söndag, februari 11, 2007

Kvinnor och företag?

Facket kommer imorgon inleda ytterligare en blockad mot ett litet företag som inte vill teckna kolektivavtal. (läs i kristianstadsbladet här) Är det bara en slumpt att facket hoppar på företag som är hyfsat nystartade, med unga kvinnor som ägare, få anställda? Eller är det så att det är bara kvinnliga företagare som vågar och orkar sätta sig emot systemet som styrs av några sossar som ser sig som frälsare som med eller utan tvång ska se till att alla ska ha det som de vill att det ska ha det?

Jag tycker det är starkt av dessa kvinnor att inte lamt gå med på det som rörelsen säger utan försöker åstadkomma en förändring, för det som är idag är inte friskt.

Att en grupp människor som inte har majoriteten med sig tror att de kan göra som de tycker är inte bra i ett demokratiskt samhälle men ser man rörelsen som det enda rätta så...

Läs en artikel om blockaden mot Wild n' fresh i AiP här.

Alla sossarnas argument i en artikel, och inget övertygare mig.

1 kommentar:

Therese sa...

Bra talat! Kanske är det mer kvinnor som är vana att stå och ta emot skit och kämpa vidare än män och att det är därför det ser ut som det gör i fighter från företagarna? Grattis i efterskott grabben! stor kram!