onsdag, april 16, 2008

Artisterna vinner på fildelning

Ifpi fick en liten miss i åtalet mot Pirate Bay. Tom Piha har inte blivit tillfrågad av Ifpi innan åtalet väcktes och hans advokat kommentar ang att de rättar till sitt misstag gillar jag.
De var tvungna att göra det i och med att de inte tillfrågat Tom innan. Det är han som äger rättigheterna till det aktuella verket, säger han.


Vi kommer inte få en lösning på fildelningsfrågan med att kräva 15 miljoner kronoer ifrån fyra stycken personer. Dels är det en summa som inte har några proportioner dels försöker skivbolagen häva att det är artisterna som är förlorare på fildelningen. Artisterna är de riktigt stora vinnarna!

Artisterna tjänar pengar på konsterter och spelningar, en spelning där publiken kan texterna är mycket bättre än en spelning där alla diggar lite lätt stillastående.
Ett band som har haft en bra konsert vill du se igen, det är inte lika säkert om det har varit en lam stämning bland publiken.

När festivaler och spelställen släpper artister som folk inte har hört talas om blir de nyfikna, skivan finns inte alltid och de laddar ner, spelningen blir magisk.
Vill någon ha skivan köper man skivan.

Jag köper kanske 2 skivor per år, men jag ser många många fler konserter, minst en festival per år. Det är så jag stödjer musiken där den är bäst - Live.
Att ha den på en plastig skiva som samlar dam är värdelöst.

Inga kommentarer: