fredag, november 30, 2007

Lugnt på bloggen i helgen

Nu ska jag städa det sista och kanske träna om jag hinner. För Emily kommer om några timmar och imorgon dimper även en kompis ner hemifrån Lysekil.
Mycket Emily, lite fest och alldeles underbart det är min helg.

Dock inget bloggande.

torsdag, november 29, 2007

Vad ska in - Sol och vind

Detta har mina föräldrar gastat i antikärnkraft demonstrationer och jag har själv skrikit det i Malmö för ett bra gäng med år sedan.

Jag är jätte positiv till vindkraftparker både på land och till havs. Nu senast skriver DN om detta

Det är flera stora projekt på gång runt om i Sverige som skulle öka andelen vindkraft i el produktionen mycket. Men tyvär överklagas det och tiden springer iväg. I värsta fall läggs planerna på is i andra fall sliter de vidare i varenda instans som finns. För att någon gubbe eller tant som bor i området någon månad per sommar inte vill ha någon utveckling. (när det gäller vindkraft överklagar även en del i lokalbefolkningen, "gärna vindkraft men inte nära mig")

Det finns inget värre än när turister hindrar utvecklingen för att det ska minsann se ut som när jag kom hit 1985.
Detta är kustkommunerna och andra turistkommuners största problem.

Rätten att överklaga är bra men den "missbrukas" till viss del. Har ingen lösning men ska fundera lite.

onsdag, november 28, 2007

Nära döden upplevelse

Vissa har snöat in på orättvisor lite för hårt men har egentligen inte tänkt till när det gäller lösningen.

På debatten idag började jag prata om att avskaffa LAS, ung vänster killen vänder sig om och stirrar på mig jag vet inte riktigt om han ska slå mig eller om han bara tänkte stirra. I vilket fall, det var den dödligaste blick jag någonsin har fått. Min syster har gett några där blodet börjar rinna lite långsammare men detta var nästan äckligt.

I vilket fall körde han visan om företagare osv. Moderatorn frågade då vad han ville göra istället. Mer lagar starkare arbetsrätt.
Han vill helt enkelt införa månggifte mellan företagare och anställda. Där bara ena parten kan ta ut skilsmässa.

Inte direkt någon lösning om ditt största mål i livet att vara arbetslös/jobba på samma företag ifrån 19 till 65.

tisdag, november 27, 2007

Sjuk idag

Blev halvdag på jobbet och sen jobba hemifrån idag.
Har lite feber och varit sjukt tung i huvudet tror och hoppas jag är frisk imorn när det är debatt på Rosensparre gymnasiet i Falkenberg men förberedelserna idag har inte varit bra alls. Känns tråkigt, men men bara att göra det bästa.

Schockar Aftonbladet?

Aftonbladet är verkligen min älska att hata tidning.

Men Lena Mellin överaskar lite när hon berömmer Reinfeldt. Känns bra att blaskan ger lite argument till att vara en vettig tidning. Annars tycker jag trenden har varit att klanka ner på allt, alla och vartenda beslut regeringen har tagit. (När jag sällan läser tidningen hoppas jag verkligen att jag har fel och bara snubblat över det negativa)

Men det stämmer bra, det ser fortfarande inte bra ut men med en minskning av utanförskapet med 11% på ett år är det godkänt och bara att fortsätta slita. Oavsett vad vänstern skriker i sitt "solidariska" tankesätt så skulle de aldrig ha lyckats sänka utanförskapet med 11%. Utanförskapet ökade under nästan hela högkonjukturen, sen van Alliansen valet.

måndag, november 26, 2007

Mona Sahlin *jätte suck*

Mona Känner visst att hon måste tydligen visa att hon kan göra saker också.

Jag blir ganska trött när jag läser det (jag orkade inte läsa allt).

Men tips på kommentarer som det finns mer tanke bakom ska ni få.

Knufflistan
Bloggen Bent
Jonas Morian
Fredrick Federley

lördag, november 24, 2007

Magnus Andersson

Den nya kampanjen är klockren och Magnus Andersson visar det tydligt att vänstern inte visar riktig solidaritet.

Liten ekonomi lektion för Vänster människor:

När du köper något så får du en vara/tjänst och den som gjort varan/tjänsten får pengar. I ledet tar många olika stor del av pengarna. Men om du inte handlar får ingen i ledet pengar. Det drabbar det stora företaget men det drabbar den stackaren som sliter för alldeles för låg lön mer eftersom hon/han kanske får sparken när ingen köper deras produkter när det stora företaget tillverkar något annat.

