torsdag, mars 30, 2006

Hurra för företagandet!

Via Fredrick Federley hittade jag en mycket välskriven och tänkvärd (för vänsterkartellen) debatt artikel där 42 företagare skriver om att de har tröttnat på att bli smutskastade av LO.

Läs här

Bloggkartan

Nu finna även jag med på Bloggkartan.se


Lysekil

onsdag, mars 29, 2006

Fransk demonstrations wannabe?

Nu har några vänster aktivister fått lite inspiration av de demonstrationer som dels komunister och nationalister har haft i Frankrike.

Igår var det dags för demonstration på sergels torg för att visa deras stöd för de franska arbetarna (den extrema siffran på 200 personer dök upp=kompakt stöd).

Men det hemska är att säpo tvingar alla som jobbar på RO att lämna jobbet senast 18.00 och en pike buss körs dit.

Nu hände de inget värre än att några hormonstina människor kastade ägg och satte upp klisterlappar men oj på vilket sätt de möter debatten.

Expiditionen i Göteborg var även den utsatt för sabotage med klotter och krossade rutor.
Känns lagom roligt att bo i ett demokratiskt land som Sverige, lägga ett förslag och ett antal människor inte kan jobba som dom vill för att det är en risk att vara där.
Lågt och tråkigt.

Läser mer hos
Federley Här finns även bilder ifrån RO

Wickberg här och här

Leander

måndag, mars 27, 2006

Ljuvliga dagar

Efter fyra helt underbara dagar har jag nu lite solbränna i ansiktet och är helt borta på vad som har hänt i lilla Sverige.

Men kan säga att utnämningen till ny utrikesminister kunde nog inte vara bättre, men det är ju bara ett halvår till eller så..

Nu har även Frankrike utlyst generalstrejk (med den lägsta andelen fack anslutna i väst världen), får se hur detta slutar, tycker det är synd att man fullständigt skiter i fördelarna med förslaget för att minska ungdomsarbetslösheten.

Som sagt får väll vänstern gotta sig en stund till.

onsdag, mars 22, 2006

Fjällen!

Om några timmar åker jag till fjällen igen, ska bli riktigt gött att få åka av sig lite till innan snön helt är borta.
Syns tidigast på måndag!

tisdag, mars 21, 2006

Klockrent Marie!

För er som inte har sett bilden i Ung Center som Marie Wickberg gjort tycker jag att ni genast ska gå till närmaste CUF kompis eller bibliotek och spana in den.

På bilden är porten till arbetsmarknaden helt igenbomad med plankor märkta med olika påhitt som kan låta bra men som i vissa fall gör mer skada än nytta.

Och så är det några pilar med Ams, åtgärder, plusjobb som leder ner i bidragsgrottan där Göran Persson tar emot dom.

Ja som sagt, den måste ses.

Freivalds har avgått

Nu har hon avgått, hon har lyckats/misslyckats med en del så jag tycker det är rätt av henne att göra så.

Läs mer här

måndag, mars 20, 2006

Sveriges yngsta lista?

Jag har som sagt fått tredjeplatsen på centerpartiets kommunlista i Lysekil, nu har dom även räknat ut medelåldern på listan, ca 40 år.

Jag är alltså ungdomskandidat på en lista som kan ha den lägsta medelåldern i Sverige. Jag är ganska nöjd jag.

Detta underbara Frankrike

Som jag har skrivit tidigare så har vänstern gottat sig i att Frankrike har strejk efter strejk, nu har facken och vänster studenterna satt ett slutdatum för att riva upp förslaget om att utöka ungdomsavtalen till företag med fler än 20 anställda, annars kommer de utlysa generalstrejk.

Ska bli intressant och se om de kommer klara sig hela vägen.
Facken har under åren försökt att dra igång större strejker men inte tydligen har de inte fått stöd för sina ideer de gångerna och det har blivit mer pinsamt än gett resultat.

Detta oroar facken i frankrike även denna gång, men med vind i ryggen av diverse undersökningar och stora demonstrationer kan de faktiskt utlysa generalstrejk, ska bli intressant att se hur det går för dom.

Själv ser jag det som ett bra sätt att få jobb, om det inte skulle fungera får man ju ändra igen, för dagens socialist system har ju misslyckats totalt!

