lördag, december 29, 2007

Har H&M herrmode?

Jag har inte gillat H&M något större för deras tråkiga utbud på herr sidan. Idag satt jag och kolla igenom deras katalog för 2008 (beställ här). På de typ 34 sidor herrkläder så är det tre som har något jag kan tänka mig att bära till annat än vardags (katalogen är för övrigt 214 sidor tjock).

De övriga sidorna gör mig lika upphetsad som Dressmanns reklam, inte alls (dock har de snyggt för pappa).

Deras online shopp är faktiskt något bättre vilket gör att jag inte har tappat allt för kedjan men tills de tänkar herrmode istället för bara kläder till herrar kommer jag inte handla något större där.

H&M har mycket snyggt dammode så de kan om de vill, men det är inte fören viljan kommer som jag kommer stå i deras kö.

fredag, december 28, 2007

Köping

Är nu i Köping med Emily, kommer inte uppdatera så mycket tills jag kommer hem igen.
God Jul och Gott nytt år, hörs igen 4 Januari ;-)

lördag, december 22, 2007

Kvinnors plats?

Brorsan bläddrade igenom coops kalender som alla deras medlemmar har fått. Efter ett tag av tystnad säger han, men det är ju inga män på bilderna.

Mycket riktigt, i hela copps kalender (som för övrigt inte har jätte många bilder på människor men varannan månad var det) så var en liten bild på framsidan på en man.

Det är visst kvinnor som ska lockas till att handla och laga mat enligt coop.
En bra bit kvar till ett jämställt Sverige men jag fortsätter jobba och brorsan är med på tåget.

VIndkraft är bra!

Marknaden är som sagt glödhet när det gäller vindkraft och det största företaget är danskt. Vestas har 28,2% av världsmarknaden, hade vi varit lite mer framme hade Sverige haft ett riktigt stort vindkraftföretag men icke (jag vet inte hur stor del ett svenskt vindkraftföretag har på världsmarknaden, jag känner inte till något alls föresten som tillverkar vindkraftverk, måste söka mer på detta.

I vilket fall så är 200 personer i Malmö sysselsatta med vindkraftverk, skit bra! Deras kunder har en sanslös väntetid så det finns gott om plats för uppstickare! Väntetiden är till år 2011, mycket pengar går förlorade där för kunderna!

Företaget i Malmö (EWP windtower) ägs av tyska Enercon som har 15,5% av världsmarknaden.

torsdag, december 20, 2007

Ledighet

Under första dagen på ledigheten tog jag en tur till min gamla gymnasieskola som jag numera bossar lite över som ersättare i gymnasienämnden.

Med möte och sedan en jullunch med alla lärarna (hamnade bredvid min gamla samhälls lärare, trevlig prick ;-). Blev även att leta julklappar till en kompis pojkvän, hon är nog en av de skönaste människorna jag känner.

Nöjd med dagen och otroligt skönt att det inte är några måsten just nu. Imorgon är det inget mer planerat än att snacka skit och umgås med min barndomskompis J. Jag tänkte springa en runda, har inte varit nere vid Holma på flera månader.

Dagarna av ledighet fylls på rätt bra. Den enda ganska tomma dagen är imorgon. Sedan är det släkt och vänner för resten.

Bloggen kommer vara lite mindre uppdaterad ifrån nu och till ett tag in i Januari.

onsdag, december 19, 2007

För att få känslan

Fick en kommentar av Billy McCormac att div bilder var uppe på hemsidan och här är alla länkarna.

Lyssna på Johan
medan du lyssnar på Johan titta på detta
Lyssna på Boris

Sammanfattningen på knuff

Nu har jag inte läst jätte noga men det verkar fortfarande inte vara något direkt svar på det Johan Norberg pratade om.
Det enda jag läst ifrån Klein fansen är att det Johan säger inte blev emotsagt heller. Vad jag förståt så stämmer det men det var inget intresse av Klein fansen att komma.

tisdag, december 18, 2007

Snöbloggen, jag har abstinens!

Skidabstinensen börjar komma som den gör varje år men abstinenesen är lite större och känns lite mer än vanligt.
För det blev inte så mycket förra året. En dag i Åmål (det är inte världens bästa skidåkning där...)

Nu har jag sett att Trysil har en snöblogg som uppdateras med några dagars mellanrum, och vilka bilder.

Jag kommer kolla till den ofta!
Jag kommer längta lite mer varje gång!
Jag är så på skidåkning just nu att det inte finns några gränser..

Frihetligt jubel

Det är en våg av jubel ute i frihetliga Sverige.
Jag tänkte inte skriva någon egen kommentar men tipsa.

Om jag hinner under dagen tänkte jag

Magnus Andersson
per Ankersjö
Vad byggnads tycker (Äldre artikel ingen kommentar till beslutet)

Lista på knuff

Uppdatering
Här är byggnads kommentar

Jag ville vara där!

