torsdag, november 30, 2006

Dagbok v.47 & v. 48

Eftersom det var helgtjänst veckan som gick så tar jag två veckor på en gång.

Veckorna har varit väldigt bra med två sköna tisdagar på högskolan men är lite orolig för tentan om två veckor har inte alls kommit igång med läsningen i den grymt tjocka akademiska boken med det uphetsande namnet "Logistikens grunder" att man har varit en vecka i fällt har inte gjort saken lättare.
Håller samtidigt på med arbeta som går sakta framåt förhoppningsvis blir det inte alltför många timmar av det efterlängtade tre veckors lovet till det arbetet, (ska presenteras dagen innan vi åker till Älvdalen)

Själva veckan i fällt var bra vi fick dusch och toalett samt käkade frukost i matsal så det blev en fällt vecka light. Men att gå ut i regn för att resa cammo nätet som ramlat är lika jävla drygt ändå.

Övningarna gick riktigt bra och hela kompaniet sköt upp större delen av de patroner vi köpt (patroner för ca 1,8 miljoner sammanlagt).

Plutonen är numera hyfsat bra på ordinarie och växelvis stridsställningar första omgång av tredje grupp i Movcon är gryma på blixtlås höger. Vi fick även trafik dirigera första kompaniet ur skövde och tredje kompaniet ut på E18 ifrån Villingsberg.

Vården av all material gick riktigt bra och blev klara ganska tidigt. Ölen och pizzan på tisdag kvällen var den sista biten för att känna sig som en civiliserad människa igen :-D

Resten av den här veckan blir att jobba med CUF och ordna en ordförandekonferens under helgen. Jätte skönt med lite längre ledighet igen, men snart är det jullov.

tisdag, november 28, 2006

Efter en vecka i fällt

Igår kom vi hem efter en vecka i fällt och med skarpskjutning varje dag, var inte alls så farligt som vi hade räknat med när vi fick både dusch och toalett i anslutning till förläggningen. Just nu arbetar vi med projektarbete i Logistik A, 5p. Är segt när i natt var första natten på en vecka som man sover i säng. Men till helgen är det långledigt.

Mer kommer om övningen.

måndag, november 20, 2006

Bra att satsa

Det känns härligt att partiet vågar att sätta ordentliga mål och fortsätta den utvecklingen som har varit, jag gillar det starkt.
Bara under den tiden jag har varit medlem har det blivit en annan känsla i partiet ifrån ganska håglös vi försöker i vilket fall att göra världen bättre fast ingen märker det. Till att fortsätta göra världen bättre men mycket kaxigare där vi vågar prata ideer på ett annat sätt än vad vi har gjort, härlig känsla.

Jag tror mycket väl att vi kan nå 16% till nästa val, fortästter det så här finns inga gränser!

lördag, november 18, 2006

Dagbok v. 46

Det blev en härligt lagom jobbig vecka denna veckan också. Har även kommit igång med träningen på gymmet där vi tänker ligga på ca 2-3 pass i veckan beroende på kvällstjänst mm, blev två den här veckan. Beach 2007 planerna har börjat ;-)
I övrigt har vi varit på högskolan och pratat farligt gods fortsatt med kallt väder utbildningen och haft prov i ämnet (vet itne om jag klarade det alla rätt krävs).

Vi har även haft tillpassningskontroll med skyddsmaskerna alltså varit i tårgaskammaren både det bästa och lite det sämsta (om man är skadeglad) var att alla maskerna var täta. Kul att testa på och höra Lt Pettersson sjunga "Imsve vimse spindel" i skyddsmask med full kontroll på tonerna ;-)

Var också ute på NBC banan och blev utbildade på handbrandsläckare, pratade lite eld och napalm i övrigt. Fick se vilken skillnad i tid det är på genombränningstiden på uniformsystemet med M90 och fältskjorta 90 hinner man dra av sig kläderna eller släcka med filt utan att få alltför stora skador.

I veckan som kommer är det förbereda och åka i fält som tar mesta av tiden det kommer bli helgtjänst, alltså ingen dagbok nästa vecka. Veckan efter blir i Sthlm men jag tror jag ska komma åt en dator där.

Arbetet kan börja

Efter att sossarna har ändrats sig lika många gånger som jag har ändrat drömyrke sen jag var 8 pr gamal så är det nog klart nu, det blir borgerligt minioritets styre i kommunen, sossarna har (än en gång) sagt att de ska vara i opposition.

Äntligen kan arbetet sätta igång med att göra Lysekil ännu bättre!

tisdag, november 14, 2006

Böter är bra!

Jag försåt inte denna extrema kritik ifrån vänsterhåll angående böter mot de som inte söker jobb, det enda de är att suga ut samhället.
Sedan att sossarnas kampanjtidning lägger upp det som de gör på förstasidan gör att förslaget vid första anblicken får onödig kritik. (Eftersom jag gör lumpen är min dagliga dos nyheter via Metro och biland Aftonbladet alltså kortfattad och till viss del vänstervriden)

Men som jag har läst i någon annan tidning så är det otroligt viktigt att detta blir genomarbetat och rättssäkert, annars ska det inte införas.

De straff som arbetssökande kan få idag om de inte söker jott är helt indragen A-kassa det är lite väl drastiskt och används knappt därför är det bra med ett mellanläge. I person som blev intervjuad kände sig jagad av staten eftersom han var arbetslös, söker man bara jobb och försöker komma in på arbetsmarkanden igen så kommer man få full A-kassa och eftersom jobben kommer så kommer det bli lättare.

men som sagt det finns några som inte försöker få ett arbete (alltså inte söker jobb alls) och de ska väll inte få A-kassa?

söndag, november 12, 2006

Veckan som varit

Jag tänkte börja med att varje helg skriva om den vecka som varit med start den här veckan, jag kan inte uppdatera varje helg pga helg tjänst, resor mm men så långt det går.

Hela veckan har vi bara nött in trafikdirigering så att vi ska få polismans befogenhet i trafik dirigering.
Det var inte det roligaste jag gjort när man står på heden och drillar tecken i 3 timmar ca men när vi stog där i fyrvägskorsning med 8 filer och ganska mycket trafik så var det otroligt skönt att ha med sig. Dirigeringen gick riktigt bra och nu har alla i plutonen klarat sig och får dirigera trafik.

Som vanligt var det Högskola på tisdagen och vi hade första delen i kallt väder utbildningen på fredagen. Känns bra på högskolan och jag kommer trivas riktigt bra när jag blir heltidsstudent med extraknäck på McDonalds om något år eller två.

Vi hade också helgtjänst för första gången på länge. Men inget jätte farligt. Det tråkiga är att vi snart ska ut i fält igen men det är GLVP som gäller (Gilla Läget Var positiv). Nu ska jag städa lite på mitt rum och sortera tvätt.

God morgon

Ett av de bästa programmen i radion är morgonpasset och jag har länge lyssnat och tänkt ladda ner deras väcknings signaler.

Nu har det äntligen blivit av och så otroligt bra dom är, jag hittade mängder med underbara signlar så nu kan jag ändra varje dag, de på logementet kommer få lite variation.

Älska morgonpasset
Kolla deras signaler på sr.se/p3/morgon

lördag, november 11, 2006

LO är i opposition

Jag har inte varit helt uppdaterad på vad som händer utanför stängslet på garnisonen men så fort regeringen gör något så är det mer LO som tycker att det är dåligt än att det är sossarna som tycker att det är dåligt. Nu är ju LO och sossarna nästan samma sak men bara nästan. Är sossarna så djupt koncentrerade på att hitta någon efter Göran Persson att de inte har tid att vara ett oppositions parti eller har de inte arbetat om allt efter val förlusten?

I vilket fall ska det bli intressant och se hur lång tid det tar för dom att komma in i matchen igen, för tillfället är det en hel laguppställning som spelar mot tränaren i det röda laget.

fredag, november 10, 2006

Lumpar tiden försvinner

Jag tycker det är tråkigt att jag inte kan uppdatera bloggen så ofta, men tiden går så otroligt fort och jag har inte någon större tillgång till dator. Sedan att jag lyckas fylla helgerna ordentligt gör att det blir väldigt dåligt uppdaterat. Men håll ut dan innan midsommar muckar jag och då ska vi få ordning på detta igen ;-)

I Lumpen är vi nästan klara med GSUn, och vi har börjat med befattningsutbildningen. I dag fick vi bevisen som gör att vi har trafikmans befogenhet i trafikdirigering. Man känner att man har makt när man står där och bestämmer över alla bilar i en 9 filig fyrvägs korsning.

Underbart Federley!

Lyssnar på det som är Fredrick Federleys (c) debut i talarstolen i riksdagen. Jag lyssnar och njuter, han lägger fram det klockrent, sossarna är mer eller mindre skitsura på honom. Hon/Han som kommer ta över ordförandeklubban i CUF efter Fredrick till våren har ett tungt ansvar att växla men det finns många som kan göra det på ett väldigt väldigt bra sätt!

söndag, november 05, 2006

Härligt helg

Jag har varit långledig ifrån Lumpen (ledig onsdag kväll - söndag kväll)
Otrolig skönt att få komma hem och verkligen göra något. Hinner inte med det ofta numera..

Det första fullmäktige mötet har blivit avklarat för min del och jag tycker det gick riktigt bra, när småpartierna är som dom är så vet ingen fortfarande hur styret kommer vara i kommunen, men alliansen har bjudit in sossarna för att diskutera läget och fortsättningen, när var hur vet jag inte.

I övrigt har jag umgåtts med kompisar och varit en sväng i Gbg. Problemet med att hitta snygga datorväskort kvarstår. Crumpler göra snygga men de är inte i närheten av min prisklass.

onsdag, november 01, 2006

Hur tänker sossarna?

In i det sista är det oklart om hur det kommande styret i Lysekil kommer se ut. Nu kanske sossarna ska gå samman med kommunistiska partiet i Lysekil. Ska bli intressant och se hur Lysekil kommer fungera när kommunisterna sitter med i styret av kommunen. Jag hoppas verkligen att så inte blir fallet!
Troligen kommer inte Alliansen att inte lägga något förslag, vill sossarna regera med kommunisterna så ska de få det också, de har ju fler mandat.

Men inget är klart fören efter kommunfullmäktige mötet imorn 18.00 i Lysekil.