tisdag, januari 31, 2006

Hultsfred 06 - Första bandsläppet

Ja då har då äntligen första bandsläppet till Hultan 06 varit, vid första anblicken tyckte jag att det var sisådär, viserligen var Kent och Cardigans där och lyfter upp hela släppet.

Men när man tittar lite på vad Rockparty har skrivit om varje band så verkar det ganska hyfsat. Kan bli riktigt lovande, det är ju mer än 100 band till som ska komma :-D

Ska man jämföra med Arvika som för mig ligger två på att besöka listan så har de Franz Ferdinand, Evergrey, Slagsmålsklubben som jag mer än gärna kan tänka mig att se live. Har inte riktigt bestämt mig vart jag ska slänga mina pengar än.

Förvånar mig mest är att Torgny Melins ska spela på båda ställena (innan läste jag vad en god vän, Marie Wickberg, tyckte om dom (läs här) Och jag förstår inte riktigt men det är väll trevligt med sånt också. (prov lyssna deras musik på hemsidan här

Se vilka band Hultsfred 06 har bokat hitills här

Läs Arvikas här

måndag, januari 30, 2006

Slutat som avdelningsordförande

Nu är jag inte längre avdelnignsordförande för CUF Lysekil-Sotenäs. Känns liet spännande att lämna över till de andra i avdelningen och vi har en styrelse som jag vet kommer göra ett riktigt bra jobb!!

Nu är det dags att ta tag i distriktet och få igång det lite mer.
Förhopningsvis en avdelning i Kungälv snart men får se hur det går.

En annan syn på saken

Det är få som har missat krogbråket med Anna Sjödin i helgen, detta är inget jag ska tycka till om just nu men vill tipsa om att läsa en artikel av Henrik Brors i DN.

Han skriver att detta bråket kan göra henne till en 2000-talets klasskömpe.
Kort och tänkvärd.

Men jag tror det beror väldigt mycket på om det är sant som vakten sa att hon sa svartskalle till honom, stämmer det är hennes kariär tillfälligt slut tror jag.

Läs arikeln här

fredag, januari 27, 2006

Dagens goda gärning

Idag drog jag upp ett pensionär par som hade kört i diket strax innan infarten till mitt hus.

Efter ca en säsongsförslitning på däcken och det luktade bränt gummi i hela bilen (själv så luktar jag fortfarande) så kom dom upp.

Är ganska nöjd med mig själv.

Skräll i palestina

Jag blev ganska förvånad att Hamas fick egen majoritet i det palestinska valet men som George W Bush sa, tydligen inte palestiern nöjda med den politk som fördes och gjorde något åt det.

Nu finns det två saker som jag är lite rädd/ har förväntningar på.

1. Som SVTs kommentator skrev på Textv detta kan göra att Hamas lägger ner sin väpnade gren och ändrar sig (vilket jag hoppas) eller så kommer det bli värre än på mycket länge.

2. Folkpartiet skriker redan att biståndet ska frysas, de har ju inte ens kommit in i byggnade varför ska man då frysa allt bistånd till Palestina. Om de skulle lägga ner sin väpnade gren och göra framsteg så är det ju otrolgit dåligt. Men om de inte gör det då tycker jag också att bidraget ska frysas men man kan ju inte handla i förväg.

torsdag, januari 26, 2006

Bra föräldrar-Företagar tanke

Ber återigen om ursäkt att jag är lite fårnvarande men nu när Star Wars Battlefront 2 är varvat kommer nog mer av min tid att läggas här, dels att jag har lagt mer tid på skolan och för att promota några låtar en kompis har gjort är en annan orsak (så fort jag hittat ett bra ställe att slänga upp dom så ska ni få länken dit).

Men idag hittade jag en intressant tanke angående föräldraförsäkringen svart på vit att systemet är fel. Eller så är det bara papporna i Gnosjö som skiter i sina barn, välj själva.

Läs här

söndag, januari 22, 2006

Åter ordning

I senaste Sifo mätningen så är det åter ordning på siffrorna, vart demoskop har ringt för att få tag på sina siffror undrar jag men att Centerpartiet skulle vara på väg mot 4% utan någon skandal kan en femåring förstå att det är något som är fel.

Men nog om detta, här har du lite fin läsning (Centerpartiet har ökat 13% i jämförelse med valet).

torsdag, januari 19, 2006

Maud får beröm!

Jag får ursäkta för att det har varit mer länkar än skrivet det senast, men fyra kurser har slutat den här veckan samtidigt som det är lite arbete att göra med CUF och C.

