fredag, juni 29, 2007

Snygga bilder på väggen

Så fort jag har fått klart med lägenhetn så ska jag skaffa bilder ifrån rockfoto.nu och slänga upp. Har spanat lite och beroende påhur rummet ser ut osv så ska jag skaffa något efter det.

Kraven på bilden är att det ska vara artist och publik, jag ska ha sett spelningen ifråga. mellan 99kr (A4 storlek) och 549kr (70x100cm) ligger priserna, helt ok tycker jag.
Bara jag hittar rätt bild som passar.

Tjuvlyssnat

Jag gillar sajten, har garvat många gånger och suckat ett antal, tror tidningen kommer gå riktigt bra eftersom folk vill se om just deras inskickade tjuvlyssn (?).

OM itne annat tror jag att det kommer bli skönare med lite färg och bilder till detta. Fast har ju inte sett slutprobukten än så ska inte säga för mycket men första numret kommer jag köpa!

torsdag, juni 28, 2007

Sophantering

Var igår på studiebesök hos Renova på deras Avfallskraftvärmeverket de eldar upp sopor och står för 25% av fjärvärmebehovet i Göteborg. Det tråkiga är att 1/4 av allt som eldas inte ska vara där och gör att anläggningen kostar mer pengar än nödvändigt i form av underhåll, sen skulle utsläppen ifrån anläggningen minska om bara det som skulle eldas och inte hårdplast och annat, som tyvärr slängs i soporna.

Frågan ifrån dig är kanske varför man inte plockar bort detta men på ett dygn kommer ca 300 lastbilar och tömmer flera ton sopor (som är komprimerade). Skulle du vilja gräva runt bland de soporna?

Undrar hur vi ska göra för att beslutsfattarna (enligt vissa kommuners regler får du slänga vad du vill i soporna) och konsumenterna (de som är första steget i sophanteringen) skall förstå hur stor vinsten är med lite mer jobb i vardagen?

Salos allsång

Efter att ha sett The Ark på Hultsfredsfestivalen och i tisdags på Allsång på Skansen försöker han verkligen som det sjukt bra live band de är får publiken till allsång, det tråkiga är att de nya låtarna är inte så känd bland de stora massorna och det blir mer ett halvdant Na-na-na och halvtyst mellan.

Men om ett tag när Prayer of the weekend sitter (låten inte albumet) kommer den bli grym som allsång, men tills dess sänker allsångsförsöken mer än det höjer.

måndag, juni 25, 2007

Första dan

Då var första dan på jobbet klart!
En ganska lugn start med mycket koder, info om det mesta och kolla alla skrymslen som finns på expen i Halland. Jag har börjat använda min bilddagbok nu! Testar och grejar mest nu men det kommer bli bättre och bättre

Kolla in dahlberg87.bilddagboken.se

lördag, juni 23, 2007

Släktträff

Var idag utanför Tanum där det var släktträff för Frans Davidssons släkten. Mycket trevligt var lite tveksam till hur länge jag skulle orka dagen efter midsommar men det gick riktigt fint. Har en sanslöst trevlig och härlig släkt även på lite längre håll. De släktingarna som bor i USA var också på plats. Den delen som bodde i Halland gillade att det jag skulle flytta ner och jag har lite kaffe att dricka i sommar.

Känns jätte bra att börja på måndag. Tråkigt att ingenlägenhet är klar än men så är läget. Får lösa det på bästa sätt!

onsdag, juni 20, 2007

MUCK

Idag har jag blivit klar med 11 månaders tjänstgöring för kronan har väldigt delade känslor men en sak är klar, kommer bli svårt att få den gemenskapen vi hade på lucken i det civila livet. Men samtidigt kommer det bli skönt att få välja vilket tv program jag ska se utan gnäll ifrån några heja rop ifrån andra och tre ytterliggare som vill att ljudet ska sänkas.

Har inte sovit ut på några veckor men tänkte sova ikapp tills midsommar då det är grand final över min epok i Lysekil.

onsdag, juni 06, 2007

Två veckor till Muck

Idag är det två veckor kvar till muck och jag är sliten dagen efter idag (blev bara en natt i riktig säng, soffa i Lysekil natten som var och tillbaka till Skövde ikväll).

Det sköna med att inte vara så mycket på det stället man bor på är att utekvällarna har blivit mycket bättre, vad det är som gör det vet jag inte men efter inryck har varje utgång i Lysekil varit jätte lyckade.

Kommer mest troligt inte att blogga innan muck eller fram tills jag börjar nya jobbet som ombudsman för CUF i Halland.

Lyssna på Rookie

Mina vänner som spelar i Månesköld har lag upp sin musik för att göra livet lite bättre för folket på rookie.nu.

Lyssna på deras musik och kommentera!

måndag, juni 04, 2007

Hemma efter övning

Sitter nu hemma igen efter slutövningen, 11 dygn i skåne där ca hälften betonggolv och andra halvan 20 tält utanför en flygplats.

Har blivit mycket körande runt i Skåne och speciellt i Malmö, men andra på plutonen har kört ännnu mer och de borde kunna skriva en ganska omfattande turistguide ifrån väg. Personligen har jag aldrig kört i Malmö tidigare men nu hittar jag nästan där utan karta. Nu ska jag snart lägga mig och sova i säng första gången på för länge!