lördag, september 30, 2006

Sossarnas framtid

Göran Persson, självgod som han är, säger att sossarna kommer sitta i regeringen senast 2010 igen, men frågan är om det verkligen kommer vara så.

De stora faktorerna som avgör detta är: Alliansens arbete och sossarna val av partiledare samt den ideologiska utvecklingen efter det.

Blir det en partiledare som är sammankopplad med Göran Persson och de fortsätter i samma riktningen (enligt mig föga troligt) samtidigt som alliansen håller ihop och folket märker att det är bättre med jobb politik istället för bidragspolitik. Då kommer sossarna göra sitt sämsta val någonsin och hamna en djup formsvacka som kan vara ganska svår att ta sig ur, om det ens går. Är då sosse eran i Sverige slut?

Ett annat är att sossarna väljer en partiledare ur en annan sossefalang
och de får en ordentlig ideologisk diskussion om den framtida politiken och inriktningen (här finns två slut antingen splitring eller en total enighet med framtidstro)

Får de det sistnämnda kommer det, beroende på alliansens regerings period, bli ytterliggare ett otroligt jämt val men blir det splittringar kommer vi få ett val helt utan dramatik med fyra härliga allians år igen.

Men den som lever får se!

torsdag, september 28, 2006

Lysekils (s) i opposition

Ett antal dagar senare men jag tycker det är så stort att det fortfarande har lite lokalt nyhetsvärde. Sossarna i Lysekil går i opposition efter två val med ganska ordentlig tillbakagång. Trodde aldrig att det skulle hända i det rödaste av de röda kommuner men även Lysekil har kommit in i den fantastiska framtids drömmande vågen som stora delar av övriga Sverige. Det tråkiga är att det blir en sex parti majoritet om alliansen i Lysekil väljer att samarbeta med mp och det lokala Lysekilspartiet.

Inom någon vecka ska vi veta hur styret blir i Lysekil, tyvär är jag mest i skogen kommande veckan och kommer vara ännu mindre uppdaterad än veckan som gick.

söndag, september 24, 2006

Lysekil och framtiden

Ingenting är klart efter att rösterna är sluträknade om det fortsatta styret i Lysekil. Under veckan som kommer tror jag att många frågor kommer att bli besvarade.

* Kommer Sossarna att sätta sig i opposition och lägga ner rösterna resten av mandatperioden för att inte ge makt åt de minsta partierna?

* Ska Alliansen i Lysekil jobba med Mp och Lysekilspartiet? (som har inlett en teknisk valsamverkan)

* Kommer sossarna att börja jobba med Mp och Lp? (det har varit lite tjafs mellan dom.

* Eller ska Alliansen samverka med Sossarna?
Frågorna är många men under veckan får vi resultaten, tror jag.

Inte ända fram

Nu är alla personröster räknade och det gick bra men inte tillräckligt bra för mig. Jag fick näst mest röster så centerväljarna i Lysekils kommun vill att jag ska ha det andra mandatet, men eftersom det finns spärrar i systemet och jag inte fick över 50 röster ("bara" 24) så blir jag ersättare istället.

Men jag kommer igen och nästa år sitter jag på ett av de tre mandat vi då kommer få!

måndag, september 18, 2006

Fortsatt spänd väntan!

jag har varit otroligt glad och valet gick som ni vet skit bra! Kommentarer och analyser har ni redan läst ett gäng så det struntar jag i.

Ett mål lokalt i Lysekil är klar vi fick två mandat! (se resultatet här)
Nu är det den spända väntan på hur många kryss jag har fått om jag lyckas kryssa mig uppåt och ta det andra mandatet eller om jag blir första ersättare.

Gränsen går vid 50 kryss, kommer jag upp i 50 kryss har jag en hyfsad chans att ta mig in men på onsdag vet vi!

Detta kommer jag driva!

Nya blogginlägg kommer under detta.

Jag vill ha ett samhälle med växande företag, bra miljö och där du känner att du kan påverka.

Fler företag - fler jobb!
För att få detta samhället måste reglerna för företag förenklas, det är helt galet att det är 20 000 sidor lagtext för alla som driver ett företag. Gör man det enklare och billigare att anställa kommer också jobben. Vi är på toppen på högkonjunkturen men det är inte många jobb som skapas, det är sjukt!

Billigt med bra miljö!
För att det ska bli en bättre miljö måste det vara enkelt och billigt att vara miljövänlig. Ta bort momsen på förnyelsebara drivmedel, ge en skatte rabatt till alla som köper miljöbilar och bygg fler sopstationer istället för att anställa sopspioner.

Du bestämmer över ditt liv
Det är för mycket som kommer via riktlinjer ifrån pappa Göran över vad som är bra för dig. Det behövs mer köksbordsdemokrati där du och din familj bestämmer. Ska du välja vad som är bäst för vem som ska passa ditt barn när du jobbar genom att få en summa pengar att bestämma över eller ska pappa Göran bestämma genom maxtaxan?
De äldre ska få bestämma vad som är bäst för dom när hemtjänsten kommer inte något direktiv ifrån kommunen. Att så mycket som möjligt ska bestämmas av dig, det är federalism.

Har du några frågor om vad jag tycker i andra frågor hör av dig via en kommentar eller maila till anders.dahlberg@centerpartiet.se elelr tel.073 598 29 58.

Jag gör lumpen och svaren kan dröja något men jag ska svara så fort jag kan.

söndag, september 17, 2006

Snart avfärd

Om en timme sätter jag mig på bussen för att åka tillbaka till Skövde och lumpen.
jag har röstat och varit på riktigt bra seger humör hela dagen tror inte att det kommer sluta när resultatet kommer.
Men det komer bli några riktigt nervösa timmar på bussen senare. Ojojoj.

Tror att resultatet kan väga upp allt och hela kommande veckan blir ett enda stort glädjerus!

Fritt citerat Fredrick Federley
Imorgon är första dagen på fyra nya år

En fantastisk morgon

Det känns som det kommer hända något idag, det känns i magen att det kommer bli maktskifte! Skickar iväg lite sms om att du måste rösta idag och får några svar att självklart och några ska rösta på mig. Härligt att höra :-D

Medan alla partiledare inom alliansen har växt den sista veckan i tv debatterna tycker jag att vänsterkartellen (utan Maria Wetterstrand) har haft en formsvacka.
Det är det som avgör att det blir en allians seger!

Glöm inte att rösta idag!

lördag, september 16, 2006

Heja Uddevalla!

Företagen i Uddevalla har gått ut och velat starta en slags försöksverskamhet där de tar bort las. Allt enligt danskmodell. Detta tycker jag låter som ett riktigt bra initiativ. LAS är ett hinder för mig som ung och arbetssökande och för dig som är äldre och vill byta jobb.

I Danmark har de tagit bort LAS helt men ändå känner de sig tryggare än vad man gör i Sverige. Det beror inte på den höga A-kassan de har (90% de första dagarna) utan den anledningen att där får man jobb om man skulle få sparken. Det är även många som bytar jobb av olika anledningar. Det är det inte många som gör, flera jobbar kvar även fast de inte vill just för att de skulle komma sist in på det nya jobbet. Detta är varken bra för den som arbetar eller den som anställer.

Göran har gett upp

Göran Persson har gått tillbaka i utveckling och likt ett dagis barn försöker komma på bortförklaringar för den komman allians vinsten i valet.

När sveriges "starke" man statsminister Göran persson säger att fps data intrång kommer vara det som gjorde att alliansen van har man inte mycket koll.
För det första hur kan det avgöra? Specielt när det är LUF som har grejat. Jag har jobbat en del i valet och har inte sett något eller fått någon info om hur s tänker och tycker, det har jag i och för sig inte fått av socialdemokraterna heller.

Vill du se hur Sapnet fungerar se det här (OBS, ta den med en nypa salt och ett gott skratt)

fredag, september 15, 2006

Slutspurt!

Känner mig otroligt tagad inför slutspurten nu sista helgen. Partiledardebatten igår tyckte jag gick mycket bra Görans fd paradgren att peka på att de borgerliga partiledarna inte kan samarbeta stämmer mer överens på vänsterkartellen. Kul att höra tre olika versioner av vad som kommer hända om (inte trolig men ändå) vänsterkartellen skulle vinna på söndag.

Maud är i en fantastisk form ingen trött Göran som snackar med statyer här.
Fler och fler "kommer ut" som centerpartister och valet kan gå riktigt riktigt bra!