Men idag tycker jag att ni ska läsa Ystads Allehandas ledarsida om Maud och partiledar debatten igår!

Läs ledaren här

onsdag, januari 18, 2006

FN om svens sjukvård!

Nu har FN granskat svensk sjukvård och allt är inte bra.

LÄs artikeln i Svd här

måndag, januari 16, 2006

Välskrivet i valet!

Roger Tiefensee är riksdagsledamot ifrån Centerpartiet.
Han svarar en sosse på ett klart sätt som jag tycker beskriver Centerpartiet väldigt bra. Mycket läsvärd.

Alltså: välskrivet i valet

Läs den här

Commander in Chief

Utmärkt serie som jag tycker är fantastisk med den vinkling de har. Är den första serie som jag kan tänka mig att fökja ganska ordentligt efter vita huset (fler än jag som ser ett samband?).

Men som vanligt när det gäller kvinnor på makt positioner kommer barnen in.
Det gör det aldrig när det är en man som har en maktposition.

Exempel, en av ministrarna (jordbruksministern?) Fick svara på frågan hur många ungar hon hadde.

Är det någon som vet hur många ungar som Göran P har?
Inte jag iallafall.

Tycker verkligen ni ska läsa det Maud har skrivit i Expressen här

Väst träff

I söndags var jag på möte med CUFs väst distrikt (Bohuslän, Göteborg, Skaraborg, Na Älvsborg, Sjuhärad, Värmland). Vi planerade två (enligt mig) fantastiska kurser med förhopningsvis många deltagare (med det programmet ;-D

Det kommer bli en funkis kurs och en valkickoff.

fredag, januari 13, 2006

De har förståt problemet!

I den Colombianska staden Tulua har man förståt problemet med aids och kommit på en lösning. Alla män över 14 måste bära med sig en kondom, annars blir det böter eller en tre timmer lång kurs om aids.

De tar verkligen problemet på allvar, men det räcker att se till att kondomer är billiga att få tag på och undervisning för att minska en del av aids problemet.

Lite mörkrädd blir jag när den lokala prästen jämför detta med att sälja vapen på stan.

Läs artikeln i Svd här

onsdag, januari 11, 2006

Bra med ny arbetsförmedling!

Idag startar Civilingenjörerna en egen arbetsfömedling på prov. Mycket bra initiativ när de inte är nöjda med vad AMS har att erbjuda, istället för att starta en seg process för att AMS ska ändras något tar de tag i saken och fixar det själva. Tänk om skatten var lägre, hade fler gjort det då?

tisdag, januari 10, 2006

Arla-Elin

Om någon tvivlade på att Arla-Elin (hon med en kalv på axlarna) var riktig bonde så har ni beviset här.

Lite frånvarande

Har blivit lite annat än bloggande i några dagar nu och jag tror att det kommer bli så den närmaste veckan.

Men sörj att snön försvinner så kommer det nya blogg inlägg om några dagar!

fredag, januari 06, 2006

"Roliga" Vänster motioner

Ska sägas direkt att alla partier får in mer eller mindre konstiga motioner till sin kongress/stämma.
Men jag tycker dessa va lite roliga och frågan är om man ska bli förvånad eller inte om de skulle gå igenom.

Bra jobbat av politikerbloggen

Läs inlägget om motionerna här

onsdag, januari 04, 2006

Hultsfred 06

Hultsfred förra året var något av det bästa jag varit med om tror jag.

Om jag ska åka till årets beror lite på vad som händer med fotbolls VM i Tyskland, men just nu kan man önska artister till Hultsfred 06! Detta har jag självklart gjort.

Passa på!

Rösta här

Jag önskade
Marit Bergman
Blink 182
Röyksopp

tisdag, januari 03, 2006

En resande generation.

Igår var jag och hjälpte mormor lite med den DVD som fått i julklapp av barnbarnen, hon är verkligen haj på ny teknik bara hon sätter sig ner och grejar lite med det.
Av alla barn kommer hon få en skiva med bilder och vi tittade på våran, där var det bilder ifrån Alanuya i Turkiet, (besök i höstas). Då pratade vi på hur mycket jag hade rest med mina föräldrar (Turkiet, Kanarieöarna och bilsemester i Sverige, Norge, Danmark) och Pappa som hade varit något besök i Norge som längst och samma var det med Mamma. (De har sedan rest runt tillsammans en del innan jag kom :-p)

Men den stora frågan är: Jag tycker det verkar svårare för en invandrare att bli integrerad idag än det var för 30 år sedan, är det verkligen så samtidigt som vi har en hel generation som är ute och flänger mer och mer. Eller är det något jag har fått för mig?