Jag ska handla idag, god mat, någon pryl och ännu mer grejer för att fira lite att brorsan kommer ner.

Helg och besökDetta är en riktigt bra helg, besöken kommer och går däremellan ska jag städa laga mat och vårda till mig själv.

Igår kom min stridsparskamrat och lumparpolare N upp för att tjöta och se på Dia Psalma en helt ok konsert men de var ett gäng snäpp bättre på Hultsfred 06 (rätt år?).

Nu ska jag snart ta tag i resten av disken och städa upp så kommer brorsan ner. Ska äntligen ha en brorsan kväll igen var nog 1,5 år sen sist. Saknar det mycket!
Fast jag har ingen DVD så blir inget film maraton denna gången.

Imorgon dimper Mamma och mormor ner ska bli trevligt att få träffa dom också. Blir väldigt sällan när det är 22 mil hem och många helger bokade (familjen träffade jag iof senast förra helgen men ändå).

torsdag, november 22, 2007

Ny dator på expen

Det är en sån lättnad!! Nu äntligen är den nya datorn uppplockad!
Hade den stående på bordet hela dan igår men han verkligen inte med den. Men idag har jag pendlat mellan installera alla program som finns och jobba effektivt. Nu är den äldre sega saken degraderad till andra dator på kontoret och min nya fina svarta skönhet flyter på som bara en ny dator kan.

Gött :-D
Sedan kom jag på det att jag har kanske två sovmorgnar fram till den 21 dec mest troligt kommer det inte ens vara två. Som tur är så kommer Hon ner en helg till och vi kommer kanske umgås i Sthlm på konferensen där.
Annars hade de inte varit lika lätt att klara sig fram till jul.

onsdag, november 21, 2007

Livet och tåg

Detta är något av det bästa jag har läst i biskrivningen av livet.
Fantastiskt och helt prick på hur jag känner det.

Läs den!

Tolgfors borde inte stänga den dörren

Läs DN och Tolgfors om utredningen

Värnplikten har i Sverige en lite för hög särställning som mycket annat.
Men vad har den gett oss?
- En otrolig bra faktabas om hur ungdomar i Sverige mår fysiskt
- Flera krogar har större delen av sitt kundunderlag en veckodag av grönklädda killar.
- Något som äldre män och kvinnor kan få något drömskt i blicken och prata lumpar minnen.

Men det är ju jätte bra och mysigt. Men inget man behöver värnplikt för att klara av.
Det är otroligt onödigt att ha en mysstuga för unga män och kvinnor som kostar sanslösa mängder pengar men som inte ger något tillbaka till samhället (varken i Sverige eller någonannanstans).

Klargörande:
Försvaret ger en mycket bra utbildning, jag tyckte min tid i lumpen var givande och jag växte som människa. Vi blev en väl sammansvetsad enhet som löste våran uppgift mycket bra. Jag ångrar det verkligen inte.
Men alla de lösplugg och de upplevelser som jag har fått betalt ifrån staten vad har jag gett tillbaka?
Inget!

Försvaret är viktigt det måste finnas kvar dels för att vi måste finnas med och hjälpa andra länder, men även ha en organisation som inte är för svår och seg att ändra i om världsläget skulle förändras lika mycket de kommande 20 åren som de har gjort de senaste 20 åren.

Men för detta krävs ingen plikt.

Försvaret måste som vilka andra vara intressant och locka till sig folk som vilken arbetsplats som helst. Med den enda skillnaden att de har höga anställningskrav så att inte vilken light psykopat som helst kommer in.

tisdag, november 20, 2007

Imorgon Harry Potter

Imorgonkväll kommer jag ligga och läsa Harry Potter boken, ska bli nice. Det känns lite som att jag är en av få som inte har läst den på engelska redan men men...

SvD skriver

måndag, november 19, 2007

Nu börjar veckan

Hejsan igen!

Jag tog en långhelg och ledigt idag. Jag har haft en helt underbar helg och det är tråkigt att det är så långt till henne.

Mycket har hänt men jag har inte koll alls. Imorgon blir det skolbesök igen och Osbecksgymnasiet i Laholm ska solidaritetstestas.
Lite tråkigt att komma tillbaka till vardagen efter en sån helg. Men bara att bita ihop. Vardagen är inte tråkig men efter en helg med henne är det svårt att ha något som kan hävda sig.

fredag, november 16, 2007

Sveriges viktigaste kvinnorörelse

I dagens Hallands Nyheter kan du läsa en krönika om Sveriges viktigaste kvinnorörelse. Den största kvinnorörelsen i Sverige och som gjort så mycket pionjärarbete för Sveriges kvinnor. Utan Centerkvinnorna hade det varit betydligt mindre jämställt i Sverige.

