onsdag, november 14, 2007

Finns inte patent på Solidaritet

Igår var det dags för kampanjsläppet av riktigsolidaritet.nu. Falkenbergsgymnasieskola fick godkänt på solidaritetsmärkningen.
Det märktes ganska tydligt när vi pratade med någon som hade vänstersympatier eller var aktiv i något av rödträsk förbunden.

När jag sa att ordet solidaritet varit ockuperat av vänstern och att världen inte är rättvis men vi ska fylla ordet med rättvisa gick några ifrån lite uppåt och lättade över att ett prov var över till svarta ögon och korta ganska bitska frågor.

Det var roligt.

Detta är verkligen en kampanj som väcker känslor i vissa läger och det är bra att vänstern förstår att de inte har patent på ord. Nu är det dags att kämpa och visa vilken solidaritet som verkligen ger mer rättvisa i världen.
Kämparglöden minskar heller inte när en lärare ropar rätt så högt att detta är minsann inte solidaritet, när vi står vid bokbordet. Till henne kan jag bara säga att titta på världen utanför de dammiga skolkorridorerna så kanske du får en annan världsbild om inte, fortsätt gärna lägga din röst på utanförskap där alla inte är med på samma villkor.

Inga kommentarer: