torsdag, maj 24, 2007

Tillbaka 4 juni

Om någon timme åker jag till Skövde och imorn till Skåne, här kommer inget hända fören tidigast 4 juni.
Får se om jag får tid/ork att skriva något under permissionen efter slutövningen 5-6 juni. Annars är det vid muck nästa inlägg kommer.

Håll ut!

Slutövning

Ikväll är det dag att åka tillbaka till Skövde igen, har varit jätte skönt att vara ifårn lumpen i en vecka. Varav halva var CUF stämman i kalmar. Imorgon blir det att åka ner till Skåne där slutövningen kommer vara och nästa gång jag blir civil är kvällen den fjärde juni då jag är hemma i två dagar, sedan är det bara slutvården kvar!

28 dagar kvar till muck

onsdag, maj 23, 2007

Magnus Andersson - tal

Hade kanske haft lägenhet

Igår ringde jag och pratade med Fabo i Falkenberg, nu är det ordnat så att jag har förtur i bostadskön, hade jag ringt dom i samband att det blev klart med jobbet hade jag kanske haft lägenhet nu, men men. Trött bara att det inte står på hemsidan att jag skull skicka in de där papprena och vart, men men smidighet är väl inte kommunala bolags ledande gren, sen får jag väll skylla mig själv att jag inte har ringt men är man bara hemma på helgerna och drar sig för att ringa under tiden i lumpen får jag skylla mig själv en del också..

Liter mer oroande ifrån (s)

Underbara utveckling, jag har skrivit om det tidigare men det är lite roligt att sossarna innerst inne inte gillar samarbetet med vänstern och mp, varför skulle de annars oroa sig över Centerpartiets utveckling?

Eller är det för att det är ett enkelt sätt att försöka få fler röster, snarare det.

Det roliga är att det verkar vara ganska opinionsbereoende på när och hur mycket det oroar sig, i senaste undersökningen sjönk sossarna ordentligt. Fler än jag som tycker det har varit ett ökat oroande ifrån sossarna.

Det är billigt men vi viker oss inte, Centerpartiet är på rätt väg, den lilla människan ska få leva fritt, det är inget sossarna förstår sig på.
Det är inte pappa staten som ska välja vad som passar familjen bäst det är familjen själv vid middagsbordet.

Senast oroar sig vänstern i Piteå tidning. Men jag kan säga att det är flera Centerpartister som har pratat med mig om att Centerpartiet aldrig har varit mer rätt än nu, dessa blev medlemmar i ungdomsförbundet under 80 talet och tidigare.

måndag, maj 21, 2007

Lite vila

Är mer eller mindre helt slut efter stämman, övning och helgen innan det. Händer saker konstant men det är skönt med några dagar ledigt och vila upps sig innan slutövningen och vårdveckorna startar nu är det fullt fram till 25 ´juni då jobbet börjar men frågan är hur mycket lugnare det kommer vara då.

Nu ska jag käka frukost och sen se på film.

söndag, maj 20, 2007

Snart slut

Just nu är det tack tal, välkomsttal till näst stämma, folk som ska tackas osv... men snart är årets CUF stämma slut, känns jätte bra och är trött men full av energi. Antalet vänner har ökat, flirtat lite och haft en underbar förbundsfest!!
Detta är utöver de otroligt bra diskussionerna som varit i helgen. Det är inte många kapitel i sak politiska programmet som varit klart i tid men under förmiddagen han vi med allt och det är jag jätte glad över, tråkigt att inte hinna med allt för att det har varit en lång diskussion om något annat.

Nya förbundsordförande Magnus Andersson håller just nu ett avslutande tal.

Ingen lägenhet

Jag har letat men har ännnu inte hittat någon lägenhet i Falkenberg, känss tråkigt men jag får leta vidare...

lördag, maj 19, 2007

Ny ordförande

Jag har försökt att kommentera detta en är otroligt uppe i varv känslomässigt och nervmässigt.

Det är sanslöst ansträngande att vara med i en omrsötning när det är så jämnt mellan kandidaterna och det är så otroligt bra kandidater.

Läs lite längre kommentarer hos avgående Fredrick Federley och CUFs Hemsida.

fredag, maj 18, 2007

CUF stämma forts.