Medans andra kvinnorörelser som har växt snabbt, skrikit mycket skapat lite och sedan försvunnit har Centerkvinnorna alltid funnits där och skapat/slagits för och gjort så mycket för Sveriges kvinnor och män.

Grattis Centerkvinnorna i Halland på ert 75 års jubileum.
Centerkvinnorna på riksnivå har jubileum nästa år.

torsdag, november 15, 2007

IKEA till Uddevalla

Fick reda av min kära mor idag att IKEA ska bygga i Uddevalla vid Torp köpcentrum (läs Bohusläningen här).

Det är verkligen ett jätte lyft för Torp som har växt ofantligt de senaste åren. I artikeln kan man läsa att det finns beräkningar på ett besöksantal på 12 miljoner per år om några år (idag är det ca 6 miljoner per år).

Efter denna etableringen kan jag välja på tre stycken IKEA varuhus att handal i när jag åker mellan Falkenberg och Lysekil. Tre IKEA på 22 mil, är detta en överetablering? Nej, suget finns och varuhusen har olika geografiska målgrupper.

Forts Solidaritet

Vill bara att ni ska veta lite bra kommentarer.

Johan Pettersson är en väldigt vis man som lägger sin kommentar om kampanjen här han har även en väldigt bra länklista på folk som har skrivit om kampanjen.

Är du intresserad på vilka som kommenterar hans inlägg eller skriver om Magnus Andersson - njut av läsningen.

onsdag, november 14, 2007

Finns inte patent på Solidaritet

Igår var det dags för kampanjsläppet av riktigsolidaritet.nu. Falkenbergsgymnasieskola fick godkänt på solidaritetsmärkningen.
Det märktes ganska tydligt när vi pratade med någon som hade vänstersympatier eller var aktiv i något av rödträsk förbunden.

När jag sa att ordet solidaritet varit ockuperat av vänstern och att världen inte är rättvis men vi ska fylla ordet med rättvisa gick några ifrån lite uppåt och lättade över att ett prov var över till svarta ögon och korta ganska bitska frågor.

Det var roligt.

Detta är verkligen en kampanj som väcker känslor i vissa läger och det är bra att vänstern förstår att de inte har patent på ord. Nu är det dags att kämpa och visa vilken solidaritet som verkligen ger mer rättvisa i världen.
Kämparglöden minskar heller inte när en lärare ropar rätt så högt att detta är minsann inte solidaritet, när vi står vid bokbordet. Till henne kan jag bara säga att titta på världen utanför de dammiga skolkorridorerna så kanske du får en annan världsbild om inte, fortsätt gärna lägga din röst på utanförskap där alla inte är med på samma villkor.

tisdag, november 13, 2007

Nu är det dags!

Sitter och värmer lite inför att vi ska ut på Falkenbergsgymnasieskola med CUFs nya kampanj riktig solidaritet.

Läs mer hos Magnus Andersson och Marie Wickberg.

Själv kommer jag skriva mer i eftermiddag.

måndag, november 12, 2007

Händer det igen?

Ännu en gång slog tanken mig att jag ska nog följa den här serien.
Tidigare gånger jag har tänkt tanken har jag kanske sett två avsnitt, men jag har nog aldrig levt ett liv där jag kan ha samma schema två veckor i rad.
Men jag trivs.

I vilket fall
Denna gången är det Boston tea party är programmet och denna dag är det kändisskap och deras varumärke som diskuteras.

Intressant tema och ett rätt roligt upplägg. Om det är tajming att det är ett tema som intresserar mig med att jag har lite små tråkigt som gör att jag hyllar programet låter jag vara osagt.

Nu såg jag att det var visst en repris som jag såg, kan nog säga en del om att jag inte kommer se ett enda avsnitt. Men jag gillade det jag såg.

Kan (s) företagande

Via Magnus Andersson ramlar jag in på Johan Petterssons inlägg om sossarna och företagande.

Läs den!

Läs även Magnus inlägg

På någon sida någonstans för något år sedan läste jag en annan bra kommentar om sossarna och varför de aldrig kommer ha en företagar politik som fungerar.

Fritt citerat
När sossarna debatterar företagande på deras kongress är det mest fackliga ombudsmän som är i talarstolen som knappt har sett en ansökningshandling för att få en f-skattesedel. När borgerliga partier debatterar företagande är det företagare ifrån verkligheten som diskuterar.

