tisdag, oktober 24, 2006

Dokusåpan fortsätter

Nu har socaldemokraterna gjort en helomvändning och säger att de ska samarbeta med små ungarna i Lysekil - (mp och lp) ska bli intressant och se vart detta slutar när de hade ett sånt "bra" samarbete under förra perioden.

Det positiva är att Alliansen har blivit mycket tightare än förut och valet 2010 är det inte omöjligt med ett borgerligt kommunalråd i Lysekils kommun.
Men får se hur länge det varar nu med sossarna, mp och lp. Tröttnar de på varandra så finns det en Allians som kan ta över!

söndag, oktober 22, 2006

Dokusåpa Lysekil

Lysekilspartiets agerande i Lysekil börjar likna en dokusåpa, eller en femåring som inte riktigt har fått godis när föräldrarna är och handlar.

Lite info.

Lysekilspartiet och miljöpartiet går samman i en valsamverkan för att bli vågmästare och få en ordinarie i varje 11 mana nämnd. (valsamverkan kommer kallas små ungarna)

Små ungarna deltar i en förhandling med de borgerliga partierna efter att sossarna har sagt att de vill gå i opposition. de borgerlige partierna tycker vill inte ha med små ungarna trots att det kulle bli en majoritet.

Del Två
Efter att små ungarna har fått nobben av Alliansen i Lysekil bjuder de in socialdemokraterna för förhandlingar. Inte oväntat får de nobben där också.

Del tre
Idag går små ungarna ut med att de ska föreslå en sosse till kommunfullmäktiges ordförande. Nu kan sossarna om de vill återta styret i Lysekil men jag tror att de kommer lägga ner rösterna.

De gör verkligen allt för att fullt få utnyttja den vågmästar roll de har, men ingen vill samarbeta med dom. Torsdag 2 november har kommunfullmäktige nästa sammanträde, blir det finalen för denna dokusåpan eller kommer den fortsätta hela mandatperioden?

Lyssna på senaste delen av dokusåpan här

fredag, oktober 20, 2006

Första fullmäktige mötet

Nu har sossarna sagt nej (som väntat) till samarbete med vågmästarna Mp och Lp. Det kommer bli en intressant mandatperiod med start på torsdag om två veckor, redan då kan det bli att jag får tjänstgöra i kommunfullmäktige vilket kommer bli ganska nervöst men väldigt roligt. Men som sagt, ingenting är klart än.

Just nu fortsätter förhandlingarna och arbetet inom Alliansen för att ta över styret i Lysekil. Det verkar vara ett intensivt arbete när varken Alliansen eller sossarna trodde att detta skulle hända i Lysekil, någonsin.

tisdag, oktober 17, 2006

Sossar betalar inte

Jag är inte bitter men en tanke slog mig efter att jag läste det någonsatns (glömt var) att det är mycket troligt att flera i de gamla sosse regeringarna inte har betalat tv-licensen och haft grannen som barnflicka för att hon ska få tjäna lite extra pengar.

Har man hört något av det?
Två anledningar till att så inte är fallet.
1. Sossarna har haft så många större skandaler att det har inte funnits plats för så små bagateller.

2. Det har inte funnits några (även om jag inte tror detta är troligt)

Jag tror att första stämmer bäst, men varför kan man då sitta kvar i en sosse regering efter skandaler med lägenheter, hbt hästar och annat men inte sitta kvar i en Allians regering efter att inte ha betalat tv-licensen och haft svart anställd barnflicka?

Är det mer moral i en allians regering? (om man kan kalla det moral att avgå så fort det kommer fram att man gjort något fel)

Sen är en tanke om det blir så att man måste avgå och hamnar i en extrem mediastorm för minsta lilla, vem vill då sitta i en framtida regering?

Kommer vi då bara få hel ylle svensson personer med Villa, volvo, vove?

Fortfarande oklart i Lysekil?

Nu har Lysekilspartiet och Miljöpartiet i sin tekniska valsamverkan förståt att inte Alliansen vill ha med dom i styret av Lysekils kommun och de ska nu ta tag i saken och har pratat med sossarna om att skaffa ett majoritets styre, det ska bli intressant och se hur makt kåta sossarna i Lysekil är. Det är mer än en gång som sossarna har varit otroligt irriterade på Lysekilspartiet, men nya personer på nya poster kan ändra läget.

Men sossarna har redan haft ett medlemsmöte där de sagt att de vill vara i opposition den här mandatperioden, får se om de gör en helomvändning.

På torsdag vet vi hur det blir, frågan är bara hur länge det tar innan läget ändras igen.

söndag, oktober 15, 2006

Ny blogg!

CUF i Bohuslän har skaffat sig en egen blogg idag!
Den är fortfarande under uppbyggnad men skrivandet har börjat redan!
Jag är själv en av dom som skriver.

Läs bloggen på cufbohuslan.blogspot.com

Första avgången

Nu har första personen ur regeringen hoppat av. Tråkigt att det blev redan efter 8 dagara men hela mediastormen gjorde att hon inte kunde göra sitt jobb som minister och även om jag tyckte delar blev väldigt förstorade så blev det lite för mycket och det var rätt av henne att avgå.

Jag hoppas att Reinfeld vill överaska igen men tror tyvär inte att han vågar, men vi får se hur det går. Det enda jag önskar är att det blir en kvinna så inte det blir fler män i regeringen. För jag vet att det finns många om nästan inte fler kompetenta kvinnor till att bli handelsminister som det finns män.

söndag, oktober 08, 2006

Eftervalskonferens

Eftersom jag inte kunde vara med på någon valvaka var det kul att få träffa massor med glada CUFare och få fira resultetat i valet!

Det känns verkligen jätte bra och redan nu jobbar vi för att det ska bli fortsatt borgerligt styre 2010!

Det tråkiga med helgen är att jag har fått en infektion i knät och käkar mängder med pencilin, men om 10 dagar ska jag vara frisk igen.

Snart ska vi planera hur vi ska göra Bohuslän till ett riktigt starkt centerfäste!

Kan troligen inte uppdatera igen fören tidigast lördag.

fredag, oktober 06, 2006

Nu börjar jobbet 2

Äntligen är det klart, maktskifte i Lysekil. Med minioritetstyra för Alliansen.
Sossarna har styrt Lysekil oavbrutet i 70 år och det märks lite här och var, men inget jag kommer skriva om idag.

Det har blivit tillsatta några arbetsgrupper för att skriva ett manifest för de kommande årens politik, tyvär sitter jag i skövde och kan inte vara med i detta arbetet som jag hade velat men hoppas på ersättar plats i någon nämnd framöver.

Det tråkig med läget i Lysekil är just minioritetstyret, risken att det inte blir någon konsekvent Allians politik är stor om sossarna och de kartellen + Lp gaddar ihop sig.
Men eftersom läget mellan de tre partierna har varit den senaste tiden tror jag inte det är så troligt.

Nu börjar jobbet

Den nya regeringen är presenterad och jag är hyfsat nöjd, sossarna försöker hacka på minsta lilla men antingen har Göran lagt av helt eller så är regeringen tillräckligt stark för att Göran P ska hitta något mer än att det är för mycket moderater (hälften) och att sänkt förmögenhetsskatt inte kommer skaffa fler jobb (det gjorde inte fyra år med Göran P heller).

Inte oväntat blev Åsa Torstensson en del av regeringen får bara gratulera!
För ca fyra år sedan praoade jag hos henne (som liten finnig 15 åring), hon kommer göra ett bra jobb som infrastrukturminister!