Citat ur SvD:
Facken höjer nu insatserna. De kan rida på växande stöd i opinionen. Och på att högerns uppslutning bakom de Villepin inte är solid. Men också på fackligt håll finns osäkerhet om hur korten ska spelas de närmaste dagarna. ”Går man till generalstrejk måste man vinna den också”, sade en facklig företrädare i går. Och frågan är också hur många divisioner fackföreningarna förfogar över.
Frankrike har den lägsta fackliga anslutningsgraden bland västliga industriländer. Och de senaste åren har fackföreningarnas gått in i väggen när de försökt mobilisera till stora strejker. Det gällde för två år sen i striden om pensionsreformen och det gällde i höstas vid försöken till strejker inom transportsektorn. Både inom facken och den socialistiska oppositionen finns farhågor för att situationen ska glida dem ur händerna.


Läs artikeln i SvD här

Läs S studenterna om deras utdelning av biljetter till frankrike här

CUF svar på biljetterna här

fredag, mars 17, 2006

Är Da Vinci koden san?

Jag har snart lyssnat klart på Da Vinci koden (har den som ljudbok i bilen).
Har funderat länge på vad som är sant och inte i den här boken så jag gjorde lite efterforskningar i diverse tidnings artiklar.
Hinner inte läsa dom och skriva någon kommentar men här har ni länkarna till det jag har hittat i artikel väg.

Expressen

SvD

Aftonbladet

DN

Ljuger politikerna

Tv4 har gjort en undersökning efter partiledar debattens om jag själv missade men de som har sett debaten och sen läst undersökningen har skrivit en del kommentarer.

Magnus Andersson fastställer att Göran Persson är den som ljuger mest
Läs här

Jonas Morian nämner bara att alliansens ledare har fel men varför nämns inte Göran?
Läs här

Erik Hultgren Har även han kommenterat detta
Läs här

Men den närmaste helgen kommer jag fira min kusin när han fyller 18.

måndag, mars 13, 2006

NU är listan klar!

Efter ett väldigt bra årsmöte med Centerpartiet i Lysekil och en tredje plats på kommun listan är jag verkligen nöjd med dagen!

Är för trött för att skriva något smart just nu men med en lista med den lägsta medelåldern på länge, 5 kvinnor och 5 män, bra folk på listan.

Jätte intressant valrörelse, 2 mandat till hösten blir det om inte mer!

Sossarna har ingen verkligehetsförankring

Nu är det klart sossarna har ingen verklighetsförankring när det gäller små företag.
Företagarna har gjort en enkät bland alla riksdagspartierna där en av frågorna hur de tycker att företagsklimatet är.

Man skulle betygsätta företagsklimatet på en skala mellan 1-10, där 10 är högst.
Sossarna satte en åtta (8!!)
Sen kom vänsterpartierna och lägst satte de borgerliga partierna. Närmast företagarnas medlemmar var centerpartiet (företagarnas medlemmar tycker att företagsklimatet är 4,8. Centerpartiet satte betyget 5.

M och Fp satte en fyra.

Udnrar hur sossarna ska få fram de jobben de pratar om i småföretagen när de inte vet hur småföretagarna har det.

Diverse rapporter om att det är bra i Sverige är i stort bara ett bevis på att stora företag har bra företagsklimat.

Läs rapporten med enkäterna här

söndag, mars 12, 2006

Alliansen - För arbete!

I en temoundersökning beställd av Alliansen med frågan vilket regerignsalternativ som de tror skapar flest jobb, svarade 46% att de tror alliansen är bäst på att skapa jobb vänsterpartiernas siffror är 31%, 18% kunde inte välja vilken sida de trodde är bäst.

Känns riktigt bra att vårat budskap kommer fram ordentligt, men sossarna misslyckande har väll gjort sitt till (att arbetslösheten ökar).
Hoppas verkligen på allians seger, i annat fall får man väll lämna det sjunkande skeppet några år, för jobb och resor.

lördag, mars 11, 2006

Varför njuter vänsterfolket?

Har surfat runt på några bloggar efter att ha läst DN och SvD artiklar om demonstrationerna i Frankrike.
De njuter verkligen av det, flera undrar vad Maud ska svara nu och detta är ett bevis på att folket (ja FOLKET) tycker detta är ett dåligt förslag.

Nu har några tusentals vänster människor demonstrerat på universiteten mot LAS förslaget, självklart tycker de att det är ett dåligt förslag. Regeringen har lysnat mer på företagen än på vänstervridna människor med arbete.

För det första så är några tusen människor inte så många procent av frankrikes totala befolkning. Fransmänen är även kända för sin demonstrationslust (vi är några som har sett bönder hälla gödsel i rondeler, kastat potatis, diverse kravler under åren osv.) För lagom Sverige vänstern (även de har jobb) älskar vad de ser.

Det enda jag ser i de här demonstrationerna är att polisen går in med batong och tårgas. Men poltiskt bevisar detta ingenting.

