lördag, juli 28, 2007

Planer och flytt

Helgen har gått åt till att fira min vän Niclas som fyller 20, jag har även myst och planerat hur jag ska ha det i lägenheten. Imorgon kommer det konsumeras stora mängder bra ha grejer i en lägenhet (typ, soffa, köksmöbel, pynt till vägarna, skrivbord mm mm .. ) ska bli jätte kul :-D kommer köpa en del på måndag nere i falkenberg också.

torsdag, juli 26, 2007

Fast boende igen

Nu äntligen har jag ett fast ställe att bo på, har haft mina prylar utspridda på lite olika ställen och min bagagelucka har inte varit tömd på över ne månad. Men nu äntligen har jag en lägenhet. Jag hämtade nycklarna 14.00 idag!

Nu ska lägenheten fyllas med prylar och möbler. Känns jätte roligt att konsumera ordentligt.

Är ganska sugen på en drickakyl hade varit fräckt men det får vänta ;-)

onsdag, juli 25, 2007

Nyckel imorn?

Jag hoppas allt jag kan att jag kan få nyckeln till lägenheten imorn!! vill lasta ur bilen som jag har ahft fullpackad i över en månad..

Håll tummarna för mig imorn!

tisdag, juli 24, 2007

Hemma igen

Kom hem igår ifrån Kristianstad och jiingijamborii igår, idag har jag jobbat och legat klubbad i en soffa. Väldigt skönt men inte så effektivt.. borde ha satt på en tvätt till men det har inte blivit, får göra det när jag kommer hem ifrån jobbet imorgon.

Idag skrev jag även på kontraktet för lägenheten, får kanske nycklarna på torsdag så snart snart är jag stolt ägare av en lägenhet!!

Hoppas det klaffar för då kan mamma och pappa köra ner säng, tv och lite annat på söndag.

Hela familjen får även se lägenheten. Så de vet hur jag har det :-p

onsdag, juli 18, 2007

Älskar djurens rätt

På scoutlägeret jag är deltagare på finns en programm punkt som heter världsförbättrarbyn. Där har flera organisationer blivit inbjudna och de som sagt ja får arrangera saker som scouterna får gå på. Eftersom jag itne har varit med på aktiviteterna kan jag inte säga rakt av att detta är en kenpig grej där organisationer kan stå oemotsagda men kommer kolla av lite mer under veckan.

I djurens rätt tält kollade jag lite i en folder och frågade om den enda meningen som inte hade en fotnot om någon knepig forskare.

"Han kalvar dödas för att de inte ger mjölk" (fritt citerat)
Eftersom det inte är ekonomiskt lönsamt att slakta en kalv tyckte jag detta var lite kenpigt skrivet. Svaret ifrån människan i tältet var att det finns ju kalvdans.
Det är en maträtt gjord på råmjölk. Inga döda kalvar där. Inte undra på att de inte har en vettig djurpolitik i det förbundet.

måndag, juli 16, 2007

Scoutläger mm

Har varit nere i skåne i några dagar nu och igår startade cafet. Det var så sjukt mycket folk där igår och tror inte det kommer bli mindre idag.
Lägerledningen är riktiga fegisar eller så är de dåliga på att beräkna vad som kommer gå åt. För det fanns inte en sak kvar två timmar innan stängninsdags. Det vi lagade själva kom väldigt efter när det var inte helt klart i köket fören samma dag typ. Vi har ännu inget avlopp.

När jag kommer hem ska jag svara på utmaningen jag fick innan jag åkte och greja med lägenheten om jag får den samma vecka jag kommer hem som jag hoppas.

onsdag, juli 11, 2007

Skåne och Scoutläger

Igår packades och skickades CUF i Hallands medlemstidning CULT. Det tog ett bra tag och skönt att det blir en kortare dag idag när jag ska ner till Skåne och vara funktionär på scoutlägret Jiingijamborii. Är ni där så är Cafe Galdu att rekommendera ;-)

måndag, juli 09, 2007

Jag är romantisk

Programmet bobster har ett test där du kan se vilken kärleks typ du är. Inte oväntet (hrm ;-) är jag den romantiska typen.