Igår var recensionen på Naomi Kleins Chockdoktrinen en bok som seglat upp på min att läsa lista efter allt som har stått om den, (dock står den inte så högt upp än).

jag saknar liknande arrangemang i min del av världen. Men har ambitionen att ändra på det. Alliansens ungdomsförbund är i ett litet uppstartsskede med samarbete och där kan vi tillsammans bjuda in mer kända namn.

De som var där verkar vara nöjda med kvällen och ingen ifrån den onda sidan bemödade sig med att titta in trots inbjudan. Var det tidsbrist för att de konsumerade inför julen eller ville de inte få sin drömvärld raserad?

Verkar inte vara någon som svarar på alla den skit som boken har fått på bloggarna under morgonen. Men det kommer förhoppningsvis under dagen.
För vänsterns fixstjärna kan väl inte tappa sin beundrarskara pga ett fullsatt timbro arrangemang?

Kommer det ett årsreferat 2007?

Jag funderade på det igår och kom på två saker.
Jag kanske skulle skriva ett årsreferat (har dissat det tidigare) började då fundera på hur året har varit.

Har nog aldrig varit med om ett så bra år som detta har varit. Kan inte minnas att någonting har gått emot mig. Allt har gått min väg och det enda felet med 2007 är för lite skidåkning.

Vilket tråkigt referat det skulle bli att läsa för er. En rosa skimrande värld med ett fantastiskt slut (året är inte slut än men allt lutar åt att det kommer bli det bästa slutet på ett år någonsin).

Har jag något läsvärt att komma med blir det ett referat, annars blir det bara årets fem bästa happenings (har kört med det på lunarstorm får importera det hit).

måndag, december 17, 2007

Förklaringen till blåljus

Jag funderade vad som hade hänt när det var avspärrat och typ hälften av allt som finns i räddningstjänsten nattetid var igång.

Det är en papplåda utanför polishuset och bombtekniker är på gång.

söndag, december 16, 2007

Bättre än väntat

Lite faktafel på bloggen!!

Spelningen var på Hovet inte Globen, råga mig inte hur jag kunde blanda ihop detta men det kunde jag. Ska bli skönt med ledighet över jul och stänga av tankeverksamheten ett tag. Den går på nödenergin. Det händer saker hela tiden och jag ska nog ta ett varmt bad ikväll också. Hade älsklingen varit här så hade det varit perfekt. Men jag får hålla ut till den 26, även om det börjar bli lite små jobbigt när jag såg att ett tåg till Köping gick strax efter mitt Gbg tåg i Sthlm förut. suck..

Men i övrigt så har jag typ alla julklapparna klara, har koll på läget på jobbet och ska försöka klämma in ett träningspass snart.

Till det jag egentligen tänkte skriva om
Konserten var över förväntan. Turbonegro motsvarade hur jag trodde att de skulle vara som förband med lite fel publik (grymma!!) Men Marilyn Manson hade en grym show och hade inga större svårigheter att får med sig publiken. Det enda minuset var att det var lite långa pauser mellan låtarna. Men expressen som bara gav två getingar dissar på helt fel grunder. Hur bra en spelning är med Manson hänger inte på hur mycket han chockar utan hur bra han spelar och hur showen i övrigt är. Sedan om han inte slår ner folk, häller blod eller annat trams ser jag som en bättre show än om han skulle göra det.

lördag, december 15, 2007

Sthlm, Globen, Falkenberg

Det blir ignet sova denna helgen heller. Roligt att det alltid händer saker hela tiden men oj vad det sliter.. Jag kommer njuta fullt under jul.

Imorgon åker jag och Jan till stora staden för lite konsert på Globen sedan blir det utgång. Vi ska försöka hålla en låg och lugn nivå men det har inte fungerat hittills så tror inte på det imorgon heller.

torsdag, december 13, 2007

Prioriteringar?

jag blev trött på Anders Borg när han la förslaget om höjd skatt på miljövänlig diesel. Det är nedsmutsningen som ska vara dyr inte när du gör något bra.

Tråkigt att de kör över Andreas Carlgren i detta (för jag tror verkligen inte han heller jublar över detta beslutet).

Men Magnus Andersson skriver ett bra debatt inlägg i dagens expressen.

Läs också det han skrev 29 november

Bloggen bent 29 november

Jag finner inte ord

Jag har sagt många gånger att den sista människan som inte tänker sig för är inte född (detta är den rumsrena definitionen).

Men jag kan inte fatta hur man låter en part i målet och någon som är så tydligt inställd på att dess enda uppgift är att komma åt så många som möjligt som har musik på datorn.

För att åklagaren ska förstå vad hon har gjort ska vi använda exempel ifrån hennes generation.

Du har lite musik inspelat på band. En intresseorganisation gör en anmälan och polisen gör en husrannsakan. Då hade de bara tagit banden. Eftersom de idag tar hårddisken får de med sig saker som. dagbok, en karta över alla ställen du har varit på typ någonsin, vilka du har sagt vad till, i stort sett alla dina hemligheter. Uppgifter som verkligen skulle vara kränkande om någon annan de inblandade skulle få reda på.

Detta lämna åklagaren ut till en part i målet som absolut inte har med de sakerna att göra för att åklagaren inte har koll på läget.