Läs DNs artikel här

Se vilka träffar knuff.se får när man söker på "las" här.

torsdag, mars 09, 2006

Hultsfred tar sig!

Håller hultsfred på i dent akt de här med att släppa 2-3 riktigt lovande band varje bandsläpp samtidigt som resten verkar helt ok men inget jag har hört så är det Hultsfred som gäller till sommaren.

I senaste bandsläppet är The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Backyard Babies som är mina favoriter.

Har inet köpt någon biljett än men det får nog göras snart, blir troligen slutsålt iår också.

Läs om alla klara artister här

Läs DNs artikel om biljettförsäljningen här

onsdag, mars 08, 2006

Tvåa i medlemsomröstningen

Idag har medlemmarna i Centerpartiet sagt sitt om listan, en andra plats blev det (första plats blev mamma som blev kandidat i sista minuten).

Känns riktigt roligt att man har det stödet av medlemmarna, att jag sedan barnsben är känd i organisationen har ju gjort sitt också.

Jag kommer nog ändå att bli föreslagen på en tredje plats när jag inte är riktigt säker på hur jag ska göra efter lumpen med diverse flytt lass osv. Så därför kan jag tänka mig en tredje plats på listan så att andra känner mer kämpaglöd i valrörelsen.

måndag, mars 06, 2006

Max större än Burger King

Nu har min favorit hamburger kedja blivit näst störst på marknaden!! Detta gillar jag starkt, väntar verkligen till den dan de etablerar sig lite närmare mig. Hörde något om att de skulle finnas på Överby köpcentrum men där är jag aldrig så jag vet inget om det.

Har bara ätit där en gång men jag tror på kärlek vid första ögonkastet.

De har även tagit en del ifrån McDonalds, som ska stänga 24 butiker i England. Första större tillbakagången tror jag. Undrar vad man gör med en överbliven McDonalds restaurang?

Läs artikeln i Svd här

Se Max hemsida här

McDonalds här

söndag, mars 05, 2006

Ljudbok inför rätta

Jag har i några veckor lyssnat på Davinci koden av Dan Brown, boken är riktigt bra och lyssna på boken när man kör bil är inte dumt alls.
Det sämsta är att man lyssnar bara när man kör och att det blir alldeles för korta ca 20 minuters lyssningar två gånger per dag när det är en hyfsad dag.

Nu är tydligen boken inför rätta pga plagiat, hur det är med det vet jag inte när jag inte har hört ut den här boken eller läst den andra (The Holy Blood and the Holy Grail).
Men några av de saker som Brown påstår i boken är riktigt bra, vad som stämmer och inte har jag ingen aning om, någon gång ska jag kolla lite på den saken.

Läs DNs artikel om rättegången här

Trevlig helg och fixad dator

Nu har jag varit i Göteborg fredag-lördag på The Ark (alltid bra live) och The Darkness (eh ja några svettiga långhåriga män tyckte det var bra).

Förutom konsert så körde vi jätte fel några gånger när vi skulle till vandrarhemmet

Citat av väldigt bra vän efter att vara på väg på 45an mot Karlstad när vi skulle till masthuggstorget
"Kör av här nu vet jag vart vi är", ca 10m efter att vi kört av och jag undrar vart vi ska svänga, "Jag vet inte känner inte igen mig längre"

Men riktigt kul hade vi!

torsdag, mars 02, 2006

Karikatyr bilder

Har via en kompis hittat en länk till en karikatyrtecknar i en lokal tidning i Östersund. Nu när det är dumt att rita om det mesta tycker jag ni ska spana in Mäkis bilder, fantastiskt bra. Några är så klockrena att man kan nästan inte sluta le/skaka på huvudet.

Njut!


Läs mer om tidningen här

Han hade också en egen hemsida, se här

onsdag, mars 01, 2006

Vad ska (s) anmäla?

Sossarna har nu bestämt sig för att inte anmäla de bilder de har hittat som driver med sossarna, själv tycker jag att detta har gått överstyr.

Självklart ska inte sossarna anmäla dom, det är ju bara någon som har mer eller mindre låg humor och privatpersoner ("sosse jakten" var en bild på MUFs interna forum) samma är det med ulv bilderna, deras sätt att försöka övertyga sig själva med att de inte tycker vad de säger.

Mailen ska anmälas det är dåligt och svagt att sprida falska rykten som dom har gjort och olagligt, Marita Ulskog säger att det kan ha funnits en tidningsartikel om detta för några år sedan men jag tror att riskten är stor att den också kommer ifrån sosse mail, om den överhuvudtaget finns.