Vilken kärlekstyp är du?

Du = Romantiska typen
Det pirrar och fjärilarna flyger vilt omkring i magen! När någon ger dig en komplimang svävar du på moln hela dagen. Visst är det en härlig känsla men akta så du inte svävar iväg för långt ;)


Stämmer ganska bra faktiskt, ge mig lite komplimanger och spelrum så flyger jag långt.

Se detta testet och andra här. Jag kommer göra fler tester!

torsdag, juli 05, 2007

Terrorist eller islamist?

Magnus Norell skriver idag på DN debatt om terrorism och att "experter" av olika slag av slentrian säger samma sak varje gång något exploderar, eller annat som har sprängämnen och människor som inte är folkbokförda sedan 50 år eller längre i ett land gör något.

Vänster människor har reagerat ganska aggressivt på delar av artikeln och jag håller helt med om att han är lite naiv i vissa stycken men mest är han riktigt logisk. Nästan lite roligt är att sd av någon anledning ser detta inlägg som en attitydförändring bland media. Jag kan verkligen inte förstå hur. Är det för att de kritiserar några individer istället för att lägga skulden på en hel religion eller stora delar av ett lands befolkning, (där försöket till attitydförändring ligger enligt mig.)

Ganska omedelbart satte spekulationerna i gång och inom bara några timmar hade al-Qaida nämnts. Händelser som denna tycks följa ett mönster: redan innan någon vet något, börjar spekulationerna, också av forskare och experter (en del i och för sig mer eller mindre självutnämnda), som möjligen kanske borde hejda sig en aning. Terrorismen nämns som om ordet endast hade en enda betydelse (nämligen islamistisk) och som om "terroristerna" alla var stöpt i samma form. Framförallt ges intrycket att alla dåd som det ovan redovisade är sprungna ur ett världsomfattande terrornätverk vid namn al-Qaida som styrs av Usama bin Ladin.


Det är nog detta som jag stör mig mest på i medierna efter att något har hänt och det är inte bara efter "terror" angrepp utan överlag när det händer något och det går att kritisera en del av befolkningen så görs det av slentrian.

Ända sedan kriget i Afghanistan sent 2001 har al-Qaida främst varit ett varumärke; det finns ingen organisation som styr och ställer, som planerar och utför terrordåd över hela världen, kontrollerade av en liten klick onda män i en grotta. Men namnet är så gångbart att det hela tiden dyker upp grupper/individer som kallar sig al-Qaida för att se större och starkare ut.


Det är förvånansvärt lätt att få uppmärksamhet säg att det är al-Qaida som gör något så darrar västvärlden, ofta utan anledning. Som det står kan inte en gubbe i en grotta styra ett helt globalt terror syndikat. Utan det är små grupper som tycker att deras lilla arbete inte uppskattas.

Lägenhet

Jag har inte gett upp hoppet om den lägenheten jag ville ha, men det ser mörkt ut. Som tur är funkar det väldigt bra att bo hos Per! Idag är det hans tur att diska också, gillas ;-)

tisdag, juli 03, 2007

Strandrundtur

Blev en tur med Per på Skrea och Olofsbo idag, riktigt nice badställen här. Lite dåligt med klippor bara men det finns badställen och saltvatten, vilket är miljoner gånger bättre än i Skövde där det fanns typ en liten sjö med en ok badplats men inget som håller i längden.

Men jag kommer sakna klippor.

måndag, juli 02, 2007

Reaktioner på DN debatt

Det är många som har reagerat på CUF förbundsordförande Magnus Andersson och landstingsrådet Gustav Andersson.

Jag håller med om allt i debatt artikeln sossarna och folkpartiet verkar vara negativa till förslaget. Vi ligger rätt.

Har inte kollat igenom alla reaktioner men gör det här.