lördag, december 23, 2006

God Jul & Gott Nytt År!

Hemma har vi traditionen att fira på lilla julafton 23 så snart ska jag in i duschen och vänta på att mormor ska komma.

Sedan blir det pappas sida på släkten imorn och mammas i övermorn, då blir det troligen havsbadet också.

Ha en trevlig helg!

God Jul!

fredag, december 22, 2006

Facket har inte gett upp

Facket ger sig inte utan ökar nu på stridsåtgärderna så att flera restauranger i Salugallen Briggen blir drabbade.

Läs mer på ekots hemsida här.

Jag förstår inte varför facket tror att de kan göra så här, hindrar andra människor som gör något så att de kan få mat för dagen, ett företag där andra kan jobba så de får mat för dagen och detta straffar facket med anledningen.
– Tredje man drabbas alltid i en konflikt någon gång i någon del, säger Dan Fransson.


Men detta är inte en konflikt det är nästan en jag vet inte vad, facket har inget med detta att göra!

Facket missbrukar en rättighet de har och jag tycker det är otroligt tråkigt, de ska använda dessa rättigheter när deras medlemmar vill inte när de anställda på ett företag inte vill ha det!

En av de anställda har sagt att hon inte kommer gå med i facket för att de är för militanta, jag håller med ett fack som håller på som de gör kommer jag aldrig att bli medlem i!

Läs en intervju med en av de anställda på wild n fresh här.

Vet du en onödig regel?

med socialister vid makten bildas en del onödig och krångliga regler.

Centerpartiet vill veta vilka regler du har träffat på som är onödiga eller ondöigt krångliga.

Läs mer och skicka in regler här

torsdag, december 21, 2006

Norra bohusbanans död?

Igår rasade en stor del av E6 i Bohuslän med totalt trafik kaos som följd, läs mer om det i alla riks medier.

Bohusbanan som går bredvid vägen blev också förstörd och det kommer inte gå någon trafik norr om Uddevalla på många månader. Tanken slog mig då att detta kan vara döden för Bohusbanan när banverket stundvis har varit negativ inställd till den norra delan av bohusbanan.

Jag hoppas verkligen inte så blir fallet och jag ska göra vad jag kan för att det inte så. Men som sagt, detta är bara en tanke som slog mig och inget jag läst.

--
Blogg inlägg nr 300

onsdag, december 20, 2006

Kriget i Irak

Jag har ingen förståelse för varför man ska ta bort alla trupperna som är i Irak och hjälper det Irakiska folket. Det är väldig oroligt med stridande småpåvar som alla vill ta makten, men den amerikanska armen är ett ganska stort hinder för detta.

Lidande som alltid blir den civila berfolkningen, det är deras hus som sprängs deras anhöriga som blir dödade i diverse attacker. Men om soldaterna som är där idag skulle tas därifrån blir det nästan helt fritt spelfällt för alla som vill ta makten i Irak, den lokala armen och polisen har minimal chans att lugna ner situationen själva.

Senast idag har det varit en ny aktion.

Klockrent Zanyar

I svenskan skriver Zanyar Adami om den kollektiva mobbningen mot Islam, mycket är rätt. Både den bilden av svennarna och att islam har en oförtjänt dålig bild i media som sedan smittar av sig.

Läs här

tisdag, december 19, 2006

Nämndeplatsrna klara

I torsdags blev det klart med nämndeplatserna. Jag blev ersättare i gymnasienämnden, känns bra jag har väldigt mycket färskare erfarenhet av verksamheten än vad någon i den förra nämnden (vet inte vilka som sitter med i den nya). Det känns bra, partiet är tyvärr för litet i jämförelse med vad vi förtjänar så har knappt några ordinarie platser.

Urusel på namedropping

Det är ingen nyhet att jag är kass på att komma ihåg namn på personer jag träffar, det tar lång tid innan namnet verkligen sitter ordentligt.

Idag i telefon frågade en kompis hur många skådespelare jag kunde namnet på.
Fem stycken kom jag på snabbt sen sa han en film titel och jag skulle säga någon skådis, kunde kanske någon till. Det som räddar mig lite är att jag kände igen namnen när jag hörde dom så helt borta är jag inte som tur är :-p

Men men huvudsaken är ju att filmen är bra.

Ulvskog groda?

Om det är en mini groda som hoppade ut vet jag inte men jag hoppas verkligen att Ulvskog är ute bland väljarna oftare än när det är val.
Säger hon i en kommentar till att ha val vart tredje år istället för vart fjärde.

Men ser man till hur verklighetsförankrad deras politik kan vara så är det inte omöjligt.´

Citat ifrån DN.se (läs artikeln här)
- Det vore det absolut enklaste och bästa sättet att vitalisera demokratin, att man inte håller sig undan väljarna så länge som fyra år, säger hon, trots att socialdemokraterna var med om att besluta om den nuvarande mandatperioden 1993.

söndag, december 17, 2006

CUF Bohuslän - Fas 2

I helgen som gick har vi haft kurs med CUF för att ge lite info om vad CUF är till de nya medlemmarna och vad man ska tänka på hur man driver ett distrikt i CUF. Jag tycker kursen blev mycket lyckad och vi kommer dra igång CUF Bohuslän till våren för första gången på flera år. Den senaste tiden har det bara varit en avdelning fram till för något år sedan när en ny avdelning startades i Kungälv.

Känns riktigt bra inför framtiden och det är bara en tidsfråga innan CUF Bohuslän blomstrar ordentligt!

lördag, december 09, 2006

Wild n´ fresh

Jag har fått en ny favorit restaurang, sosse tänket har förlorat ett stort slag i Sverige men de har inte gett sig och efter att ha lagt ett gäng första förband och tänkt ett tag så fortsätter nu LO som vanligt med att sätta en restaurang i blockad, föreningsfrihet, individens egen vilja och en ung kvinnas dröm är skit samma. Kollektivavtal ska de ha!

Ingen ska minsan få göra som dom vill i sossarnas och LOs sverige. Det finns nog inget som gör mig så förbannad, härligt att Fredrick Federle och Maria Kornevik-Jacobsson visar sitt stöd. Sedan kommer HRF ordförande och kräver att regeringen ska be om ursäkt för Federleys uttalande. Man ska tydligen inte tycka som man vill i LO sverige.

Jag kan tänka mig att jobba i sektorer där LO är det ansvariga faket men aldrig att jag kommer bli medlem i en organsiation som vill vara släkt med organsiationer i Sicillien.

fredag, december 01, 2006

Denna underliga hjärna

Underbart inlägg om hur vi tänker och tycker.
Vi måste tänka ett steg längre och fokusera det vi är bra på!

Läs här