måndag, april 21, 2008

Vilka är ett hinder idag?

UNTs ledarsida igår kommenterade Magnus Anderssons debattsida dan innan avslutningen på ledaren är
Ur ett bestämt perspektiv är Magnus Anderssons artikel i första hand en intern centerangelägenhet. Det är inom centern som låsningarna sedan folkomröstningen 1980 varit hårdast och det är centern själv som drabbats av detta genom svårigheter att accepteras som samarbetspartner av övriga borgerliga partier.


Så har det varit, men det är över ett år sedan vi lämnade detta och idag är det Folkpartiet som är problemet! De lämnar förhandlingarna i klimatberedningen när energipolitiken börjar diskuteras och Maud kommer snart att bjuda in till energisamtal, ska bli intressant att se hur folkpartiet reagerar då.

Men för att få en långsiktig energipolitik är det inte bara Alliansen som måste komma överens Sossarna måste också med på tåget, anledningen att det inte händer något idag är att energiföretagen inte vet vad som händer efter 2010 och därför sker inga ordentliga satsningar, foten måste sättas ner och den ska cementeras, hur detta ska se ut fungera osv är inte upp till mig, men långsiktiga spelregler är ett måste.

Läs mer:
Magnus 1 Magnus 2
Henrik Sjöholm

Inga kommentarer: