lördag, januari 27, 2007

Festival sugen

Jag börjar ge upp tanken på skidsemester, men nu när bandsläppen börjar regna in så klämmer sig festivalsuget åt, mycket!

Hultsfred är festivalen som jag har varit på och med ett bandsläpp med The Ark så har de redan fått mig att falla, det enda lilla problemet som kan stoppa mig är pliktlagen!
Jag muckar tre (3!) dagar efter att festivalen slutar. Känns riktigt dystert. men får se om det går att lösa på något sätt.

Arvika festivalen har inte släppt att Ark ska spela där men söker man på bandet på ticnet dyker Arvika upp som ett alternativ, hm undra vad som kommer på något framtida bandsläpp ;-)

fredag, januari 26, 2007

Min syster bloggar!

Äntigen har min syster förståt vad jag håller på med och starta en bilddagbok.

Känns bra att jag får reda på vad som händer hemma, även om hundbrottning kanske jag har fått nog av ;-)

Kolla syrrans bilddagbok här

onsdag, januari 24, 2007

Lysekil och alkoholförbud

Polisen försöker bara göra sitt jobb men jag tycker det ska finnas lite gränser för lagar mm.

Att det ska vara alkoholförbud på Stångehuvud i Lysekil gör att det inte går att sätta sig där en fin sommarkväll med några kompisar och lite öl, eller som Roland karlsson, kommunalråd (fp) säger.
- Vi vill inte förbjuda någon att bege sig till Stångehuvud och äta räkor och ta ett glas vin.


Läs artikeln i Bohusläningen här

Soldatprov

Nu är soldatprovet avklarat efter att ha varit utan mat och sömn länge så ska det bli skönt att snart krypa ner i logementsängen och sova i många timmar.

Vi räknade att vi klockan 12.00 idag när vi fick frystorkat så hade vi:
Inte ätit på 24 timmar, varit vaken i 30 timmar gått 3,5 mil mellan 16.30 tisdag till ca 06.00 imorse, sen innan mat skulle det vårdas vapen och grejas, fast övriga dan har bara varit till för oss att ta de lugnt.

lördag, januari 20, 2007

Förbandsmöte

Fick idag reda på att en översta för inte jätte många år sedan på T2 (numera Trängregementet) var det första högre befälet att nämna HBT i ett offentligt tal inom försvarsmakten någonsin. Utvecklingen måste ha gått fort för jag har hört flera befal prata om allas lika rätt och värde och att man ska få vara som man är även i en macho värld som Lumpen har en tendens att vara.

Det kommer startas upp ett HBT nätverk på T2 och förhopningsvis får vi förbandsnämnden och de styrande på T2 att gå med på att inrätta en HBT kontaktperson med "huvudförtroendemanna status". Vilket betyder tjänstetelefon, mer info osv.

Vill du komma i kontakt och hjälpa till att bygga ett HBT nätverk på T2 i Skövde hör av dig så ska jag berätta vem du ska kontakta.

måndag, januari 15, 2007

Bohusläningen borttagen

Det är med sorg jag konstaterar att biblioteket i Skövde slutat att ta in Bohusläningen som jag har läst varje gång jag har varit här.
Får ordna så att jag kan läsa det på internet istället, har hämtat mig efter att var lite grinig igrå med bara 1,5 timme hemma. Varit en riktigt skön dag idag också.
Verkar riktigt gött med sambandstjänst.

Denna våren kommer gå otroligt fort, har snart varje helg bokad fram till muck med heltgtjänster, cuf, annat med kompisarna osv.

Vill ni träffa mig så får ni ringa så snart som möjligt ;-)

söndag, januari 14, 2007

Bortblåst dag

Hela dagen har försvunnit totalt onödig dag och förutom att förstrött fördrivit tid (iof väldigt trtevligt med kompisarna) i Göteborg så har man väntat på att bussen ska gå, första bussen till uddevalla gick idag 15.15. Bra!

Nu är jag hemma i ca en timme till innan vpl bussen avgår. Räknade med att vara hemma 13.00 senast 14.00 för att skicka mail, pyssla hemma och prata i telefon men istället blir det gbg och gnälla på lite vind och tåg.

jaja, livet är inte rättvist.

måndag, januari 08, 2007

Lumpen start

Klockan ringde lite tidigare än vanligt idag, hade inte ställt om dygnet alls och det kändes men går lite på halv dvala och om det inte blir för mycket jobbig tjänst sen och om vi slipper kvällstjänst så ska jag nog överlevea idag ocskå. Men men ingen som vet.

Hade redovisning av projketarbetet i logistik, gött att bli av med det kanske inte världens bästa redovisning men får gå ändå. Väntar på resultatet av tentan så kanske kursen är avslutad och slipper tänka mer på det.

Halva lumpen tiden är gjord idag, hösten har gått jätte fort och känns inte alls som att man har gjort lumpen sedan 31 juli. Men ändå känns våren som lång.

söndag, januari 07, 2007

Även fackets oberoende är oseriöst

Sofia Appelgren kommenterare fackets oberoende(?) rapport.(här).
Toivo Öhman har inte begärt att få in våra avtal och han kan väl inte bara sitta och anta en massa saker. Vad är det han har granskat? Fackets uppgifter? Det är konstigt att man inte kontaktar båda parter om man nu ska göra en oberoende utredning.