Läs mer:
Johanna Nylander - Bästa kommentaren
DN
Christian Engström (pp)
Projo

tisdag, december 11, 2007

Kommunist Kuba

Kommunister som besöker Kuba höjer dom till skyarna och har Kuba-är-demokratiskt-men-vi-vet-inte-vad-vi-pratar-om-egentligen kvällar.

kommunisterna har i vilket fall snygga tröjor.

Läs om ett besök på Kuba som kommunisterna aldrig kommer får vara med om.

Är ni medlemmar på Facebook rekommenderar jag denna gruppen

Liberal gerilla ledare

Jag gillar initiativet men den gröna liberala tankesmedjan starkt! (Har den fått ett namn än?).

Efter att via Annie Johansson hitta ett citat i en artikel med Martin Ådahl där han beskriver tankesmedjan.

Läs hela inlägget.

Och med gerilla menar jag att vi ska ha samma höga vetenskapliga standard men vara rörligare, mer ute i busken.


Jag kommer följa arbetet med tankesmedjan stort!

Jobbiga sladdar eller gulliga djur

Jag är helt på legogris tänk när det gäller sladdar. Mer standard åt folket :-p


Här listar jag dagens…

…irritationsmoment: USB. USB 2.0 är ett interface. Ett interface, där “ett” är nyckelordet. En kontakt och en kabeltyp för alla dina USB-behov. Fel, insåg jag bittert när jag skulle koppla in min externa hårddisk via just USB. Visst hade jag tre olika sorters USB-sladdar liggande (fyra om man räknar med gamla Xbox-kontrollen), men ingen av dem passade i USB-hålet i hårddisken. Varför man inte helt sonika begränsade sig till en (eller max två) övergår helt mitt förstånd. För varje ny sort USB-kontakt kommer Gud att utrota en gullig djurart. Jobbiga sladdar eller gulliga djur? Ert val, teknikindustrin!


Läs hela inlägget där han även listar dagens djur, event och Grapefruktmedmjölk.

måndag, december 10, 2007

Ett uppdrag mindre

Nu är helgen över och jag tycker det har varit en väldigt lyckad konferens och jag är nöjd över det jag har gjort i ordförandekåren även om det kunde varit mer eller annorlunda bitvis. Men men jag kan inte göra mer än att tipsa det nyvalda presidiet att inte göra så.

Jag känner mig också trygg att lämna över till det nya presidiet. De kommer fixa detta perfekt!

Varje gång jag pratar framtid med Emily så börjar jag tänka på vad jag vill plugga. Har nu hittat en till skola som har ungefär det upplägget jag vill ha. Men frågan är om jag vill plugga på den.

fredag, december 07, 2007

Sthlm

Sitter på tåget till Stockholm är lite sena. Även denna helgen blir det minimalt bloggande. Fast denna gången beror det på ordförandekonferens. Nästa helg är det Sthlm igen men lite ledighet och konsert.

Sen är det snart julledigt!!

torsdag, december 06, 2007

"Inga krav, bara möjligheter"

Sitter på expen med ett gäng medlemmar och ringer runt till folk.

Det är go go snart.. suget efter våfflor och glass var större än att ringa så det blir snart våffelstekning sedan ringa runt :-p

onsdag, december 05, 2007

Lång dag

Det är verkligen en hel del att pyssla med också. Det är två sorters pyssel.

Sådant som kommer märkas till helgen och sådant som inte kommer märkas alls när det fungerar men som kommer grymtas om när det inte fungerar. Känns inte produktiv.

Men då är det underbart när jag får sms ifrån medlemmar som berättar att de har nya medlemmar på gång!!

Det är lätt att värva, bara att fråga och förklara varför man tycker hon/han ska var medlem.

NU ska jag se scrubs och sen sova.


Det var en snygg toalett på stället vi var idag. Hela stället var grymt lyxigt. Bra att ha jul möte med partiet!

måndag, december 03, 2007

Studiebesök och kampanjplanering

Var idag på Movement med Magnus Andersson och Amanda Florin mycket intressant och inspirerande att höra om vårdgivare som hellre pratar om gäster som de kallar deras patienter. De har verkligen ett tänk och ett upplägg som är fantastiskt bra, ganska självklart enligt mig. Men det är inte så på direkt många av klinikerna och sjukhusen i Sverige.

Planerade också kampanjen imorgon på Falkenberg gymnasieskola. Ska se till att värva ännu fler och köra riktigt ordentligt!

Ska bli roligt!

Läs mer hos Magnus här 1 och här 2

söndag, december 02, 2007

Underbar helg - körig vecka

Helgen blev grym som väntat det enda tråkiga var att en kompis hemifrån inte kunde komma ner. Men kan tyvärr inte få allt.
Känner saknad nu men om en timme börjar min CUF vecka. Ifrån 17.00 ikväll till 20.30 nästa söndag är det CUF saker konstant. Har ett break med tvätt tid på tisdag.

Men mycket av veckan är väldigt trevligt!!