Federley har uppdaterat ett gäng gånger under dagen, jag gillar! (läs här

Själv satt jag ombud för första gången den här stämman, kändes riktigt skönt att få rösta, har varit ett par gånger under stämman då jag velat skrika ja och upp med röstkorten men men... Minst ett pass till kommer det bli.

Annars har jag mest sprungit runt och grejat med lite olika saker och uppdra lite synd för jag har missat många beslut.

Mest tråkigt under stämman är att debatterna tar tid och vi inte hinner besluta om hela kapitel, många viktiga frågor missas. Men sköter vi oss inte i stämman så får vi skylla oss själva, tyvärr.

Månggifte

Då tycker CUF som jag i månggifte och vigningsrätten också.

Tog precis beslut på att staten inte ska lägga sig i vem eller hur många du gifter dig med. Sedan ska religiösa samfund bara ha en ceremoniel rätt inte den juridiskarätten.

Precis så det ska vara.

Bredvid mig har jag Anna Karlsson som för dagen har en otroligt snygg klänning med blommor, jag gillar!

Stämman

Fredrick Federley har tyvärr inte uppdaterat så mycket mer än vad han gjorde igår.

Men idag beslutade vi om den årliga debatten om märkning av retuscherad reklam osv, och som vanligt är vi emot det. Vad skulle sätta gränserna? När är en bild retuscherad? Smink, ljussättning, beroende på hur man ligger, står, hänger, det gör mycket.

Utöver själva datorretuscheringen.

Nu debatterar vi månggifte kommer bli en hyfsat lång debatt tror jag.

Jag återkommer

torsdag, maj 17, 2007

CUFs Förbundsstämma

Äntligen är det förbundsstämma igen, det är en extra spännande stämma när det är val av ny förbundsordförande utöver den vanliga grymt intressanta debatten. Jag ska försöka uppdatera bloggen efterhand men kommer springa runt en hel del och missar delar av debatten.
Men det verkar som avgående förbundsordförande Fredrick Federley kommer uppdatera sin blogg efterhand.

Läs här

söndag, maj 13, 2007

Brytaihop och komma igen

mer Svenskt i semifinalen!

jag vet inte hur många länder som har systemet med delfinaler men det borde användas i Eurovision också, Christer Björkman sa det till Aftonbladet och jag kan inte mer än att hålla med, det är många bidrag och de som är med i semin har större chans, köra hel helg med delfinaler torsdag och fredag skulle dela upp bidragen och få en grym final.

Det har lyft Sveriges uttagning och det lyfter ECS också.

Det var en bra låt som van, även om The Ark förtjänar en högre placering.

tisdag, maj 08, 2007

Först ber om ursäkt för den sporadiska bloggningen.

Sedan:
Det händer så otroligt mycket just nu och 90% av allt är skit bra 5% är bra och 5% fungerar men inget är dåligt. Jag trivs fantastiskt bra i lumpen men snart kommer den efterlängtade muckdagen (kommer sakna gubbarna) helgerna är fyllda med aktiviteter med gamla vänner, nya vänner och parti arbete fantastiskt ledigheter även om det blir lite för lite sömn ibland.

Är inne i ett stim där det känns som att inget kan gå dåligt!
En vän till mig har skrivit lite på lunarstorm inte tänkte jag att han som klankar ner på allt vad bloggar heter skriver numera bättre, oftare och får tonårshjärtan att gråta av lycka äver hans texter (även om de gråter mer över låtarna han har skrivit), (läs bloggen Nickenyckelben) eller hans bilddagbok där jag är med på ett bra gäng med bilder).

Har också köpt biljetter till Hultsfredsfestivalen, fast det blev bara lördagsbiljetter. Får se om det blir någon mer festival i sommar men inte omöjligt att roskilde får sig ett besökt.

Schlager till helgen :-)

tisdag, maj 01, 2007

Första Maj

Idag var då Mona Sahlins andra stora dag som partiledare här, jag har inte sett hennes tal och vet inte hur hon har skött sig men av vad jag har läst verkar hon prata om förnyelse av partiet, inget nytt sedan hon blev vald.

Det roligaste idag är att en del sossar tycker det är omoget beetende av moderaterna och MUF som demonstrerar idag. Förstår inte hur de kan vara så inskränkta och konservativa att de tror sig få ensamrätt på första maj.

Första maj är arbetarnas dag var är då kraven för att demonstrera? Alla partier borde demonstrea idag, finns inget parti i riksdagen som är emot arbetande människor.