Det är ju helt sjukt är fackets verligen så desperata att de beställer en granskning som inte tar in båda avtalen utan går på fackets avtal och fackets egna absolut inte oberonde uppgifter om salladsbarens avtal.

Arbetarrörelsen verkar göra det igen.

För ca 10 år sedan var det en annan konflikt med HRF där varken de anställda eller arbetsgvaren ville ha kollektivavtal. Den dåvarande orförande skulle ha sagt
Vi kan aldrig gå för hårt fram mot de företag som inte sluter kollektivavtal. De ska dödas.

Enligt Tove Lifvendhal här.

Fackets rapport kan du läsa här

Lumpen igen

Idag är sista dagen på de tre veckors lov jag har haft ifrån lumpen och det har verkligen varit jätte skönt att få lite längre ledighet än fyra dagar i sträck!

Har gjort med det mesta jag har planerat att göra, ta de lugnt umgås med kompisarna och har städat bilen alltså mycket planerat ;-)

Blev även lite resa och möten, helt perfekta tre veckor.

Har även ordnat med CUF och partiet som jag har tappat lite under hösten men våren kommer bli mer grön än vanligt i Bohuslän! (mer kommer efter hand!)

På tisdag har vi gjort hälften av tiden i lumpen och ett litet firande kommer det vara på onsdag.

fredag, januari 05, 2007

Blir det Mona?

I flera tidningar har Mona pekats ut som den som skulle ta över efter Göran Persson, men frågan är om sossarna vill ha henne efter detta här. Det har hänt för längesedan men detta är ju helt ovesäntligt för de minsistrar som har avågtt (skillnaden är att en hade obetald tv licens och en svart barnflicka).

Jag tycker det är helt upp till sossarna att välja sin partiledare själv men om rötterna i (s) får bestämma blir det då Mona?

torsdag, januari 04, 2007

Ny bloggare

Nu har min vän Ellen skaffat sig en blogg och ska bli riktigt gött att äntligen få läsa vad som händer hemm i Lysekil när man inte är där så ofta längre!

Läs och njut här, mycket stort kommer komma!

Snabbare E6

Alla som kör förbi vägraset förlorar många minuter per resa i extra väg och restid, själv är jag glad som slipper pendla till jobbet utan bara åker där någon gång ibland.

Efter alla diskussioner som var har nu 07 hitills största snackis och iritationsmoment kanske fått en lösning.

Men inget är klart fören bilarna börjar köra där!

Läs mer här

Snön faller

Under julhelgen började snöns komma i fjällen och fler backar öppnas, inte så många men lite smygstart är det. Tydligen ska det vara bättre i de norska fjällen än i de svenska.

Själv vet jag inte om jag kan komma upp och åka skidor men jag hoppas och har inte gett upp hoppet än.

Abstinensen växer!

Soporna är borta

Nu har Göteborgs kommun sagt sitt och soporna är borta, det har blivit för skitigt, och då menar jag diverse avfall inte HRF.

Facket har gjort mycket för att få igenom det de vill (märk facket vill inte de anställda). De har gjort reklam för ställen med kolektivavtal och stått utanför salladsbaren utan att ägaren har till wild n fresh har gett upp.

Jag hoppas verkligen att hon håller ut!
facket måste förstå att de inte kan göra som de vill, utan som de anställda vill.
Det är enligt mig grunden för facket och hela rörelsen men tydligen håller inte fackpamparna med.

De anställda i de här restaurangerna har sämre avtal än wild n fresh.

onsdag, januari 03, 2007

Politikerblogg

För ett bra tag sedan började poliikerbloggen länka till min blogg, vilket jag som ganska ny bloggare tyckte var otroligt roligt, då hade Niklas en rullande länklista och det damp ner nya läsare lite då och då.

Nu är länklistan fast och antalet besökare har redan ökat och då har inte jante sverige kommit igång ordentligt än.

Till nya läsare
Jag ska göra mitt bästa för att hålla bloggen uppdaterad men när jag gör lumpen är närheten till dator ganska dålig. Vissa veckor kan jag uppdatera ofta och andra inget alls.

Skaffa därför bloglines om du vill få reda på när jag och andra uppdaterar bloggar utan att kolla in alla adresser.

tisdag, januari 02, 2007

Bra start 2007!

Jag har haft ett otroligt bra lov nu när det är en vecka kvar av tre. Varit några utekvällar med vänner som man träffar sällan eller inte lärt känna fören under dagen (firade nyår i Halmstad där jag kände två ifrån början, otroligt trevligt nyår med ensidig kost och lagom av resten. När 2006 kändes som det bästa året hitills så har 2007 allt för att kunna bli ännu bättre.

Får se om jag hinner/orkar skriva en årsresume av 06, annars så bloggar jag på som vanligt här.

En mycket god fortsättning!