måndag, februari 27, 2006

En intressant LO undersökning

LO har för ett tag sedan gjort en undersökning bland 30 000 av deras medlemmar. Resultat som följer,

Tio-i topp-listan för de viktigaste frågorna ser ut enligt följande.
1. Sänkt arbetslöshet
2. Bättre arbetsmiljö
3. Förbättrat anställningsskydd
4. Kollektivavtalsmodellen
5. Förbättrad tandvårdsförsäkring
6. Högre pensioner för alla
7. Rätten till heltid
8. Ökade ekonomiska medel till äldreomsorgen
9. Mer pengar på skolan
10. Satsa på kompetensutveckling

Sedan var en fråga vilket parti de skulle rösta på självklart var sossarna störst men det intressanta är att 43,6% vet inte vad de ska rösta på.

Flera av dessa har troligen märkt att (s) politik inte har sänkt ungdomarbetslösheten eller övriga arbetslösheten heller. Tydligen är det inte så många fler än fackpampar som bryr sig om kollektivavtalen som de ser ut idag, den frågan kommer först som fjärde viktigaste fråga, är verkligen glad över att rätten till heltid inte kommer högre än sjunde plats, synd att LO topparna ska vara så vrål konservativa och bara tänka på sig själva när medlemmarna inte alls är det, en lite revolution inom LO hade inte varit fel.

Läs mer om undersökningen här

söndag, februari 26, 2006

Hemma igen

Nu har jag vart på ett mycket trevligt besök hos några CUF kompisar i Hallan och åkt skidor i Branäs, också detta väldigt trevligt men en hel skidort utan en enda sittlift, dåligt. Inget vidare drag på afterskin heller, men grym stämning när man såg Sveriges semifinal i hockeyn (som blev guld idag :-D

Under den här veckan har det hänt väldigt mycket som alla har kommenterat före mig så det tänkte jag låta bli.
Har heller inga nya ider förutom att man ska bygga en sitlift i Branäs, alternativt åka till Hafjell, lite längre bort men lite bättre, OS backar är det också!

Får se om det kommer något inlägg under kvällen annars får ni vänta till imorn eller på tisdag, jag spelar ju banyd på måndagar nu för tiden.

lördag, februari 18, 2006

Schlager, bortrest och annat

Först vill jag säga att fel låt vann idag, Linda skulle ha gjort det, men jag tycker det är synd jag missade Elctric Banana Band hade vart kul o se, de verkade ha rätt sköna moves :-p

Under kommande vecka har jag Sport lov och kommer säkert vara hemma ca 6 timmar sammanlagt. Imorn åker jag till Hallan och ska hälsa på några CUFare i Tvååker, troligen även Per ombudsman i Hallands CUF.

Morgonen efter jag kommer hem är det dags för Branäs och lite skidåkning, äntligen längtar verkligen!!

torsdag, februari 16, 2006

Sommaräng luktar gott

I ett avbrott i mitt pluggande (eh ja vi kan säga så)
läste jag Marie Wickbergs blogg att dom hade kommit in på vad olika partier luktade och listan blev (håller helt med henne)

Vänsterpartiet: Sprayfärg
Socialdemokraterna: Insutten maktkorridor
Miljöpartiet: Vitlök
Centerpartiet: Som en sommaräng
Folkpartiet: Dammig skolsal
Kristdemokraterna: Församlingshem
Moderaterna: Dyrt rakvatten

Läs inlägget här

Krångel mm

Datorn fungerar sådär men har satt igång den gammla igen så att jag kan surfa hyfsat bra.

Kanske kommer ett inlägg senare idag, annars imorn.
Hoppas ni klarar er, själv ska jag jobba med ett intressant arbete om dalarna i kursen turism och resor ;-p

tisdag, februari 07, 2006

Troligen svagt resultat för (v) i Bohuslän

Nu är det tveksammt om vänsterpartiet i Lysekil kommer ställa upp med en lokal lista. Gruppledaren (även min lärare i samhäll C och matte C) ska inte ställa upp till omval.
En av de förtroendevalda ska lämna partiet och yterligare en överväger att göra det.

I Lysekil har inte samarbetet varit så starkt med mp som i Tanum och Uddevalla, därför är inte någon samlingslista heller aktuell.

Detta gör det svårt för vänsterpartiet att få nya röster i Bohuslän när det inte är lika många som förut som har jobbat för partiet lokalt, fotfolket försvinner. Detta har ju inte jag något emot.

Sen att vänsterdemokraterna samlar namn för att ställa upp i valet är inte heller något som är fel, troligen kommer inte de in i riksdagen och med lite tur kan de dra ner vänsterpartiet under 4%. Drömmen för ett borgerligt maktskifte!

lördag, februari 04, 2006

Ett sosse uppvaknande

En sosse tidning undrar vad centerpartiet står för idag. Denna människan har nog in i det sista hoppats att Maud ska hoppa fram och säga att - "nä vi ångrae oss vi vill vara sosse kramare ett tag till så ni slipper kommunist vänstern och miljö mupparna."

Men icke, sverige behöver alliansen, det är alldeles för mycket som går fel i dagens "välfärds samhälle" det finns människor som inte klarar sig i dagens Sverige och lever på gatan, 19,2% av sveriges ungdomar har inget jobb och inte heller invandrarna det startas för få företag och dagens småföretag har inga stora chanser att växa, så undrar var framtidens svenskar ska jobba och hur vi ska klara oss då?

Grattis till uppvaknandet och om du tycker att Centerpartiet är högervridna nyliberaler (som jag inte tycker att vi är!) bara för att vi tänker i nya banor när dagens system inte fungerar så, jaja får väll ta den smällen.
Du kan ju rösta på ett vrål konservativt sosseparti utan visioner ännu en gång, men skyll inte på mig när bara de med pengar kommer klara sig på ålderns höst.

Läs ledaren här

fredag, februari 03, 2006

Bra med nytänkande

Maud har idag lagt ett förslag att las inte ska gälla ungdomar upp till 26, första jag hörde av detta på radion undrade jag lite vad de höll på med nu men efter att ha läst debatt inlägget i DN (läs här) och lite bakgrunds info tycker jag det är ett bra nytänkande förslag.

När det är 19,2% ungdomsarbetslöshet idag så är det väll ett väldigt bra bevis på att dagens system inte fungerar för ungdomar.

Bra att få upp ett nytänkande förslag som har testats i Frankrike innan för debatt även i Sverige. Synd bara att s regeringen bara slår ifrån sig med standard svaren (lägre lön och sämmre arbets trygghet) nu ger detta förslaget iof sämmre arbetstrygghet men bara de två första åren. Jag har hellre ett jobb med lite sämre trygghet än inget jobb alls. Och varför skulle ett företag sparka någon efter ett tag? Det tar ett tag att lära upp någon ordentligt hur grejerna fungerar och vad man ska göra och då är det ju dumt att sparka någon innan hon/han jobbar effektivt och när man lärt sig varför ska man då sparka en person för att lära upp en annan ifrån grunden?

onsdag, februari 01, 2006

Vackra västkusten

Det är dagar som idag när man verkligen förstår varför det är så fantastiskt underbart att bo som man gör.

Vart man än tittar så är det snö och lite små frostigt, detta blandat med att man ser fjorden och stan... måste upplevas...