måndag, mars 19, 2007

Festivalsug

Har haft ett festivalsug som växer sig större och större ju mer vår det blir och skid suget har börjat matta av sig något även om jag känner en otrolig saknad av en vecka i fjällen. De senaste åren har det blivit två torsdag-söndag per år en i år blir det bara en dag i Åmål Skicenter med en och en halv backe öppen, men underbart att det blev lite skidor!

På festivalfronten börjar jag ge upp Hultsfred när vi har REMI (slutvård) av lumpen grejerna då (svårt att få tjänstledigt) men får fira kusinens student i Mariestad istället (vilket inte är något dåligt byte ;-).
Tankarna går därför mot Roskilde, de banden som har släppts är riktigt riktigt bra! (Se lista) släpper de ett gäng artister till i samma klass är det värt varenda krona att åka dit!

söndag, mars 18, 2007

Sossarna entreprenörer?

Politikerbloggen gör så att man verkligen inte missar något på (s) kongressen, det fina är att han citerar det som sticker ut ur talen också.

Detta hängde jag upp mig på (inlägg här)

Vi socialdemokrater kan bli entreprenörernas parti. Vi borde egentligen redan vara det.

Det har vi verkligen märkt att sossarna har lagt förslag som underlättar för entreprenörerna, inte.

Vi tar med oss entreprenörerna in i diskussionen om jobben i framtiden. Det är min bön till er.

Som sagt hon lägger en bön till övriga partiet att de ska komma med i diskussionen, tråkigt nog tror jag den inte kommer bli besannad. De som jublade mest över valresultatet förutom alliansens valarbetare var entreprenörerna.

Finns inget som gör mig så rädd för framtiden som när jag pratar företagar politik med gråsossar. Rysningar

Sossarna satsar på att bli miljöparti

Jag är förundread över vilken satsning sossarna gör för att få stämpeln att satsa på miljön, de har starta blogg, nätverk, pratar mycket under hela kongressen vad jag har förstått.

Men de har förstått att de totalt har mislyckats med arbetsmarknaden och hittar andra frågor. De har inte varit helt borta på miljö frågorna men nu försöker de dominera. De kan ha hållt igen en del pga arbetet med miljöpartiet också, jag återkommer när jag funderat lite.

lördag, mars 17, 2007

Dagen efter i Mariestad - Dagen D för (s)

Sitter här i Mariestad dagen efter och har de riktigt gött!
Skönt med en rakt igenom slappa helg, blir inte ofta. Eller ja slappa dagarna och fira kalas på kvällarna. Igår var det en 18 åring som firades ikväll blir det kusinen (19).

I dagarna väljs också Mona Shalin, ska bli intressant att se hur det går för sossarna efter detta även att hon har varit med länge är det svårt att veta. Enligt Svt har inte hälften av sossarnas väljare förtroende för henne. Men hon kan mycket väl övertyga dessa!

söndag, mars 11, 2007

Underbara finalen!

Igår var en ofattbart bra dag!

The Ark vann inte så otippat melodifestivalen. Jag ringde av bara farten mer än vad jag egentligen borde göra (6gg) varav en på munkedals Maria eller vad namnet var. Bra låt, dålig jury som vanligt. För övrigt borde juryn avskaffas, det är inget annat än ett sätt att folk ska ringa in lite mer när de ser hur poängen delas ut där, de har oftast ingen betydelse alls..

För övrigt har aftonbladet (min älska att hata tidning) skrivit en otroligt bra krönika i ämnet. Det enda du behöver läsa om schlagern på sidan.

Läs den här

Det kommer bilder ifrån kareoken vi körde efter finalen. Gjorde några fantastiska insatser ;-)

CUF Bohuslän är bildat!

Nu har vi fötts!! Har egentligen funnits väldigt länge men har legat nere fram till för ca 4 år sedan då det började komma aktiva medlemmar som sedan startade en avdelning.

För några timmar sedan föll klubban och döpte det pånytt födda CUF distriktet till CUF Bohuslän!

Känns bra att äntligen vara på gång med distriktet!

lördag, mars 10, 2007

Fridolin och Afganistan

Lite sent men gör man lumpen så..

Har själv inte sett fridolins kampanj film mot sveriges militär men de som såg den på luckan tyckte att den var riktigt kass och när jag fick reda på att det var min favorit miljöpartist Fridolin som hade gjort det så sjönk mitt förtroende för kalla fakta till nya bottenrekord.

Att sätta en fd riksdagsledamot som vill stänga ner allt vad militär heter och som kallar att försvara sig mot ett överfall för en hämndaktion för jag vet inte vad är så lågvatten det kan bli.

De kan lika gärna sätta Göran Persson på att granska förändringen inom Nya Moderaterna i ett annat program.

Distriktstämma och Schlagerkväll

Ikväll är det en stor kväll, kanske den största hitills iår. The Ark ska med stor marginal vinna melodifestivalen, sen så ska CUF distriktet Bohuslän startas efter flera år med en avdelning i Lysekil-Sotenäs, startade det för ett år sedan en avdelning i Kungälv och detta ska vi länka ihop lite bättre med en distriktstyrelse.

Känns jätte bra och kommer bli en riktigt trevlig kväll!!

söndag, mars 04, 2007

Skidåkning idag!

Mitt skid sug har stillats något med en dag i Åmål skicenter. Det är inte världens bästa skidåkning ( 1 ½ backe öppen) men det dög och det gick att åka skidor. Detta får duga så länge men jag hoppas att det blir lite skidåkning i samband med påsklovet nu när det helgen v11 inte gick..torsdag, mars 01, 2007

CUF Ordförandeval

Jag är riktigt nöjd med hur valberedningsprocssen har varit, det blev nästan som jag tänke mig när vi satt och planerade detta. Jag hade velat ha lite mer marknadsföring till medlemmarna att de kunde nominera på hemsidan men när medlemstidnignen inte har haft något utskick och göra ett brev som går ut till alla CUF medlemmar för detta kostar mer än det smakar.

Foldern som är gjord är riktigt bra men jag räknar med att den kommer utökas om det kommer fler namn. Viktigt med en presentation av alla kandidater som tackar ja.

Jag håller på att fundera på vem av Magnus och Marie som är bäst att driva den fortsatta utvecklingen av CUF.

Vill du läsa presentationen av kandidaterna till ordförande och den nya förbundsstyrelsen spana in CUFs hemsida.

Läs foldern här

Uppdatering
Det är tre stycken riktigt bra kandidater till ny CUF ordförande, vilken styrka för ett ungdomsförbund. Johan Pettersson ifrån Örebro är den tredje kandidaten.