Jag har ingen aning om källan, vem som har sagt det osv.

söndag, november 11, 2007

Städa idag

Då äntligen efter att jag fick nycklarna 25 juli så har några av kompisarna hemmifrån kommit ner för lite fest.

Väldigt trevligt att festa med grabbarna igen men ha en del att städa idag.. suck men det som ska hända idag är städa slappa och telefon.

torsdag, november 08, 2007

Vad gör ord?

Jag hatar avstånd just nu. Jag hör henne berätta läser vad hon skriver men det finns inget annat jag kan göra än att prata.

Jag vill inte prata jag vill ge henne en varm kram. Men det går inte... I vilket fall inte så ofta som jag vill.

Dålig koll

Under avdelningen dålig koll och bara lyssna på en lobby organisation inför en artikel kan ni läsa om hos deep|edition

onsdag, november 07, 2007

Diktatur och Kuba

Magnus Andersson skrev igår om RKU och Kuba.

Ung Vänster reagerade på en av formuleringarna i hans inlägg där han skriver om diktatur och socialisering av företag.

Nu är det ju så att just socialisering, förstatligande, av landets viktigaste resurser inte är likställd med diktatur.


Det är helt riktigt att det inte är likställt med diktatur det är bara för att företagen ska tycka och tänka som staten, några färre som säger emot och som tänker själva helt enkelt. Inget diktatoriskt.

tisdag, november 06, 2007

Gör klart Hallandsåsen!

Jag förstår vad de menar som tycker att Hallandsåsen är en fars, utdraget och kostar bara pengar. Som det låter på de borgerliga trafkipolitiker som besöker idag vill de sluta innan kostnaden ökar ännu mer.

Men:
Detta är en onödig flaskhals som måste byggas bort!
"Miljö"partiet gör mig mest besviken när de tycker att de ska sluta bygga Hallandsåsen de om några borde förstå vikten av en fungerande järnväg. Men detta ligger visst lite för långt ifrån storstäderna för att de ska tycka att detta är en viktig satsning.

Sen att antalet tåg över Hallandsåsen ökar ifrån 4 till 24 per timme eller att de godståg som kan gå över Hallandsåsen kan bli dubbelt så tunga och dubbelt så långa är inte alls någon vinst i sammanhanget eller hur? suck.

Jag hoppas och tror att de borgerliga trafikpolitikerna tänker om efter besöket på Hallandsåsen, jag har själv varit där.
Miljövinsten och den samhällsekonomiska vinsten i detta projektet är mycket större än vad den idiotiska misräkningen som tidigare människor gjort.

Artikel i sydsvenskan

Uppdatering
I insalget som visades i SVT visar det sig att Sydsvenskan drog på feta växeln och jag tycker det inte verkar så farligt. mer som en knasigt tolkning av att de ifrån trafikutskottet inte vill ha fler spräckta budgetar.

Se inslaget

torsdag, november 01, 2007

Dagens stora skratt

Jag har gått runt o myst över det som händer ikväll hela veckan men dagens riktigt stora garv är SSUs kampanj hemsida. De använder samma diskussions teknik som alltid, att besvara en fråga till person A med argument ifrån person B för att berätta att det är så det kommer bli med person As politik.

Tråkigt att SSU inte kunde hitta något bättre, men jag fick skratta. I övrigt tycker jag de citaten för Centerpartiet ger mer reklam än skrämmer bort människor, jag har inte läst citaten ifrån dom andra partierna än.

I deras pressmeddelande skriver de bla
MUF har en kaxig marknadsliberal attityd internt och på skolor, men vågar i praktiken aldrig gå ut offentligt och kräva något från sitt moderparti.


Har SSU presenterat något alls? De har hamrat på med samma politik som sossarna fast med lite annat ordval för att passa en 16-20 åring istället för någon av partiets foldrar.
I den video de visar använder de siffrorna med nivåsänkningarna i A-kassa för att bevisa hur hemska vi borgare är. Har SSU missat att det finns sossar som är inne på samma linje?
Sedan kommer sänkningen efter 200 dagar inom den tiden ska man ha ett jobb inte bidrag. Regeringen är inte där än, men jag utgår ifrån att vi ska vara där när fler reformer är genomförda.


SSUs fina version av alliansen. Lite kramgoa och mysiga. Istället för intetsägande och avundsjuka över att det är en regering som presterar vilket är allt annat än vad man kan säga om förra regeringen.