För att se till att det går bra kommer de sista kampanjandet att förse Lysekil med material för att storstäda Sverige och att köra sista utdelningen av material imorn inne i Lysekil.

torsdag, september 14, 2006

Arbetarrörelsen i bildEn bild som förklarar arbetarrörelsen på ett otroligt bra sätt!
Tack enpartistaten

Sista partiledardebatten

När Göran Persson blir arbetslös på söndag ska jag se till att Göran kommer iväg på den där hörselundersökningen som Hägglund pratade om. Satt han verkligen i samma rum när han undrade vad Alliansen ska presentera för förslag för att minska arbetslösheten? Det jag undrar är vad kartellen har för förslag, nu har jag tre alternativ och jag vet inte om en blandning av dessa tre kommer bli bra.

Nu är snart reklamen slut.

Bra att det blev debatt

Äntligen kunde sverigedemokraterna vara med i TV och någon argumenterade emot det dom sa. Hitills har de fått mängder med tv tid utan att någon sagt hur fel dom hade, bara för att ingen vill acceptera dom. Ett parti som finns med i fler fullmäktige salar än både junilistan och feministiskt inititiv är accepterade.
Det är dags att någon tar en debatt och jag är stolt över att Fredrick Federley gjorde det!

onsdag, september 13, 2006

Kort lump vecka

Efter en kortare vecka i skövde än vanligt sitter jag nu på Skövde station och är påväg hem. Ska bli fantastiskt gött att få en långledighet, tänkte även kampanja lite det sista också. Vi kommer inte vinna fören på valdagen. Känns otroligt härligt just nu när vi gått ifrån 5,8% till över 7% i SIFO på en vecka. Vi är på rätt väg!!

Glöm inte att rösta för ett maktskifte på söndag!

söndag, september 10, 2006

7 dagar kvar till maktskifte

Nu är det snart söndag den 17 september som vi i Alliansen har längtat efter och smo socialdemokraterna under en tid var lite små rädda för. Alliansen längtar fortfarande men sossarna har nog fått lite mer mod. Men jag förstår inte hur de har lyckats, jag kan ärligt säga att jag har fruktansvärt dålig koll på vad sossarna vill göra och hur de vill göra det. Den största frågan är med vilka.

Inga svar.

Det mest tragiska är att nu går vi in på slutspurten och det enda som sossarna har snackat om den senaste veckan förutom ett litet grönt manifest är folkpartiet dataintrång.

I san Marita Ulvskog anda kan man ju misstänka när de upptäckte det eftersom de presenterade detta fasansfulla på natten efter moderaternas utfrågning i SVT.
För de första jobbar inte datatekniker så länge, för de andra har flera kritiserat sossarna för otroligt dålig säkerhet om de inte upptäckt det tidigare (läs artikel i SvD här)
Men har man ingen politik att presentera får man kritisera motståndarna.

lördag, september 09, 2006

Sätt Sverige i Arbete!

Alliansen har idag presenterat en rapport i punktform om hur vi ska sätta Sverige i arbete.

En kort inledninge och sen kan du läsa hur vi ska göra för att fler ska försörja sig själva i Sverige!

Läs rapporten här

torsdag, september 07, 2006

Ända in i kaklet

Än är det inte säkert att det är vi som tar hem detta valet men det känns gött att jag ska få två extra dagar ledigt ifrån lumpen under nästa vecka och de ska användas för att kampanja så mycket som möjligt. Detta är inte över fören de som tror på framtiden har segrat och inte dom som klagar på oppositionens politik istället för att lyfta fram sitt eget. Det enda jag vet om sossarna är att "Alla ska med" men jag vill inte att "alla ska med" på Göran Perssons i samma bil åt samma håll sett (de första reklamskyltarna som kom).

Jag vill att alla ska med men de ska även få bestäma vilken väg de ska ta!

Är du också Centerpartist

Fler och fler upptäcker hur fantastiskt bra Centerpartiet är!
Senast är det Marie Söderqvist på expressen.

Läs och njut!

Läs här

söndag, september 03, 2006

Kansler Göran Persson?

Har precis sett V for Vendetta för första gången och det var mer än en gång jag tänkte att det var en grov variant av hur Sverige såg ut idag. Med en ledare som har tappat allt och bara är ute efter makten och gör vad de kan för att få den. Bevakningen av invånarna i landet ökade mer och mer och mycket var förbjudet.

som sagt var det en grov liknelse men att bara tanken på Göran Persson och Socialdemokraterna tillsammans med den filmen är skrämande, tänk om de får fortsätta som de har gjort?

Det är sjukt!

CUF har startat en ny rolig kampanjsajt där vi kommenterar de andra partierna valafficher.
Det är sjukt!

Se sidan här