget. Det är bara känslorna som styr.
'
Ledarskap behövs. Folklig tanklöshet får inte styra landet.

Den blinda opinionen måste köras över av en upplyst statsledning.

- Peter Ingestad, Solna

Karl Dahlberg sa...

Tur att man har semester, och kunnat följa debatten på dagen.
Det var mer nervtestande och spännande än FotbollsEM ijallefall.

@Kraxpelax
Vad skall den skydda emot?
I england har man ett övervakningssamhälle. Det har änsålänge gett att man kunnat se vilka bussar bombmännen tog innan de detonerade bomberna.

Den oskyldige har inget att frukta? Det är väl verkligen den oskyldiga som har något att frukta. Det är alltid lättar att sätta dit en oskyldig än en skyldig på indicier (som är precis vad övervakning generear). Det var inte länge sedan en helt oskyldig far fick en piketstyrka uppkörd i hemmet, pga av att hans IPnummer påminnde om ett som figurerat i en barnporrhärva. Visst, han förklarades oskyldig, men vad hjälper det när grannarna sett honom bli ivägförd, fängslad, av "tungt" beväpnad polis, och sedan läst i tidningen om tillslag mot barnporrhärvor.

Elin sa...

"Den blinda opinionen måste köras över av en upplyst statsledning" ? Jadu, Peter Ingestad, varför instiftar vi inte diktatur i landet på en gång då om opinionen ändå är så oviktig?

/Elin Lindahl, Karlstad

Anonym sa...

kraxpelax postar det där tramset på alla bloggar, enkelt copy paste jobb. Han har nog inte tid att skriva ngt nytt, eftersom indexeringen av hans barnporrsamling tar för lång tid.

Tycker för övrigt det var tråkigt att ni centermänniskor sabbade era möjligheter. Njut av att ligga på +4% så länge ni kan. Nästa val så är det bye bye

Anders Dahlberg sa...

Alltså vi sabbar verkligen inte våra möjligheter, men lagen är inte bra men frågan är om moderaterna och sossarnas förslag (som skulle ha kommit i höst ifall detta förslaget skulle ha fallit) skulle ha varit mer eller mindre integritetskränkande. Tänk bara sossarnas senaste förslag och de säger verkligen inte vad de vill ändra i den som ligger heller.

Sossarna är inte direkt dom som är kända för att värna om människors integritet.

Det som hände i tisdags var ett chicken race mellan regeringen och Federley och Annie som ska ha all ära att de lyckades gör något halvdant av ett dåligt förslag. Jag är verkligen inte nöjd men med tanke på vad alternativet hade varit så...

Anonym sa...

"om moderaterna och sossarnas förslag (som skulle ha kommit i höst ifall detta förslaget skulle ha fallit) skulle ha varit mer eller mindre integritetskränkande."

Förstår du inte vilken falsk slutledning du kör med här ? Ni kan ju inte rösta igenom ett dåligt BESLUT nu för att motverka ett dåligt FÖRSLAG som kanske kommer senare. Det logiska är att man engagerar sig för att sänka båda förslagen. Men du kanske har blivit så indoktrinerad av partipolitik så du inte ser saker som en vanlig människa längre ?

Anders Dahlberg sa...

Detta är verkligen inte falskt.
Ett allians förslag hade man kunnat stoppa men om majoriteten av alliansen och hela (s) går ihop är det snudd på omöjligt att stoppa. Då tycker jag det är helt rätt att rösta för det bästa av två dåliga förslag. För vara dum-anti mot något blir sällan något bra. Antingen säger man nej till allt och får skit eller så försöker du få skiten att lukta så lite som möjligt och göra vad du kan för att bättre på det efterhand.

Eller tycker du detta är för indoktrinerat?

Christoffer sa...

for mig sa later det som att ni ger upp alla ideal bara for att tva partier vill genomfora nagot uppat vaggarna fel (och ca 90%av svenska folket avskyr det, speciellt era karnvaljare) om ni hade varit emot och moderaterna hade gatt ihop med sossarna for att driva igenom det sa hade vi sett en enorm valjarflykt fran de bada partierna (och moderaterna sossarna hade varit quislingar). istallet sa salde ni ut era ideal och begick politiskt sjalvmord med de andra partierna. Det later inte som att ni ar indoktrinerade utan bara som att ni har gatt med pa att offra er pa lagorna for sossarna.

Anders Dahlberg sa...

I just denna frågan förstår jag dig, men sen vill Centerpartiet ha igenom något annat i alliansen samtidigt som lagen blir väldigt mycket bättre, för det är inte bara kontrollstationer som tillkommit utan det är en ny tillstånds myndigheter med domare som tar besluten.

Men att vi lagt oss på offrets lågor nför sossarna tycker jag inte, det är mycket som det ska tas beslut om och Centerpartiet har mycket de vill få igenom, denna gången gick det inte. Hur stora kostnaderna blir ifrom av väljar tapp får vi se.

Anonym sa...

Det är här de äkta liberalerna inom centerpartiet samlas.
http://centeruppropet.se/