söndag, april 30, 2006

Min bloggs framtid

Jag kan inte ha samma blogg frekvens som jag har haft hitils under våren, detta för att jag kommer vara borta en del samtidigt som jag har mycket att göra i skolanen tid nu. Detta kommer att gå över om någon månad.
Fram tills dess ska jag blogga så mycket det går, synd att det inte är mer än någon gång i veckan kanske.

tisdag, april 25, 2006

Ung Vänster - kommunisterna 2

Att man kan sucka högt åt Ung vänster och deras kommunist snack vet man ju sedan tidigare, men när de angriper det senaste centerparti förslaget för att minska ungdomsarbetslösheten med att säga att enda anledningen är att maximera företagens vinster är man så socialistiskt centraliseringskåta att jag kan spy.

Vad är det för fel att någon annan än AMS (som fömedlar ett jobb per år och anställd) får lite konkurens?

Varför är det fel att någon annan än staten ska få förmedla jobb?

Jag håller med ung vänster att man måste skapa fler jobb för att minska arbetslösheten (helt dumma är dom inte).

Synd att de inte vet hur man skapar fler jobb, alla vill inte jobba inom offentlig sektor.

Läs Ung Vänsters pressmeddelande här

Läs om Centerpartiets förslag här

Detta med jobb

I detta Sverige den bästa av världar där åker ungomdar längs Norska gränsen till Norge för att:
1) Det finns jobb (sedan att norrmänen inte vill göra jobben är en sak)
2) Bättre lön än i Sverige

I Malmö åker nu svenska ungdomar över till Köpenhamn för att få jobb, varför då?
1) Det är snudd på arbetsbrist.
2) Det är högre lön.

detta är ju trevligt att svenska ungdomar som har tröttnat på situationen gör något åt det. Att AMS i Malmö betalar resan för att göra en arbetsitervju tycker jag är super för att de har insett problemet. Synd att sossarna inte kunde göra samma sak.

Jag blir bara tröttare och tröttare på sossarna och deras politik.
Förstår de inte att det är ett hinder för människo?

I Danmark finns ingen motsvarighet till svenska LAS och de känner sig trygga på jobbet, enligt en OECD undersökning.

Läs mer på DN här

onsdag, april 19, 2006

Fortsatt dåligt bloggande

Tyvärr kommer bloggandet ligga nere i minst en vecka till, tycker att detta är väldigt tråkigt men med ett projektarbete och lite annat att jobba med och lämna in samt att jag ska till Stockholm i helgen blir det inte mycket tid över.

Men hoppas påsken var bra!

onsdag, april 12, 2006

Dåligt med bloggandet

Under helgen tror jag inte att det kommer bloggas så mycket, har ett projektarbete att skriva samtidigt som det ska firas guld, städas och göra några arbeten till.

Biljetter till final nr 5

Nu har jag fixat fyra stycken biljetter till final numer fem där frölunda kommer avgöra och silvret ska hem till karlstad igen ;-)

Jag, min kusin, och två kompisar kommer få en oförglömlig upplevlese :-D

Tråkigt för alla er som inte fick biljetter, mitt störtsta problem nu är om jag ska sätta fast en Centerpartiet sticker på bilen eller inte, i Göteborg finns det ju några omogna människor som kastar sten och jag vill ju ta mig hem på söndag kväll/natt.

tisdag, april 11, 2006

Nu är framtiden fixad!

Denna insändare har jag skickat in till Bohusläningen och så snart jag hittar adressen till Lysekilsposten.

Nu har vänsterkartellen lagt sin vårbudget och jag är mycket lättad, alla 146 000 arbetslösa ungdomar har fått 1000 plusjobb att dela på, det är detta som är socialdemokraternas, vänsterpartiets och miljöpartiets satsning för att få bukt på ungdomsarbetslösheten.
Jag tycker det är väldigt tråkigt att vänsterkartellen inte har förstått att om vi inte idag gör något åt arbetslösheten kommer jag och min generation få sämre äldreboenden, lägre pension och en välfärdsförsämring om man jämför med idag. Detta är jag och Centerpartiet oroliga över.

Centerpartiet har en dröm där företagandet blomstrar istället för att minska, en dröm där ungdomarna kommer in på arbetsmarknaden tidigt och kan börja bygga på sina egna drömmar. För att detta kan hända måste det vara enkelt att starta företag och det ska vara enkelt att anställa.
Om vi inför ungdomsavtalen (som är tryggare än plusjobben) säger 9 av 10 företag att de ska anställa. De som har jobb idag behåller sin nuvarande anställning men ungdomsavtalen är till för att de arbetslösa, som vänsterkartellen har glömt, ska komma in på arbetsmarknaden och få meriter, kontakter och en egen månadslön. Sverige har en ekonomisk tillväxt som aldrig har varit bättre men ändå anställer inte företagen, bland annat på grund av det regelkrångel som finns på svensk arbetsmarknad.

söndag, april 09, 2006

Kurs i helgen!

I helgen blev den högt omtalade Valkickoffen av stapeln och det blev väldigt trevligt och jag tror att deltagaran tyckte att det var väldigt givande (jag höll mest hus i köket och vid diskmaskinen). Så för tillfället är jag kung på storköks diskmaskiner!

Under helgen gick vi igenom ideologi, frågor CUF ska driva lite hårdare, hur man har en klasspress och hur en debtt går till.

Nu ska jag iväg och se på Brokeback mountain.

För övrigt tycker jag att du ska göra som mig och skaffa ett band

onsdag, april 05, 2006

I vilket land bor Pär Nuder?

Vi lever bra nära den bästa av världar


Detta säger Pär Nuder i samband med att dom lanserar vårbudgeten.
Jaha, om Nuder öppnar fönstret ibland så kanske du ser någon av dom 20% arbetslösa ungdomarna, någon av den ökande skaran av uteliggare och att företagar antalet minskar!

Men jag funderar om han borde läsa boken Candide, där ironiserar dom lite gran över den bästa av världar.

Det var den tryggheten

Nu har jag fått reda på att sossarnas plusjobb har två veckors uppsägningstid. Till detta ska läggas att plusjobben inte är a-kasse grundande och det finns maxlön.

Iblan blir man bara trött.

Skriv på mot arbetslöshet!

Tycker du också att ungdomsarbetslösheten är ett problem?
Skriv då på Centerpartiets namninsamling mot arbetslöshet som kommer lämnas över till Hans Karlsson (s) arbetsmarknadsminister.

Skriv på här

tisdag, april 04, 2006

Dessa stackars socialdemokrater

Jag tycker verkligen synd om alla socialdemokrater och annat vänster folk som tror att de gör något bra i deras politk och att klanka ner på Centerpartiets förslag så mycket som möjligt.

Men när jag satt här och blev sur efter yterligare ett påhopp så kom jag på en annan vinkel i jämförelsen av plusjobb och ungdomsavtalen.

I plusjobben kommer man inte in i försäkringssystemen så efter två år när jobben statens bidrag är slut så får de gå tillbaka till alfa kassa.

Hur lätt är det att planera för framtiden när man inte vet om man kommer hitta något nytt jobb efter den tiden eller kommer man få något lån med bara två års garanterad betalningstid (alfa kassan är inte så hög så där har manv erkligen inte råd att betala tillbaka).

I ungdomsavtalen så får man dels ett avgångsvederlag dels så kommer fler riktiga jobb att skapas och man kommer in i försäkringssystemet.
Även om man skulle få sparken, som alla kommer få enligt vänstern, så har halvdan A-kassa det är ju inte mycket pengar över men större chans att klara sig på a-kassa än alfa kassa.

Så när "solidariska" vänstern klagar på centerpartiet borde de kolla va de själva läger fram för förslag. Något mer personlighetskränkande och ungdomsfientligt har jag inte varit med om. Sen är det max lön på plusjobben också, vadå löne begränsande?
Är det indirekt lönedumpning vi talar om?

Varför ökar inte socialistpartiet?

I frankrike är det ju kravaler men enligt DN så har inte det stora socialist partiet ökat i opinionsmätningarna. Nu är det dags för stämma får se vad som kommer fram ur det. Men jag tycker att detta styrker att detta är inte demonstrationer mot ungdomsavtalen (av de stora massorna) de vänsterinriktade studenterna, kommunisterna och nationalisterna gör det nog.

Men de stora massorna demonstrar mot de hopplösa läget i landet sen att de är för konservativa för att testa något nytt är väldigt tråkigt.

När man märker att ett system inte fungerar så måste men testa något nytt, annars kör det bara på och blir värre och värre detta gäller specielt sverige!

Kan ju undra hur man ska klara jobben när ekonomin börjar gå sämmre när man inte har lyckats att fixa jobb när Sverige går bättre än någonsin.

Läs analysen i DN här

söndag, april 02, 2006

Toppkandidat?

Jag ser mig själv som en av toppkandidaterna på kommunlistan i Lysekil men att bli kallad som toppkandidat till riksdags listan trodde jag skulle vänte i minst en mandatperiod till. Men men det är lite kul att partiet lyfter fram de unga de har på listan, (ialla fall för mig som får fotograferas med de stora namnen).

Tycker även att Fredrick Federley hade ett otroligt bra föredrag som jag tycker att det är väldigt nyttigt för partisterna i distriktet att höra. Alla som jag pratade med efteråt var väldigt nöjda! Bra Fredrick!!

Entreprenörer som lyckas

ÄNteligen är det ytterliggare några människor som går mot strömmen i Sverige och vågar satsa på något de vill leva för.
Detta är människor som har startat i liten skala, troligen själv med någon kompis. Nu har dom anställt 18 personer och säljer kläder i stora delar av världen.

Tänk om man hade ändrat lite i reglerna för företag, då hade vi haft fler företag som hade anställt och sålt utomlands= goda fortsättningar för ett värfärdssamhälle (med riktig välfärd inte en socialistisk där dom som har jobb får det bra)

Läs i Aftonbladet om jeansen här

lördag, april 01, 2006

Distriktstämma och franskt ja

OM någon timme ska jag iväg till distriktstämman för Centerpartiet i Bohuslän, ska bli en trevlig liten tillställning.
Fredrick Federley kommer också att vara där.

Sedan har frankrike sagt ja och det känns skönt att de gjorde detta, nu kan man om några månader slänga upp det argumentet på vänsterkanten att det blev inte som de trodde att det skulle bli.

Inte undra på att företagandet sjunker när LO och andra vänstermänniskor klankar ner på hur dåligt det är emd företag.