lördag, augusti 19, 2006

Valrörelsen har startat!

Att CUF tar mer och mer plats i svensk politik är ingen nyhet. Men att när CUF är och kampanjar i Lysekil i veckan som gick fick de på förstasidan rubriken valrörelsen har startat och en del bilder, mycket kul tycker jag.

Tillägas ska att den lokala Alliansen för första gången någonsin i Lysekil kampanjade ihop för några veckor sedan, men det är ju när CUF är i stan som valrörelsen drar igång ;-)

söndag, augusti 13, 2006

Rörelsen värmer upp

Under en lång tid nu har rörelsen (den med Göran Person och Wanja som ledare) värmt upp inför valet med att klaga, och klaga och kritisera, men väldigt sällan har jag hört dem säga "Detta vill vi göra ..." och sen faktiskt gett en mer direkt bild än några klyshiga ord med avslutningen "detta får du inte i moderaternas Sverige".

Efter att ha tittat till hemsidan S-info kan man se att (13 aug 17:32) Handlar alla de senast uppdaterade bloggarna utan en om hur Moderaterna, Centerpartiet och Alliansens förslag kommer slå mot gud och alla människor.

Inte undra på att det finns en risk för att årets valrörelse kan bedrivas på en väldigt låg nivå.

Jag vet om att denna post inte alls berättar om det Centerpartiet och Alliansen tycker utan bara klankar ner på sossarnas rädhågsna stil att bedriva valrörelse.

tisdag, augusti 08, 2006

Det sanna kriget

Man blir så trött när någon manipulerar och stora erkända nyhetsbyråer går på det och kablar ut det till oss som inte ser kriget på riktigt.

Nu senast är det en fotograf som har manipulerat bilder om ett sönderbombat Beirut (läs artiekl i Aftonbladet här)
För någon vecka sen läste jag att det Hizbohlla (osöker på stavningen) hade ordnat guidade turer för journalister så att de pratade med rätt gråtande personer och fick rätt bilder att filma. Tråkigt att journalisterna går på detta. (Finns på nätet, har inte haft tid att leta upp länken)
Självklart så har även Israel propaganda i kriget men surt när de svenska journalisterna sväljer allt som sägs ifrån ena sidan. Opinionen blir väldigt vinklad då.

söndag, augusti 06, 2006

Lumparlivet har börjat

I måndags 31 juli rtckte jag in i lumpen på T2 i Skövde. Än s länge har vi mest gjort excersis men det blir bara roligare och roligare. Grabbarna jag bor med på logementet verkar vara riktigt bra killar och det gör ju inte saken sämmre.

Det tråkiga är att jag inte kan blogga så mycket som jag vill men ska försöka varje helg och förhopningsvis någon gång under veckorna också.

fredag, augusti 04, 2006

Valkonvent

Idag ær førsta gången jag sitter framfør en dator senda inryck i måndags. Denna och veckan som kommer ær det troligen vældigt dålig uppdatering på bloggen pga mycket kvællstjsænst. Mer om lumpen kommer kanske på søndag då jag ær hemma igen.

Just nu ær jag på Centerpartiets valkonvent i sthlm och det ær riktigt riktigt bra. Inspirerade talar, rolig presentation av valprogramet som førtroenderådet tog igår (finns troligen på centerpartiet.se/val06)

Har fått mycket inspiration och en del klockrena citat, Ett dær persson framstælls som knarklangare som langar det bedøvande medlet bidrag.
Vill man ha en regering som tillverkar flygplan eller fallskærmar.

Men nu ska jag upp på rummet igen før att gøra mig iordning før kvællen middag och fest.